Εκπαίδευση Ηλεία

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Οι μαθητές…χάραξαν το μέλλον

Ακούστε το άρθρο

«Αθλούμαι – Χαράζω το Μέλλον» ήταν το κεντρικό σύνθημα της φετινής 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και αυτό ακριβώς έκαναν οι μαθητές των σχολείων της Ηλείας, συμμετέχοντας στις αθλητικές δράσεις που οργανώθηκαν στα σχολεία τους από τους Γυμναστές και όχι μόνο.

Στόχος του θεσμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι η άθληση να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και στην ενήλικη ζωή τους.

Νωρίς το πρωί, στο προαύλιο των σχολείων, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, συμμετείχαν στην προτεινόμενη – από την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας – εναρκτήρια δράση και κρατώντας τη μπάλα ψηλά, αντάλλαξαν πάσες, ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες…

Στα σχολεία του Πύργου

Η εφημ. «Πατρίς» και το patrisnews , χθες το πρωί, βρέθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, το 2ο και στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου και στο 2ο Λύκειο Πύργου «καταγράφοντας» στιγμές και δράσεις που σχεδιάστηκαν από τους Γυμναστές, με τη συνεργασία των Διευθυντών και των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών.

Στο 5ο Δημ. Σχολείο Πύργου, τις δράσεις οργάνωσε και συντόνισε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μπία Πικέα, με τη Διευθύντρια Νατάσσα Χρυσανθακοπούλου, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» να αναφέρεται στα σημαντικά οφέλη των δράσεων αυτών για τα παιδιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, εκτός των συναδέλφων της και τους κ.κ Μαντά και Ζαχαρόπουλο από συλλόγους  «Ποληδατοδρόμος Πύργου» και  «Αιγαίον Ping Pong» που «μύησαν» τους μαθητές στα μυστικά της ποδηλασίας και του Πινγκ Πονγκ.

Στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου οι δράσεις «σχεδιάστηκαν» από τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Χαρά Παπαδοπούλου και Φανή Δανελιάν, στο 4ο Γυμνάσιο από τον Δημήτρη Τζανέτο και στο 2ο Λύκειο Πύργου από την Κωνσταντίνα Παναγούλια, και οι δυο καθηγητές Φυσικής Αγωγής στα παραπάνω σχολεία.

Όλη η επικαιρότητα