Hobby

5 + 1 λόγοι για να ξεκινήσεις κάποια πολεμική τέχνη

Ακούστε το άρθρο

Είναι παραπάνω από σίγουρο πως δεν είναι μόνο 5+1 οι λόγοι για να ξεκινήσεις κάποια πολεμική τέχνη. Οι 6 λόγοι είναι μόνο ενδεικτικοί, ώστε να υπογραμμίσουν κάποια από τα οφέλη των πολεμικών τεχνών.

Για να αδυνατίσεις

Πιο συγκεκριμένα το κικ μπόξινγκ είναι από τα αθλήματα τα οποία σε βοηθούν να χάσεις εύκολα και γρήγορα λίπος, ενώ ταυτόχρονα το σώμα σου σφίγγει. Έρχεται 3ο στα αθλήματα με την μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων μετά το σκουός και το τένις. Αν πιστεύεις ότι είναι πολύ σκληρό άθλημα για σένα, σκέψου πως το κικ μπόξινγκ είναι από τα αθλήματα με τους λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς. Με μπαντάζ, γάντια, μασέλα και επικαλαμίδες, είναι πολύ πιο εύκολο να χτυπήσεις στο σπίτι σου παρά στην προπόνηση. Στο αγωνιστικό Tae Kwon Do η ένταση είναι επίσης πολύ μεγάλη και αποτελεί μιας πρώτης τάξης αεροβική άσκηση.

Για αυτοάμυνα

Έχεις παρατηρήσει ότι ο κόσμος έχει «ξεφύγει»; Στην αρχή το ρίξαμε στο άγχος, στην κρίση, αλλά η αλήθεια είναι πως οι συνάνθρωποί μας έχουν χάσει αρκετή από την υπομονή τους. Ωραίο δεν είναι να ξέρεις πως ανά πάσα στιγμή, ότι και να γίνει, εσύ μπορείς να ανταπεξέλθεις, όσο ογκώδης και να είναι ο άλλος, χωρίς να ιδρώσεις ιδιαίτερα; Δεν κάνω καν αναφορά στον τομέα της πειθαρχίας ή της επιθετικότητας. Συνήθως αυτός που κάνει πολεμικές τέχνες, δεν ψάχνεται, δεν προκαλεί και όντας σίγουρος για τον εαυτό του, το πιο πιθανό είναι να κάνει πίσω πρώτος.

Για να ξεδώσεις

Φαντάζεσαι καλύτερη ψυχοθεραπεία από την Παρασκευή, που οι πιο πολλές σχολές πολεμικών τεχνών έχουν «επαφή» ή full contact; Φοράς προστατευτικά, έχεις ένταση και σκοπός είναι να έχεις πιο καθαρό μυαλό από τον αντιπαλό σου για τα επόμενα 2 ή 3 λεπτά. Το πιο πιθανό είναι μετά το ματσάκι να τα λέτε με τον «αντίπαλο» για τον αγώνα και να βγείτε βόλτα.

Για την αυτοπεποίθησή σου

Ένιωθες αδύναμος, ότι έχεις περιττά κιλά, ότι φοβάσαι στον δρόμο όταν περπάταγες ή οι φίλοι σου σε αποκαλούν ζυμαρούλη (έχεις απλώσει όσο νά ναι);Η πολεμική τέχνη είναι ο καλύτερος τρόπος να σου φύγει ο φόβος, η αδυναμία και το σώμα σου να δέσει σε λιγότερο από 6 μήνες. Ο ζυμαρούλης μετατρέπεται σε έναν Σούπερ Ζυμάρη με μεγάλη αυτοπεποίηθηση και «αέρα»(όχι θράσος ή ψευτομαγκιά), αυτό που θέλει και το αντίθετο φύλο δηλαδή.

Γιατί βαριέσαι να πας γυμναστήριο

Κάποιοι αθλούμενοι βρίσκουν το γυμναστήριο βαρετό, λόγω της μικρής αλληλεπίδρασης, λένε ότι είσαι εσύ και το σώμα σου. Σε άλλους δεν αρέσει ο κόσμος των γυμναστηρίων ή να τους κοιτάνε. Άλλοι βαριούνται την ρουτίνα και προτιμούν ένα άθλημα. Στην πολεμική τέχνη θα έχεις ως «αντιπάλους», τον καινούριο, τον πρωταθλητή της σχολής, τον αδύνατο, τον ψηλό, την κοπέλα, τον δικηγόρο, έχει ποικιλία από ανθρώπους με διαφορετικά χαρακτηριστικά που κάτι έχουν να πάρουν αλλά και να δώσουν (πέρα από λακτίσματα).

Γιατί μπορείς να πας με έναν φίλο ή τον/την συντροφό σου

Υπάρχει καλύτερο από αυτό;

Πηγή: wefit.gr

Όλη η επικαιρότητα