Style Γυναίκα

5 φορές που τα σύνολα της Μελίνας Μερκούρη ήταν διαχρονικά statement μόδας

Ακούστε το άρθρο

Τα διεθνή μέσα τη χαρακτήρισαν «τελευταία Ελληνίδα θεά» και όχι άδικα . Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ου αιώνα: Κορυφαία αγωνίστρια της Δημοκρατίας στον αγώνα κατά της χούντας, σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με διεθνή καριέρα και ερμηνείες που έχουν μείνει αξέχαστες.

Με όποιο όνομα και αν τη γνωρίσαμε, ως έξυπνη και σέξι Ίλια, ατίθαση Στέλλα ή παθιασμένη Φαίδρα, η Μελίνα Μερκούρη δεν ήταν μια απλή ηθοποιός. Ηταν μια ταλαντούχα και ευφυής γυναίκα που εκτός από τη λαμπρή της καριέρα ξεχώρισε και για το μοναδικό της στυλ.

Τα pencil φορέματα και oι φούστες, τα κάπρι παντελόνια, οι μαρινιέρες, τα φουλάρια και τα καπέλα ήταν βασικά κομμάτια του ενδυματολογικού ρεπερτορίου της ενώ πολλά από τα υπέροχα σύνολά της αποτελούν πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, εμπνεόμαστε από το στυλ της Μελίνας Μερκούρη και ξεχωρίζουμε 5 φορές που οι εμφανίσεις της ήταν διαχρονικά statement μόδας:

“Ποτέ την Κυριακή”1960

Ποτέ ένα ριγέ τοπ έδειχνε καλύτερο. Λατρεύουμε το τετράγωνο ντεκολτέ και το συνδυασμό του με την ψηλόμεση midi φούστα σε ίσια γραμμή.

Το επόμενο σύνολο είναι από την ίδια ταινία και αποτελείται από ένα φανελάκι και μια midi εμπριμέ φούστα σε γραμμή Α. Η μέση είναι τονισμένη με μια φαρδιά λευκή ζώνη, ενώ το λευκό stitching στο τοπ χαρίζει επιπλέον ενδιαφέρον στο σύνολο.

“Στέλλα” 1955

To μαύρο pencil φόρεμα που φορούσε στην ταινία “Στέλλα” ήταν κεντημένο με ιριδίζουσες λεπτομέρειες στο μπούστο, είχε ζώνη στη μέση και αυτή είναι μια ακόμα εμφάνιση απίστευτα κομψή και διαχρονική.

Στην ίδια ταινία παρέδωσε μαθήματα διαχρονικού στυλ όταν εμφανίστηκε με ένα λευκό τοπ με 3/4 μανίκια, μπεζ φούστα, φουλάρι δεμένο στο λαιμό κι ένα παλτό ριγμένο χαλαρά στους ώμους της.

“Φαίδρα”1962

Aλλη μια εμφάνιση που δείχνει απίστευτα σύγχρονη και κλασική είναι το κοστούμι σε ναυτικό στυλ που φόρεσε ως Φαίδρα στην ομώνυμη ταινία. Λευκό παντελόνι και πουκάμισο με σταυρωτό σκούρο σακάκι.

via

Όλη η επικαιρότητα