ΕΠΣ Ηλείας

5 Ηλείοι προπονητές τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης στο τοπικό

Ακούστε το άρθρο

«Προς την θετική κατεύθυνση!»

Η πρόταση για τη διεύρυνση και της Α1 κατηγορίας  της ΕΠΣ Ηλείας , φαίνεται ότι κερδίζει  έδαφος όλο και περισσότερο, ιδίως μετά και τον οριστικό υποβιβασμό από τη Γ΄ εθνική , του Ολυμπιακού Ζαχάρως και του Πανηλειακού!

Η πρόταση αυτή, έχει να κάνει με αύξηση των ομάδων, από 14 σε 16, με την παραμονή του Κουρτεσίου, αλλά και την άνοδο της Θύελλας Πύργου. Είναι μια πρόταση, η οποία πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις από τις ομάδες της Α2 κυρίως (τη Δάφνη και τον Εθνικό Γερακίου οι οποίες είχαν ελάχιστη απόσταση στη βαθμολογία). Όμως πέρα από την αύξηση των ομάδων, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τύχη των Πλέι Οφ ανόδου της κατηγορίας , με τις απόψεις να είναι συγκεχυμένες!  Χωρίς βέβαια να έχει συζητηθεί για την ώρα τίποτα συγκεκριμένο επ’ αυτού, και είναι πολύ πιθανό η διεξαγωγή ή όχι των Πλέι Οφ, να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της ΕΠΣ Ηλείας! Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα, , οπότε και θα συνέλθει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ για να συζητήσει το θέμα της επόμενης μέρας των ηλειακών κατηγοριών. Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηλείας πάντως, δεν έχει καταθέσει ακόμα τις εισηγήσεις της, οι οποίες σύντομα θα ολοκληρωθούν και θα κατατεθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή.

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ  ΤΖΑΒΑΡΑΣ:  «Θα ανέβει ακόμα περισσότερο το επίπεδο»!

« Από την μακροχρόνια εμπειρία μου στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΗ, θεωρώ πως πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση της κατηγορίας, καθώς οι 14 ομάδες είναι πολύ λίγες! Πιστεύω πως οι 16 η ακόμα περισσότερες, θα δώσουν μια άλλη ώθηση στο πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει ακόμα πιο δυνατό και ανταγωνιστικό! Έτσι και η πρωταθλήτρια ομάδα, θα είναι σχεδόν έτοιμη για τη Γ΄ εθνική, έχοντας βγάλει έναν τέτοιο μαραθώνιο, και με λίγες προσθήκες, θα μπορεί να σταθεί άνετα!  Επιπλέον θα μπορούσε η ΕΠΣΗ, να λιγοστεύει και τα πλει – οφ ανόδου, όπως π.χ. αν ο πρώτος της βαθμολογίας έχει 20 βαθμούς διαφορά από τον τέταρτο, να μην συμμετέχουν στα πλει – οφ, ουτε ο τέταρτος, αλλά ούτε και ο τρίτος, και μόνο οι δυο πρώτοι! Είναι γεγονός ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, για να βελτιωθεί κι άλλο το ποδόσφαιρό μας»!

ΑΡΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ:  «Ζητούμενο πλέον η μεγαλύτερη διάρκεια»!

«Με όλα αυτά που βιώσαμε με τον Κορωνοιό, και το γεγονός ότι μας λείπει το ποδόσφαιρο από τις 29 Φεβρουαρίου, είναι θα έλεγα επιτακτική ανάγκη, όχι μόνο να αυξηθούν οι ομάδες στην Α1, αλλά και να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αρχές Σεπτεμβρίου! Καθώς ο ποδοσφαιριστής, ακόμα και ο ερασιτέχνης πρέπει να επιστρέψει στην καθημερινότητά του! Το ζητούμενο λοιπόν τώρα είναι η μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, που θα έρθει με την αύξηση των ομάδων, και το οποίο φυσικά θα γίνει πιο ανταγωνιστικό! Όσο για τα πλει – οφ και  τα πλει – άουτ, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, σίγουρα να μειωθούν , καθώς θα έχει μεγαλώσει η διάρκεια του πρωταθλήματος, και γιατί όχι, ας υπάρξει πλαφόν απευθείας ανόδου για τον πρωταθλητή»!

ΝΙΚΟΣ ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ:  «Θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα»!

«Σε έναν τέτοιο «μαραθώνιο» των 16 η και 18 ομάδων, το σίγουρο είναι πως το πρωτάθλημα της Α1 θα δυναμώσει κι άλλο, και θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, καθώς  τη νέα περίοδο, υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία , όπως π.χ. ο Πανηλειακός! Εμείς από τη στιγμή που η ΕΠΣΗ αποφασίσει αύξηση των ομάδων, είμαστε υποχρεωμένη, να προσαρμοστούμε ανάλογα!  Καθώς θα γίνει «μάχη»! Και το ερώτημα εδώ είναι, αν με τις συγκυρίες και την κατάσταση που βιώνουμε, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν άπαντες! Όσο για τα πλει – οφ ανόδου, εγώ πάντα ήμουν της άποψης, ο πρωταθλητής να βγαίνει απευθείας! Αν όμως η ΕΠΣΗ τα διατηρήσει, ας παίζουν μόνο οι δυο πρώτες ομάδες, αν η διαφορά μεταξύ τους είναι πολύ μικρή»!

Γ. ΛΑΓΟΣ:  «Δεν θα ήταν άσχημη μια αναδιάρθρωση»!

«Είναι γεγονός πως οι 14 ομάδες στην Α1 είναι πολύ λίγες, την ώρα που η πατρίδα μου η Αχαΐα, είχε δυο ομίλους των 14 ομάδων! Άρα θεωρώ πως από της φήμες που ακούω, ότι η ΕΠΣΗ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση!  Και ιδίως τη νέα περίοδο με τη συμμετοχή και του Πανηλειακού, η Α1 της Ηλείας θα είναι «Γ΄ εθνική»! Ίσως… να μιλάμε για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών! Όσο για τα πλει – οφ ανόδου, πιστεύω να μπει ένα πλαφόν 6 βαθμών, που θα δίνει στον πρώτο απευθείας το πρωτάθλημα, ειδάλλως να έχουμε πλει – οφ!  Το ιδιο βέβαια και στα πλει – αουτ, καθώς δεν μπορεί μια ομάδα που έχει 10 βαθμούς διαφορά, να εμπλέκεται σε αυτά»!

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:  «Πρέπει η ΕΠΣΗ να αμβλύνει τις αδικίες»!

«Νομίζω ότι πέρα από τον Ηλειακό Βαρθολομιού και την Ολυμπιάδα, θα ήταν δίκαιο να παραμείνει και το Κουρτέσι, το οποίο είχε μόνο δυο βαθμούς διαφορά και διεκδικούσε με μεγάλες πιθανότητες την παραμονή. Όπως επίσης, με πολύ μεγάλες πιθανότητες διεκδικούσαν την άνοδο και τρεις ομάδες της Α2, όπως η Θύελλα Πύργου, η Δάφνη και ο Εθνικός Γερακίου, με μόλις ένα βαθμό διαφορά. Και οι τέσσερις ομάδες αυτές, θα ήταν σωστό να προβιβαστούν και να πάμε σε μια Α1 κατηγορία των 16 ομάδων. Όμως από τη στιγμή που υποβιβάστηκαν αυτές, η Α1 δεν μπορεί να έχει πάνω από 16. Θα μπορούσε αυτό για ένα χρόνο να λειτουργήσει, γιατί έτσι δίνει το κίνητρο στις ομάδες αυτές οι οποίες ήθελαν πολύ την άνοδο και την έχασαν για εξωαγωνιστικούς λόγους. Και παράλληλα θα μπορεί η ΕΠΣΗ να προχωρήσει σε υποβιβασμό περισσότερων ομάδων του χρόνου, ώστε να γίνει πάλι η κατηγορία με 14 ομάδες, ανάλογα τι θα αποφασίσει. Οσο για τα πλει – οφ, καλό θα ήταν  να μειωθούν οι αγώνες, βάζοντας ένα πλαφόν, που θα βγάζει ακόμα και απευθείας πρωταθλητή, αν ο πρώτος πιάσει το όριο».

Όλη η επικαιρότητα