Αθλητισμός Ηλεία Πολιτισμός

4ος Δρόμος Εκεχειρίας Αρχ. Ήλιδα – Αρχ. Ολυμπία: Με επιτυχία και συμμετοχή ρεκόρ!

Ακούστε το άρθρο

Για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά έγινε χθες «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, επί της  «Οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας.  Μέσω του «Δρόμου της Εκεχειρίας»  στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ανάγκης προώθησης και υλοποίησης μιας από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, της Εκεχειρίας. Η κορυφαία εκδήλωση της Οργάνωσης «ο Δρόμος της Εκεχειρίας 2019», ξεκίνησε το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα(5.45) και αφού πέρασε  13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος) κατέληξε  στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ολυμπία(4 το απόγευμα), όπου έγιναν βραβεύσεις όλων όσων ολοκλήρωσαν ολόκληρη τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Ενώ ακολούθησε  μία μικρή γιορτή προς τιμήν τους.  Φέτος είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 600 δρομείς από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Προχθές το βράδυ είχαμε την Τελετή Έναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας με χαιρετισμούς, βραβεύσεις, δρώμενα από σχολεία της περιοχής και η οποία έκλεισε με συναυλία από το μουσικό Συγκρότημα Passepartout.

Να σημειωθεί ότι ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 49,8 χλμ. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η διαδρομή -όπως και η εκεχειρία για να φτάσεις στην ειρήνη- αλλά και η ολοκλήρωσή της.

Τις εκδηλώσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας υποστήριξαν  οι: ΟΠΑΠ, AVANCE car rental, FARGECO Hellas, ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Στέφανος Πλαφουντζής, Λουξ, solidus securities χρηματιστηριακή, προμηθευτές υποστηρικτές ΠΙΚ Κινινής, Κτήμα Μερκούρη, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, Ασφαλιστικοί σύμβουλοι ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ, Bioilis, μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Ελληνικό φιστίκι, Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ, ΟΕΣΗ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας,

Καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Π.Σ.Α.Τ., RUNNING NEWS.GR, We Love Sports, Apopseis.gr, The OVI, Greek Teachers.

Δείτε Φωτογραφίες 

Όλη η επικαιρότητα