Τεχνολογία

5 ‘έξυπνα’ tips για φωτό με το smartphone

p6030464_d3m6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα smartphones έχουν αλλάξει τον τρόπο που λαμβάνουμε φωτογραφίες, ενώ παράλληλα έχουν καταφέρει να διώξουν από την καθημερινή μας φωτογράφιση τις χαμηλού κόστους και με περιορισμένες δυνατότητες compact φωτογραφικές μηχανές.

Παρά την ευκολία που προσφέρουν τα smartphones, οι καλύτερες φωτογραφίες που υπόσχονται δεν έρχονται μέσω της

αύξησης των MP, τα οποία με τόση ευκολία φορτώνουν στους μικρούς αισθητήρες εικόνας των κινητών οι κατασκευαστές τους – για λόγους μάρκετινγκ, προφανώς. Για να πάρουμε καλές φωτογραφίες από το κινητό μας θα πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας.

Με δεδομένο ότι οι φωτογραφικές λήψεις με το smartphone είναι σε συντριπτικό ποστοστό λήψεις της στιγμής, σας δίνουμε 5 σύντομες συμβουλές για βελτιώσετε εύκολα και με τον ελάχιστο κόπο τα αποτελέσματα. Ίσως, οι καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό να είναι κάτι πιο εύκολο από όσο πιστεύουν πολλοί, εντέλει.

  1. Πλησιάστε – Τα smartphones δεν διαθέτουν φακούς zoom και σε πολλές περιπτώσεις οι φακοί τους είναι ευρυγώνιοι για να χωράτε εσείς και η παρέα σας στις ομαδικές λήψεις. Στα άλλα θέματα όμως, ο ευρυγώνιος φακός κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται μικρά στην οθόνη. Οπότε πλησιάστε σε αυτά.
  2. Μάθετε το smartphone – Για την ακρίβεια, θα πρέπει να μάθετε τηLG G4 camera control manual φωτογραφική του μηχανή. Αφιερώστε λίγο χρόνο και δείτε ποιες είναι οι δυνατότητες που έχει η κάμερα του κινητού σας, σε ποια σημεία είναι οι ρυθμίσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και πώς αυτές θα σας δώσουν καλύτερες εικόνες. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με την ευαισθησία την ισορροπία του λευκού και τον τρόπο φωτομέτρησης στο κάδρο.
  3. Εστιάστε – Το θέμα σας θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι εστιασμένο. Τα κινητά είναι ακόμη λιγότερο ευαίσθητα και από τις compact μηχανές στον τομέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Εκμεταλλευθείτε τη δυνατότητα touch focus που δίνουν αρκετά smartphone και σε κάθε περίπτωση φροντίστε το θέμα σας να είναι στο πλαίσιο που δείχνει την περιοχή εστίασης.
  4. Συνθέστε – Δεν είναι κάτι δύσκολο. Το απλούστερο που μπορείτε να

  5. κάνετε είναι να ακολουθήσετε τον κανόνα των τρίτων. Μάλιστα, πολλά smartphones διαθέτουν τη δυνατότητα προβολής των οδηγών γραμμών για να σας βοηθήσουν στο καδράρισμα.
  6. Χρησιμοποιήστε φλας έξυπνα – Όχι με τον συμβατικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε το σχεδόν πάντα στους εξωτερικούς χώρους την ημέρα, ή σε λήψεις με σκληρό φωτισμό. Τα αδύναμα LED λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν, αλλά είναι καλύτερα από το ολότελα. Αντίθετα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το φλας σε εσωτερικούς χώρους, αν έχετε διαπιστώσει ότι ο φωτισμός του ενσωματωμένου LED στο smartphone δεν αναδεικνύει τις λήψεις σας. Τέλος, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το φλας σε λήψεις όπου θέλετε να αναδείξετε τον φυσικό φωτισμό.

Όλη η επικαιρότητα