Βιβλίο

4 συνδυασμοί τροφίμων που θα ενισχύσουν την υγεία σου

sakata.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αποφάσισες πως πρέπει να τρως υγιεινά. Τέρμα οι τηγανητές πατάτες, τα γλυκά με σοκολάτα, το παστίτσιο και η πίτσα. Θα δημιουργήσεις πρόβλημα στηνυγεία σου και θες να προσέχεις. Μπορεί να έχεις μάθει ποια τρόφιμα είναι υγιεινά αλλά δεν πιστεύω να ξέρεις ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί που θα ενισχύσουν την υγεία σου.

Άλλαξε για λίγο το μενού της εβδομάδας σου και δοκίμασε να μαγειρέψεις τους πιο κάτω συνδυασμούς.

Λάδι και σπανάκ

Ένα φλιτζάνι σπανάκι είναι γεμάτο βιταμίνη Α και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.  “Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, γι ‘αυτό χρειάζεται το λίπος για να απορροφηθεί από κύτταρα του εντέρου σου” λέει ο διατροφολόγος McDaniel. Γι αυτό αντικατέστησε το πιο συνηθισμένο σου γεύμα με σαλάτα σπανάκι βάζοντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αν θες πρόσθεσε λίγο λεμονάκι.

Αυγά και τυρί

Για να έχεις υγιή οστά το σώμα σου εκτός από ασβέστιο χρειάζεται και τρόφες με βιταμίνη D. Δοκίμασε να κάνεις scrambled eggs (2 αυγά) που παρέχουν 20 της βιταμίνη D. Πρόσθεσε και λίγη μοτσαρέλα (η οποιοδήποτε άλλο τυρί σου αρέσει) στο τέλος για να απογειώσεις το γεύμα σου.

Κρέας και δενδρολίβανο

Το μυστικό για τέλειο δείπνο; Κρέας (κοτόπουλο, χοιρινό, βόειο κρέας) με δεντρολίβανο. Όχι τηγανισμένα γιατί μπορεί να σχηματιστούν επιβλαβείς ενώσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου. Μαρίναρε λοιπόν το κρέας σου με δυο κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο.

Κόκκινες πιπεριές και μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια αποτελούν εξαιρετική πηγή σιδήρου, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Συνδύασε τα με κόκκινες πιπεριές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Ανέμειξε μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές με μαύρα φασόλια, κινόα και χυμό λεμονιού.

Φωτογραφίες: redbook




LADYLIKE


Όλη η επικαιρότητα