Ηλεία

«4ο Αγάπης Δένδρον»: Άνοιξε τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αμαλιάδα!

Ακούστε το άρθρο

‘Συμμάχησε’ τελικά ο καιρός και από χθες το πρωί ξεκίνησε την λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Αμαλιάδα, το «4ο Αγάπης Δένδρον» το οποίο λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες το πρωί και από την στιγμή που άνοιξαν τα περίπτερα ξεκίνησαν οι επισκέψεις με γονείς και παιδιά που θέλησαν να πάρουν λίγη γεύση από Χριστούγεννα.  Τα επίσημα εγκαίνια, υπό Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, έγιναν χθες το απόγευμα από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος εκτός από τις ευχές, κάλεσε τους πολίτες να επισκέπτονται το Χωριό για να απολαύσουν στιγμές χαράς μαζί με τα παιδιά τους, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές για την συμμετοχή τους και την προσφορά τους, όλους αυτούς που ανιδιοτελώς προσφέρουν προσωπική εργασία και τον χρόνο τους για να γίνει κάτι διαφορετικό τις ημέρες των εορτών και να ξεφύγει λίγο ο κόσμος από την μιζέρια της οικονομικής κρίσης.

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό λειτουργούν περίπτερα με πολλές χειροποίητες δημιουργίες, το γλυκόπιστο όπου προσφέρουν γλυκίσματα πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου, περίπτερο Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για χειροτεχνίες για τα παιδιά, το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, πίστα για ρόλερ και παιχνίδια για τα παιδιά.

Πρόγραμμα

Σε καθημερινή βάση έχει προγραμματιστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το Χωριό θα λειτουργήσει μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα θα γίνουν οι εξής δράσεις:  

12:00 π.μ. “Ζωγραφική για όλους”, με τον εικαστικό καλλιτέχνη Κρίστο Χάσα

5:00 – 7:00 μ.μ. Παράσταση από ξυλοπόδαρους & ταχυδακτυλουργούς

6:00 – 7:00 μ.μ. Αφήγηση παιδικών παρααμυθιών από τη συγγραφέα Άννα Κορτέση

7:00 – 9:00 μ.μ. Μουσική βραδιά από την ορχήστρα “ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ”

Για αύριο Δευτέρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική βραδιά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας “Ήλιδα 91,1 FM” και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα θα δοθεί παράσταση από τον διεθνούς φήμης μάγο ΟΣΚΑΡ και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ λαϊκή μουσική βραδιά από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου υπό τον Γιάννη Αβράμη, συμμετέχει ο Ανδρέας Λάβδας.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό διοργανώνουν από κοινού ο δήμος Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και το Κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων ο Ηλείος» που έχει αναλάβει και την επιμέλεια του προγράμματος.

Όλη η επικαιρότητα