Hobby Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

4ο Tour Du Peloponnese: Εντυπωσιακή εκκίνηση από την Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Ένα σπάνιο PANHARD του 1953, εντυπωσιακές PORSCHE, JAGUAR, ALFA ROMEO, PEUGEOT, LANCIA, MG, WV και BMW μαγνήτισαν τα βλέμματα των επισκεπτών της Ολυμπίας, που παρακολούθησαν από κοντά την έναρξη της 4ης Περιήγησης Κλασσικών Αυτοκινήτων «Tour du Peloponnese», που διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την σκέπη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Το «Tour du Peloponnese» αποτελεί τον μεγαλύτερο σε διάρκεια και απόσταση αγώνα Ιστορικών αυτοκινήτων και φέτος συνδιοργανώνεται από τα Σωματεία Α.Λ.Α. Κορίνθου και Α.Λ.Μ.Α. (Ναυπλίου), Scuderia Triskelion, την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας) και τον Δήμο Γορτυνίας, ενώ η έναρξη, για 4η συνεχόμενη χρονιά έγινε από την Ολυμπία, με τον Αλυτάρχη του αγώνα Γιάννη Καράμπελα, να ευχαριστεί τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΑΟΛΜΟ για την φιλοξενία και στήριξη του «Tour du Peloponnese» που έχει γίνει πια θεσμός και συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους φίλους και πληρώματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εντυπωσιακή περιήγηση.

Οδηγική πανδαισία 1.200 χλμ

Το «Tour du Peloponnese», προσφέρει στους λάτρεις το ιστορικού κλασσικού αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα στα 30 πληρώματα από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αμερική και το Βέλγιο, μια οδηγική πανδαισία 1.200 χιλιομέτρων εξαιρετικών Πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Η εκκίνηση

Η εκκίνηση έγινε από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με τους αντιδημάρχους Γιώργο Δεββέ και Φώτη Κωσταριά, τον πρόεδρο της έδρας του δήμου Χάρη Σπηλιόπουλο, αλλά και στελέχη του δήμου και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να σηκώνουν το σημαιάκι της εκκίνησης, ευχόμενοι καλή και ασφαλή διαδρομή στα πληρώματα. «Ξεκινάμε από την Ολυμπία, με προορισμό τον Επικούρειο Απόλλωνα και τη Δημητσάνα, ενώ αύριο (σ.σ σήμερα) θα επισκεφθούμε τον Μυστρά και την Καλαμάτα. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει επίσκεψη στη Μάνη, στο Λιμένι, στην Αρεόπολη και βραδινή ειδική διαδρομή στο κάστρο Κελεφά. Την Πέμπτη, μέσω Γυθείου φτάνουμε στην Μονεμβασιά και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου καταλήγουμε, μέσω Λεωνίδιου, στο Ναύπλιο για τον τερματισμό», λέει ο κ.Καράμπελας, εξηγώντας πως «…ως διοργανωτές, οφείλουμε να ξεκινάμε αυτή την περιήγηση με ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας και να μιλάμε στα πληρώματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ιστορία και την συνέχεια τους. Και η Αρχαία Ολυμπία, είναι σίγουρα ένας λόγος παραπάνω για τα πληρώματα να συμμετάσχουν στο Tour du Peloponnese».

Το «ραντεβού» ανανεώθηκε για τον Οκτώβρη του 2018, με την ευχή το Tour du Peloponnese να έχει ακόμα περισσότερους φίλους και πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλη η επικαιρότητα