Παρουσίαση Επιχείρησης Σπίτι & Διακόσμηση

5 Βασικοί κανόνες για να επιλέξετε κατάλληλα καυσόξυλα στο τζάκι ή την σόμπα σας

Ακούστε το άρθρο

Εάν θέλετε να πετύχετε την καλύτερη φλόγα στα καυσόξυλα σας ακολουθήστε τους παρακάτω 5 βασικούς κανόνες.

1) Χρησιμοποιείτε μόνο καυσόξυλα που είναι έτοιμα να καούν

Είναι απολύτως σημαντικό να κάψετε μόνο ξύλα που είναι πλήρως ξερά και έτοιμα να καούν με περιεκτικότητα σε υγρασία 20% ή κάτω.
Χρησιμοποιείστε ελιά κατά προτιμήση.  Αποφύγετε μια σειρά προβλημάτων, όπως:

-επικίνδυνη συσσώρευση κρεόζωτου (πίσσας) στην καμινάδα ή την καπνοδόχο σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς καμινάδας, αλλά και πιθανότητα να μυρίζει το τζάκι σας.

– μεγάλη ποσότητα καπνού και ρύπων που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας.

– επιβλαβείς για το περιβάλλον σωματίδια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι τα καυσόξυλα σας είναι ξερά και αποτελεσματικά για καύση είναι να αγοράσετε από έναν προμηθευτή που εμπιστεύεστε.

Με σκοπό να είστε σίγουροι για την ποιότητα των ξύλων που επιλέγετε, προμηθευτείτε τα καυσόξυλα σας από την εταιρεία μας xyla.gr. Σας  προσφέρουμε υψηλής ποιότητας αποξηραμένα προϊόντα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία. Το δίκτυο διανομών μας είναι τόσο οργανωμένο που εξυπηρετεί τους πελάτες του Λεκανοπεδίου της Αττικής από 7 σημεία, προμηθεύοντάς τους καυσόξυλα άριστης ποιότητας.

Η εταιρεία μας διαθέτει 7 σημεία ανεφοδιασμού. Μπορείτε να επισκεφθείτε το e- shop μας και έχετε τη δυνατότητα πληρωμής της παραγγελίας σας με κάρτα και άμεση παράδοση των καυσοξύλων. Εμπορευόμαστε όλα τα μεγέθη καυσόξυλων που επιθυμείτε και προσφέρουμε μεγάλη γκάμα προσφορών και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την αποστολή ξύλων σε όλα τα νησιά.


2) Κάντε υπομονή όταν ανάβετε φωτιά στο τζάκι  τις κρύες υγρές μέρες

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πετύχετε την ανάφλεξη που επιθυμείτε μια κρύα υγρή μέρα; Ναι, ακόμη και με καυσόξυλα αποξηραμένα σε κλίβανο! Τα καυσόξυλα μπορεί να δυσκολευτούν να πάρουν φως τις κρύες υγρές ημέρες επειδή υπάρχει περισσότερος κρύος αέρας στη γραμμή καπναγωγών που κάνει το εσωτερικό του τζακιού πιο δροσερό.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Ζεστάνετε το τζάκι σας με έξτρα φώτα με σκοπό να βελτιωθεί η καύση των ξύλων. με πυροδότηση και φωτιστικά για να βελτιώσει τις συνθήκες καύσης πριν προσθέσει κορμούς. Λοιπόν, πώς θα ξέρετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσετε κορμούς στη τζάκι σας; Η απάντηση βρίσκεται στον κανόνα 3!

3) Αγοράστε ένα θερμόμετρο τζακιού

Εάν υπάρχει κάτι που είναι βέβαιο ότι θα διευκολύνει τη ζωή σας ως ιδιοκτήτης τζακιού, είναι ένα θερμόμετρο τζακιού που εμφανίζει με ακρίβεια τη θερμοκρασία καύσης σας και σας λέει πότε έχει επιτευχθεί η βέλτιστη θερμοκρασία για την αποτελεσματική καύση.

Εάν τοποθετήσετε ένα θερμόμετρο στο τζάκι σας, δεν θα δυσκολευτείτε να ανάψετε τη φωτιά σας τις κρύες υγρές μέρες. Όταν διαπιστώσετε ότι το θερμόμετρό σας έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία τότε είναι η στιγμή που μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα τα καυσόξυλα σας.

4) Κάντε καθαρισμό στην καμινάδα σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ανάλογα με τη χρήση που κάνετε

Η καύση των ξύλων στο τζάκι του σπιτιού σας αποτελεί μία απολαυστική διαδικασία για εσάς και την οικογένειά σας καθώς σας προσφέρει ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό περιβάλλον γεμάτο θερμότητα. Δύο από τους πιο βασικούς παράγοντες για να την πετύχετε είναι ο καθαρισμός και η συντήρηση του χώρου που γίνεται η καύση, δηλαδή, το τζακιού σας και της καμινάδας του.

Διαβάστε αναλυτικά τις 10 συμβουλές για σωστό καθαρισμό και συντήρηση του τζακιού σας

5) Αγοράστε καυσόξυλα με το κυβικό και όχι με το βάρος

Σύμφωνα με το νόμο, οι προμηθευτές καυσόξυλων δεν επιτρέπεται να πωλούν ξύλο με το βάρος, επειδή το ξύλο περιέχει υγρασία. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να αγοράσετε ξύλα για το τζάκι με τον όγκο.

Η παράδοση μη καρυκευμένων καυσόξυλων θα ζυγίζει έως και δύο φορές περισσότερο από μια παράδοση αποξηραμένων κορμών με κλίμακα υγρασίας 20% ή λιγότερο – οπότε είναι λογικό να αγοράζετε κορμούς σε σχέση με τον όγκο.

Εμπιστευτείτε την εταιρεία μας για τον Καθαρισμό του τζακιού και της καμινάδας σας

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΖΑΚΙΟΥ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ

Δείτε ποιες περιοχές εξυπηρετούμε σε όλη την Αττική με πολλά οργανωμένα και άρτια στελεχωμένα συνεργεία καθαρισμού καμινάδων και τζακιών!

Δυτικά:

Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Καματερό, Μαγούλα, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι

Βόρεια:

Πεντέλη, Άνοιξη, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Διόνυσος, Δροσιά, Εκάλη, Ερυθραία, Ηράκλειο, Κηφισιά. Λυκόβρυση,

Μαρούσι, Μελίσσια, Ψυχικό, Ντράφι, Παπάγου, Πεύκη, Σταμάτα, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός

Νότια:

Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη,

Καλαμάκι, Καλλιθέα, Λαγονήσι, Μοσχάτο, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο, Νέος Κόσμος, Παλαιό Φάληρο, Φάληρο

Ανατολικά:

Αγία Παρασκευή, Ανάβυσσος, Ανθούσα, Άρτεμις, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κάντζα, Κερατέα, Κορωπί,

Λαύριο, Λούτσα, Μάκρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Παιανία, Παλλήνη, Πικέρμι, Πόρτο Ράφτη, Σούνιο, Σπάτα

Κέντρο:

Άγιος Ελευθέριος, Αμπελόκηποι Αττική, Βύρωνας, Γκάζι, Γκύζη, Ψυρρή, Γουδί, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ζωγράφου, Καισαριανή, Ιλίσια, Καρέας, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Λυκαβητός,

Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία, Ομόνοια,, Παγκράτι, Πατήσια, Πετράλωνα, Πλάκα, Πολύγωνο, Ριζούπολη, Σεπόλια, Σύνταγμα, Υμμητός

Ρέντη, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Καστέλλα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Μικρολίμανο, Νέαπολη,

Νίκαια, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, Πέραμα, Ρέντη, Σαλαμίνα, Ταύρος, Μοσχάτο

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα καυσόξυλα ακολουθήστε μας στο Facebook, στο Instagram και στο Youtube.

Όλη η επικαιρότητα