Categories: Βιβλίο

5+1 βιβλία που θα σου κρατήσουν παρέα στην παραλία

Share

Το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που οι περισσότεροι ξεκλέβουμε μερικές ημέρες άδειας, για να αποφορτιστούμε από την καθημερινότητα και την ρουτίνα.

Είτε εκμεταλλευτούμε την άδεια μας, για να αποδράσουμε σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό, είτε επιλέξουμε να κάνουμε τις βουτιές μας κοντά στον τόπο κατοικίας μας, δίπλα μας έχουμε πάντοτε έναν πιστό σύντροφο. Γιατί ποιος μας κρατάει καλύτερη παρέα, στην παραλία, αν όχι, ένα καλό βιβλίο;

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, και ίσως δεν είναι εύκολο να αποφασίσει κανείς ποια βιβλία θα χωρέσει στην τσάντα της θαλάσσης του. Έτσι κι εμείς, στο Patrisnews, αναλάβαμε το δύσκολο έργο της διαλογής.

Μετά από αρκετή σκέψη και έρευνα, επιλέξαμε και προτείνουμε, έξι βιβλία, ιδανικά για τις εξορμήσεις μας στην θάλασσα.

Η φλόγα, η φωτιά κι η στάχτη

Ο Γ. Τζιτζικάκης επιστρέφει με το απόλυτο μυθιστόρημα του καλοκαιριού, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ!

Τρεις γυναίκες. Μια φιλία που κρατάει από τα 80s -ή μήπως δεν κρατάει πια;

Μια αναπάντεχη ιστορία… αναζωπύρωσης!

Καλοκαίρι, Ελλάδα, σήμερα.

Η Μανωλία, η Εριέττα, και η Θέτιδα είναι φίλες από παιδιά. Η πρώτη δυναμική, η δεύτερη ρομαντική, η τρίτη επαναστάτρια, και η καθεμιά έχει τραβήξει τον δικό της δρόμο στη ζωή. Διατηρούν πλέον τυπικές φιλικές σχέσεις, μα, ενόψει του γάμου της Μανωλίας, αποφασίζουν να περάσουν μαζί λίγες ημέρες διακοπών στη Σκιάθο για να θυμηθούν τα παλιά. Εκείνο που φαντάζει ως διέξοδος αποδεικνύεται δύσκολο, καθώς το παρελθόν κρύβει μυστικά και πονάει σαν θα το σκαλίσουν, ενώ, επειδή συνεχίζει να επηρεάζει το παρόν, θα κληθεί η μία να βρεθεί αντιμέτωπη της άλλης.

Τρεις ασυμβίβαστες γυναίκες με διαφορετικές προσωπικότητες, η καθεμιά με τα μυστικά της, που κάποια επιλέγουν να εκμυστηρευτούν και άλλα να τα αποκρύψουν, μας διηγούνται το πώς βλέπουν τη ζωή, τους άντρες, τις γυναίκες, τους εαυτούς τους και φυσικά τις φίλες τους. Ένα μυθιστόρημα με έντονη τη μυρωδιά των ’80s, που μιλάει για τα μυστικά των ανθρώπων και εκείνα που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε στον ίδιο μας τον εαυτό, καταλήγοντας στο ερώτημα: Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται και όλα τα μυστικά μαθαίνονται, τότε τι κάνεις; Τα αντιμετωπίζεις γραπώνοντας το ρίσκο ή συνεχίζεις τα ψέματα; Όταν η φλόγα θα ανάψει, θα ακολουθήσει η φωτιά, και αν δεν την προλάβεις, θα γίνουν όλα στάχτη.

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

«To Παζλ»

Το παιχνίδι της ύπαρξης, που ο καθένας μας καλείται να παίξει, μοιάζει με παζλ. Πόσο εύκολο είναι να βάλουμε στη σειρά όλα τα κομμάτια του; Τι συμβαίνει όταν πολλά από αυτά μας φαίνονται ασύνδετα μεταξύ τους; Πώς θα βρούμε έναν τρόπο να τα ενώσουμε και να απαλλαγούμε από αδιέξοδους προβληματισμούς και αναπάντητα ερωτήματα;

Στο βιβλίο της «Το Παζλ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books, η ψυχολόγος Έφη Ανδρεουλάκου, επιστρατεύει τις γνώσεις και την εικοσιπενταετή εμπειρία της και μας βοηθά να ενώσουμε τα κομμάτια του προσωπικού μας παζλ. Μας δίνει τα εργαλεία για να μάθουμε ν’ απολαμβάνουμε τη ζωή, παρ’ όλες τις δοκιμασίες και τα εμπόδια στην υγεία, τα οικονομικά και στις σχέσεις και- το κυριότερο-ν’ ανακαλύπτουμε το φως που υπάρχει μέσα μας.

Διαβάστε αποσπάσματα από το βιβλίο εδώ

«Το Παζλ» δεν είναι ένας οδηγός προσωπικής ανάπτυξης που ζητά από τον αναγνώστη να τον ακολουθεί πιστά. Είναι ένας καθρέπτης που μας δείχνει όχι το ποιοι είμαστε, αλλά το ποιοι μπορούμε να γίνουμε. Και, ως καθρέπτης, λέει την αλήθεια.

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Όλα Τα Κομμάτια Της

Pieces of her, ή αλλιώς Όλα τα Κομμάτια της.

Είτε ψάξεις τον τίτλο αυτής της σειράς στα αγγλικά είτε στα ελληνικά, ένα είναι σίγουρο, θα την βρεις να φιγουράρει πολύ ψηλά στις «τάσεις» της δημοφιλούς πλατφόρμας του Netflix.

Η σειρά χαρακτηρίζεται ως θρίλερ μυστηρίου, και πρωταγωνίστρια της είναι η ταλαντούχα και πολυβραβευμένη ηθοποιός, Τόνι Κολέτ.

Ένα από τα δυνατά της σημεία είναι το εξαιρετικά καλοχτισμένο σενάριο, κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς η πλοκή βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της επιτυχημένης συγγραφέως, Κάριν Σλότερ.

Το «Όλα τα Κομμάτια της», το οποίο έφθασε στο νούμερο ένα της λίστας Best Seller των Sunday Times, κυκλοφορεί στη χώρα μας, από τις εκδόσεις Floral.

Κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, είναι η Λόρα Όλιβερ, μια γυναίκα που ζει μια ήρεμα, σε ένα παραθαλάσσιο προάστιο. Η κόρη της Άντρεα, πιστεύει πως γνωρίζει τα πάντα για την μητέρα της. Θεωρεί πως είναι μια γυναίκα που δεν έχει τίποτα να κρύψει. Τι θα μπορούσε να κρύψει άλλωστε ένας άνθρωπος που ζει μια απόλυτα συνηθισμένη ζωή; Όλα αλλάζουν όμως, μέσα σε ένα απόγευμα, όταν η Λόρα θα επέμβει δυναμικά σε ένα τυχαίο περιστατικό βίας. Η Άντρεα θα αρχίσει να αναρωτιέται αν πραγματικά η μητέρα της είναι το άτομο που φαίνεται.

Μητέρα. Ηρωίδα. Ψεύτρα. Δολοφόνος; Τι κάνεις όταν ο άνθρωπος που ξέρεις καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον δεν είναι αυτός που νομίζεις;

Μια μητέρα, μια κόρη. Μια ταυτότητα που κανονικά θα έμενε θαμμένη για πάντα. Ένα μυστικό από το παρελθόν. Μια σκοτεινή απειλή που μπορεί να καταστρέψει και τις δυο τους.

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

«Ένα χνάρι στο χώμα»

Ποιος δεν θέλει, περνώντας από αυτή τη ζωή, να αφήσει πίσω του ένα χνάρι του στο χώμα;

Ο μαγικός χώρος μιας αρχαιολογικής ανασκαφής και οι έντονες συγκινήσεις που γεννά η ανακάλυψη της ιστορίας των ανθρώπων, της θαμμένης στο χώμα, αντιμάχονται τις δυσκολίες, τις ίντριγκες και τις παγίδες που παραφυλάνε σε κάθε βήμα στο πανεπιστημιακό κατεστημένο. Τα όνειρα, οι προσδοκίες, ο αγνός ενθουσιασμός, η συγκινητική αφοσίωση, από τη μια, οι ανεκπλήρωτες ευχές, η ανελέητη πάλη για επικράτηση, τα βαθιά τραύματα και η επιδίωξη της επιτυχίας με κάθε τρόπο, από την άλλη.

Ένα πολύχρωμο πλήθος ανθρώπων –φοιτητές, καθηγητές, μεταπτυχιακοί, συνεργάτες– κάθε ηλικίας, υπόβαθρου, δυναμικής, επιλογών, στόχων, ονειρεύεται, ερωτεύεται, εργάζεται, προσδοκεί, χαίρεται και πληγώνεται, γκρεμίζεται, δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς, καραδοκεί, δολοπλοκεί, υπονομεύει και υπονομεύεται, δοκιμάζει τις αντοχές του και εξερευνά τα όριά του κάτω από τον ανελέητο ήλιο, πάνω στη μάνα γη∙ τη μάνα γη που είδε κι έζησε και σκέπασε ευλαβικά κι έκρυψε μέσα της τις ίδιες ιστορίες χιλιάδων ανθρώπων, χιλιάδες χρόνια τώρα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, και θα το βρείτε ΕΔΩ.

Η γυναίκα λεοπάρδαλη

Το κύκνειο άσμα του Ιταλού δημιουργού Αλμπέρτο Μοράβια

Από υπέρμετρη σιγουριά ή ασυνείδητη αυτοπεποίθηση, ο Λορέντσο συστήνει στον Κόλι, εργολάβο και συνιδιοκτήτη της εφημερίδας όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος, τη νέα και όμορφη γυναίκα του, τη Νόρα, με τα κοντά ξανθά μαλλιά, το αινιγματικό πρόσωπο και τα μάτια που μοιάζουν με αιλουροειδούς. Η Νόρα απορρίπτει κάθε υποψία ερωτικής έλξης που διακρίνει ο Λορέντσο ανάμεσα στην ίδια και τον Κόλι και τελικά δέχεται να ακολουθήσει τους δύο άνδρες στο προγραμματισμένο ταξίδι τους στην καρδιά της Αφρικής. Η γυναίκα του Κόλι γίνεται το τέταρτο μέλος της παρέας των Ιταλών ταξιδιωτών και το άγριο, επικίνδυνο ερωτικό παιχνίδι ξεκινά…

Το τελικό χειρόγραφο της Γυναίκας λεοπάρδαλης, με το οποίο δούλευε για καιρό πάνω σε διάφορες παραλλαγές, βρέθηκε πάνω στο γραφείο του Μοράβια την ημέρα του θανάτου του σημαδεύοντας έτσι με τον πιο τελεσίδικο τρόπο το τέλος του ανατρεπτικού δημιουργού.

Το κύκνειο άσμα του είναι μια κατάδυση στους μηχανισμούς λειτουργίας του ερωτικού ενστίκτου και μαζί μια τελευταία εξερεύνηση στο αχανές πεδίο της ανεξιχνίαστης γυναικείας φύσης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ, και θα το βρείτε ΕΔΩ

Η Ευτυχία της Ανυπαρξίας

Ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίζει τι θα γίνει όταν θα φύγει από τον όμορφο τούτο κόσμο;

Ο Άλεξ, ένας επιτυχημένος Έλληνας που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα το μάθει. Θα παρακολουθήσει την πορεία της οικογένειάς του, της γυναίκας και των παιδιών του, μετά τον θάνατό του. Θα επιστρέψει στο νησί όπου γεννήθηκε, στη Λέσβο, και εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες της ζωής του και τον πρώτο του έρωτα.

Ένας γοητευτικός δικηγόρος, μια όμορφη Αμερικανίδα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ένας δολοφόνος… Μια δίκη, μια βίαιη απαγωγή, ένας ερευνητής γιατρός, μια ανίατη ασθένεια, ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ, μια όμορφη καλόγρια και ένα χωριατοκόριτσο που αφήνεται στον έρωτα συνθέτουν το παζλ της ιστορίας.

Καταλύτης η αληθινή αγάπη που θα κάνει το θαύμα της.

Η συνέχεια στο βιβλίο και αργότερα στη μεγάλη οθόνη.

Το βιβλίο «Η Ευτυχία της Ανυπαρξίας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Kάκτος, και θα το βρείτε ΕΔΩ.