Ψυχαγωγία

5 επικρατέστερους τρόπους που περνάει κάποιος τον χρόνο του online

Το internet είναι ένα μέρος με αμέτρητους τρόπους για να περάσει κανείς την ώρα του. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους διασκέδασης.

Οι 5 δημοφιλέστεροι τρόποι για online διασκέδαση

Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες οι Έλληνες περνούν κατά μέσο όρο περίπου 3,5 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, ενώ πριν τον εγκλεισμό λόγω κορονοϊού ο μέσος όρος κυμαίνεται στις 2 ώρες ημερησίως.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να προσπαθούμε να βρούμε πολλά διαφορετικά πράγματα στο διαδίκτυο για να περνάνε οι ώρες. Πλέον μπορεί κανείς να ασχολείται με τις ώρες στα social media ή ακόμη να παίζει παιχνίδια καζίνο σε πλατφόρμες σαν το https://greece-bonusesfinder.com/. Πάμε λοιπόν να δούμε και να αναλύσουμε τους 5 επικρατέστερους τρόπους που περνάει κάποιος τον χρονο του online.

1. Διασκέδαση μέσω των Social Media

Τα social media όπως Instagram, Facebook, Twitter είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας με τους ανθρώπους που δεν μπορούμε να δούμε. Ανταλλάσσοντας φωτογραφίες και ηχητικά νιώθουμε όσο πιο κοντά γίνεται.

Το 60% των Ελλήνων χρηστών δηλώνουν ότι τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Επιπλέον, σε ποιόν χρήστη δεν αρέσουν τα likes, τα σχόλια κάτω από μια δημοσίευση και το να μοιράζεται stories και φωτογραφίες;

2. Διασκέδαση μέσω παρακολούθησης Online βίντεο

Η παρακολούθηση online βίντεο είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους διασκέδασης παγκοσμίως. Υπάρχουν άπειρα βίντεο που μπορούν να διασκεδάσουν αλλά και να επιμορφώσουν τους χρήστες.

Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε και είναι εύκολα προσβάσιμη είναι το YouTube. Τέτοιου είδους πλατφόρμες προσφέρουν επίσης την δυνατότητα να μοιραστείς (share) ένα βίντεο αλλά και να το σχολιάσεις. Εδώ και χρόνια το YouTube είναι μία από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google.

Μία πολύ διαδεδομένη πλατφόρμα για online ταινίες και σειρές που παρακολουθούν πολλοί Έλληνες χρήστες είναι το Netflix. Με μία μηνιαία συνδρομή έχεις πρόσβαση σε άπειρες ταινίες και σειρές για να περνάς ευχάριστα τον χρόνο σου. Το Netflix έχει τριπλασιάσει τις συνδρομές του τον τελευταίο χρόνο παγκοσμίως.

3. Online ενημέρωση και παρακολούθηση Blogs

Στις μέρες μας η ενημέρωση δεν γίνεται μόνο μέσω τηλεόρασης, αλλά και online σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και social media. Σύμφωνα με μελέτη, στην Ελλάδα πάνω από 90% των χρηστών του διαδικτύου προτιμά το ίντερνετ ως μέσο ενημέρωσης των τελευταίων εξελίξεων μέσω διαφορετικών σελίδων και πλατφόρμων.

Η ενημέρωση όμως δεν είναι το μόνο που αναζητούν οι χρήστες αλλά και η επιμόρφωση. Πλέον πάρα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το internet για να αναζητήσουν πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα όπως μια μαγειρική συνταγή ή ακόμη και επιμορφωτικά σεμινάρια. Τα blogs και οι ενημερωτικές πλατφόρμες είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος διασκέδασης και ενημέρωσης.

4. Διασκέδαση μέσω των Online παιχνιδιών

Τα παιχνίδια στο διαδίκτυο είναι πολύ δημοφιλή σε μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες και με όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Σύμφωνα με τον Τόνυ Σλότερμαν υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιλέξεις έξυπνα και με βάση την προσωπικότητά σου το παιχνίδι που θα λατρέψεις και θα απολαμβάνεις στο έπακρο!

Η βιομηχανία των online παιχνιδιών έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που αγαπά τα ζωντανά παιχνίδια. Σύμφωνα με νέες έρευνες πάνω από 30% των ελλήνων παικτών αφιερώνουν πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα.

5. Διασκέδαση με Online αγορές

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως έχουν στραφεί στις αγορές μέσω διαδικτύου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις καταστήματα για ικανοποιήσεις κάθε σου ανάγκη και επιθυμία.

Στην Ελλάδα τα ποσοστά των ερευνών μιλούν από μόνα τους. Το 2019 περίπου το 35% των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου πραγματοποιούσαν online αγορές, ενώ πλέον ένας στους δύο χρησιμοποιεί και εμπιστεύεται τα online καταστήματα. Λόγω της καραντίνας, το 38% των καταναλωτών επιλέγουν να αγοράσουν ακόμη και τρόφιμα μέσω ιντερνετ.

Στις μέρες μας φαίνεται πως μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν στραφεί στην διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει το διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά κύριο λόγο έχουν τα ηνία οι δραστηριότητες που αφορούν την κοινωνική συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους, κάτι που λείπει σε όλους.

Όλη η επικαιρότητα