Αθλητισμός Χωρίς κατηγορία

5ος Δρόμος της Εκεχειρίας Αρχ. Ήλιδα – Αρχ. Ολυμπία: Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή!

Ακούστε το άρθρο

Για  πέμπτη   συνεχόμενη χρονιά έγινε χθες «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, επί της  «Οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας.

Μέσω του «Δρόμου της Εκεχειρίας»  στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ανάγκης προώθησης και υλοποίησης μιας από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, της Εκεχειρίας.

Η κορυφαία εκδήλωση της Οργάνωσης «ο Δρόμος της Εκεχειρίας 2020», ξεκίνησε το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα(5.45) και αφού πέρασε  13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος) κατέληξε  στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ολυμπία(4 το απόγευμα), όπου έγιναν βραβεύσεις όλων όσων ολοκλήρωσαν ολόκληρη τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Οι εκδηλώσεις ήταν να γίνουν τον περασμένο Μάρτιο, όμως λόγω του Κορωνοιού, αναβλήθηκαν και έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο, με την συμμετοχή περίπου 200 δρομέων, και φυσικά με όλα τα μέτρα που απαιτούνται λόγω των συνθηκών που βιώνουμε!

Προχθές Σάββατο 29 Αυγούστου διεξήχθη ο Δρόμος του Ηρακλή (27.7 χλμ)  από το Αγραπιδοχώρι μέχρι την Αρχαία Ήλιδα και ο Δρόμος του Ίφιτου (1.800 μέτρων) για παιδιά του Δημοτικού (πέμπτη και έκτη τάξη) και του γυμνασίου, τιμώντας τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο. Να σημειωθεί ότι ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και βραβεύονται με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 49,8 χλμ. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η διαδρομή -όπως και η εκεχειρία για να φτάσεις στην ειρήνη- αλλά και η ολοκλήρωσή της.

ΣΟΦΙΑ ΧΙΝΤΖΙΟΥ – ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ (Πρόεδρος Συμπολιτείας Ολυμπίας):

 

«Η  ιδέα της εκεχειρίας πρέπει να γίνει βίωμα όλων των Ηλείων»!

 

Στην εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε  η «ψυχή» της εκδήλωσης και Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη η οποία τόνισε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα εν μέσω του Κορωνοιού, και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς κάποια στιγμή η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς! Θέλαμε βέβαια καλύτερες καιρικές συνθήκες, όμως δυστυχώς δεν τις είχαμε! Παρόλα αυτά στον αγώνα συμμετείχαν 200 δρομείς! Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν για να γίνει και φέτος  ο δρόμος της εκεχειρίας! Πρέπει όλοι οι Ηλείοι  να στηρίξουμε την ιδέα της εκεχειρίας, ώστε να γίνει βίωμα  μας»!

 

ΡΟΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ(Αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας):

 

«Ο  Δημ. Αρχ. Ολυμπίας αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον αθλητισμό»!

 

Στην εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε η Αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου η οποία τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε η κα Κοντογιάννη και η κα Παπαϊωάννου, και γίνεται κάθε χρόνο με τερματισμό τον ιερό χώρο της Ολυμπίας! Ιδίως φέτος, που έγινε μάλιστα κάτω από αντίξοες λόγω κορωνοιού και ζέστης, και με τη σχετική καθυστέρηση λόγω της καραντίνας! Ωστόσο μετρά η προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν! Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας ήταν και σήμερα(χθες) αρωγός, και θα συνεχίσει να είναι , σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό του τόπου μας»!

 

Ικανοποιητική παρά τις αντίξοες συνθήκες, ήταν και φέτος η συμμετοχή στο δρόμο εκεχειρίας Αρχ. Ηλιδα – Αρχ. Ολυμπία!

Η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη!

Παρών στον αγώνα και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ  Νίκος Μαρούδας ο οποίος συμμετείχε και στις βραβεύσεις!

 

Σε έναν ακόμα αγώνα μεγάλης απόστασης πήρε μέρος με επιτυχία ο γνωστός Ενωσιακός Προπονητής και Πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αντώνης Χρυσανθακόπουλος(εδώ βραβεύεται από την Αντιδήμαρχο κα Ρόη Αντωνοπούλου)!

 

Η Εμπνεύστρια του 1ου δρόμου Εκεχειρίας κα Άννα Παπαϊωάννου επί το έργο!

Η Αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου!

 

Το παρών στο χθεσινό δρόμο της Εκεχειρίας έδωσε και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, που στη φωτό διακρίνεται με τους δρομείς !

Όλη η επικαιρότητα