Ηλεία

Αμαλιάδα: Τίμησαν το έπος του 40 οι μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  και στην Αμαλιάδα θα κορυφωθούν σήμερα. Στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Στις 10:45 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δικηγόρος κ. Φώτης Ντακούλιας. Ακολούθως θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου και τους επισήμους. Στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας.

Τίμησαν το έπος του 40 οι μαθητές

Αφιερωμένη στο έπος του ’40 και σε αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, η χθεσινή επετειακή εκδήλωση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Ηρώων στην Αμαλιάδα.

Ως είθισται, χθες παραμονή του εορτασμού τα σχολεία είναι αυτά που αποδίδουν τιμές στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η χθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε με την απαγγελία ποιημάτων. Αρχικά ο μαθητής Βασίλης Σκουρφούντας του 1ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας απήγγειλε το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» και στην συνέχεια τα νήπια από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κωνσταντίνος Χατζηγιάννης και Αναστασία Γεωργουλή απήγγειλαν αντίστοιχα τα ποιήματα ‘Μολών Λαβέ’ και ‘28η Οκτωβρίου 1940’.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους παιδικούς σταθμούς του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ του δήμου Ήλιδας, από το 1ο δημοτικό σχολείο που εκπροσώπησε την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από το 2ο Γυμνάσιο που εκπροσώπησε την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νώντας Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τσεριώνης, Ρούλα Γκουβίτσα και ο συντονιστής Σπύρος Τζουλέκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου δασκάλων Κώστας Ντούμας και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλη η επικαιρότητα