WEB tv Κινηματογράφος

5 ηθοποιοί που ζήτησαν από την παραγωγή να «σκοτώσει» τους ρόλους τους [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Βλέπεις μια ταινία και ταυτίζεσαι με αυτήν. Ποιος είναι ο λόγος που γίνεται συνήθως αυτό; Κάποιος χαρακτήρας που σου έκανε εντύπωση. Μπορεί  να είναι ο βασικός ήρωας ή ο παρτενέρ του ήρωα. Καμιά φορά συμβαίνει αυτός ο κάποιος να είναι και ο κακός (βλ. Τζόκερ του Νόλαν). Το γεγονός ωστόσο ότι μπορεί κάποιος χαρακτήρας να λατρεύεται από το κοινό, δεν σημαίνει ότι θα τη βγάλει καθαρή μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους. Και κάτι τέτοιο όπως ξέρεις προκαλεί (ανα)ταραχές…

Κάποιες φορές ήταν έτσι η πλοκή που ο θάνατος του χαρακτήρα ήταν αναγκαίο κακό, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου η παραγωγή και ο ηθοποιός τα έσπασαν με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρίσκεται στο χείλος του Καιάδα. Και όπως μάθαμε υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία, στην οποία ο ίδιος ο ηθοποιός ζήτησε από τον σκηνοθέτη να τον… αποτελειώσει, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι στο τέλος του έκανε το χατίρι.

Σου παρουσιάζουμε 5 ηθοποιούς με διάσημους ρόλους, για τους οποίους όλοι μας στενοχωρηθήκαμε που δεν συνέχισαν να «ζουν» σε μια ταινία ή σε μια σειρά, αλλά στο τέλος μάθαμε πως εκείνοι ευθύνονταν για τον… χαμό τους.

1. Charlie Sheen – Σκότωσε τον Charlie Harper (Two and a Half Men)

charlie

Ο θάνατος του Charlie Harper στην αρχή της 9ης σεζόν του «Two and a Half Men» δεν ξένισε πολλούς. Ο κόσμος ήξερε πως ο Charlie Sheen και ο Chuck Lorre (σκηνοθέτης) δεν τα πήγαιναν καλά, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ο δεύτερος αναγκάστηκε να τον διώξει από τη σειρά. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Jon Cryer –του συμπρωταγωνιστή και αδερφού του στη σειρά, Alan Harper– ο εκκεντρικός ηθοποιός φερόταν λες και δεν ήθελε να συνεχίσει. Έκανε τα πάντα προκειμένου να δημιουργεί προβλήματα στα γυρίσματα και με τα υπόλοιπα μέρη του cast προκειμένου να τον σουτάρουν. Και τελικά το κατάφερε.

2. Sigourney Weaver – Ήθελε να σκοτώσει την Helen Ripley (Alien Franchise)

sigourney weaver aliens

Μέχρι και την τρίτη ταινία του διάσημου franchise ήξερες ότι η εξωγήινη αυτή μορφή (Alien) που μπαίνει μέσα σου και αναγεννάται από τα σπλάχνα σου, τα σφάζει όλα. Δεν κολλάει πουθενά. Μόνο που είχε τον δικό του… κρυπτονίτη και το όνομα αυτού, Helen Ripley. Η Sigourney Weaver όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι πάντα γνωστή για τον ρόλο της σκληροτράχηλης επιστήμονα που τα ‘βαζε με το Alien, ωστόσο η ίδια ήταν και ο βασικός λόγος που πέθανε στο τέλος της τριλογίας.

Γιατί αυτό; Επειδή είχε ακούσει ότι μετά από το τρίτο σίκουελ, η παραγωγή θα έκανε κοινή ταινία με τον Predator (αυτά τα απαίσια έργα «Alien vs Predator») με την ηθοποιό να μην γουστάρει την οποιαδήποτε ανάμειξη.

Αν και επέστρεψε ως κλώνος στο «Alien 4: Resurrection», η επιθυμία της για μη συμμετοχή στα «Alien vs Predator» τελικά πραγματοποιήθηκε.

3. Sophie Turner – Θέλει να πεθάνει η Sansa Stark (Game of Thrones)

Sansa 081917 1 970x545

Υπάρχουν κάποιοι που τη λατρεύουν. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που λατρεύουν να τη μισούν. Όπως και να έχει η Sansa Stark είναι από τους χαρακτήρες που έχουν τραβήξει πάνω της την προσοχή του κοινού στο «Game of Thrones» και σίγουρα η εξέλιξη της ιστορίας του χαρακτήρα της στην 8η σεζόν παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Για όσους πάντως δεν θέλουν να τη βγάλει καθαρή μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, υπάρχει και ένας σημαντικός παράγοντας που ενδέχεται να επηρεάσει την παραγωγή. Η ίδια η Sophie Turner. Όσο περίεργο και αν ακούγεται η νεαρή ηθοποιός  εξήγησε και το λόγο που θέλει να πεθάνει στη σειρά.

«Ποιος ο λόγος να βρίσκεσαι στο Game of Thrones αν δεν πεθάνεις με στυλ;». Το αν θα την ακούσει η παραγωγή θα αργήσουμε (δυστυχώς) να το μάθουμε.

https://youtu.be/e163LTIgWAg

4. Leonard Nimoy – Σκότωσε τον Spock (Star Trek franchise)

spock

Όταν ακούς «Star Trek», η πρώτη λέξη που ‘ρχεται στο μυαλό δεν είναι «Enterprise», ούτε και «Captain Kirk». Ο Spock του Nimoy ήταν το κύριο πρόσωπο των παλιών επεισοδίων χωρίς καν να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής. Ο θάνατός του στο «Wrath of Khan» στενοχώρησε πολύ κόσμο με την παραγωγή να νιώθει την αγανάκτηση του κοινού στο πετσί της. Παρόλα αυτά, πίσω από την τροπή της υπόθεσης βρισκόταν ο ίδιος ο Nimoy ο οποίος είχε δηλώσει πως ο κύκλος του ως Spock είχε πλέον τελειώσει.

Δοξάζουμε πάντως τον J.J. Abrams που τον επανέφερε στο remake του 2009 και τον ξανάδαμε για τελευταία φορά στον αγαπημένο του ρόλο.

5. Harrison Ford – Σκότωσε τον Han Solo (Star Wars Franchise)

han solo

Ήταν ίσως το μεγαλύτερο σοκ που βιώσαμε το 2015 μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα. Βλέποντας τον Kylo Ren να τρυπά τον πατέρα του Han Solo δεν χωρά υπερβολή ότι νιώσαμε και εμείς να μας διαπερνά ένα lightsaber και ένα δάκρυ να κυλά την ώρα που εξαφανιζόταν στο άπειρο.

Όσο και αν εκνευριστήκαμε, όσο και αν μας κόπηκε η όρεξη, ο Harrisson Ford έκανε μια ενδιαφέρουσα δήλωση:

«Προσπαθώ εδώ και 30 χρόνια να σκοτώσω τον Han Solo», αφήνοντας άναυδο ακόμα και τον τελευταίο σκληροπυρηνικό του οπαδό. Ο λόγος πάντως ήταν πραγματικά ηρωικός: «Δεν είναι ότι βαρέθηκα να τον υποδύομαι, αλλά επειδή η θυσία του θα έδενε συναισθηματικά το κοινό με το franchise». Και όπως αποδείχτηκε δεν έκανε λάθος.

Πηγή: ratpack

Όλη η επικαιρότητα