Σπίτι & Διακόσμηση

5 λάθη που κάνεις και το σπίτι σου δείχνει μικρότερο

Δεν είσαι μόνη σου στα λάθη. Κάτι δεν πάει καλά με τη διακόσμηση και το σπίτι σου δείχνει μικρότερο απ’ ό,τι στην πραγματικότητα είναι.

Όπως λέει και ο λαός μας ο σοφός (το εξετάζω ανά περίπτωση η αλήθεια είναι) τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Πολύ εύκολα τοποθετείς το λάθος αντικείμενο στη λάθος θέση, χωρίς να καταλαβαίνεις πως αυτό στερεί από οπτικά πόντους.

Το να δείχνει ένα δωμάτιο μικρότερο δεν συμβαίνει μόνο στα ήδη μικρά σπίτια. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο είναι πολύ πιο εύκολο να την πατήσεις γιατί έχεις χώρο και ίσως χάνεις τη δημιουργικότητά σου. Στον χώρο τον μαζεμένο θα κάνεις τα πάντα για γίνει λειτουργικός αλλά και όμορφος.

Τα πιο συχνά λάθη και πώς να τα διορθώσεις.

Τα έπιπλα σου είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Shop Atlanta. Experience the premier gift, décor and lifestyle market January 14-21, 2020 at @AmericasMartatl. Open to the trade only. #AtlMkt photo: @blueoceantraders. #luxpartner

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Luxe Interiors + Design (@luxemagazine) στις

Πολλά είναι τα έπιπλα που μπορεί να σου αρέσουν, αλλά ακόμα περισσότερα αυτά που τελικά δεν θα μπορέσουν να μπουν στο σπίτι σου. Τι πιο σημαντικό από όλα είναι να μετρήσεις πολύ σωστά και να σημειώσεις με ακρίβεια τις διαστάσεις του δωματίου.

Επόμενο βήμα είναι να δεις αν ο μεγάλος καναπές (που όντως χωράει) αφήνει περιθώριο να κινηθείς στον χώρο. Ωραία στέκεται στην άκρη αλλά αν είναι να περνάς από πάνω του για να φτάσεις στην μπαλκονόπορτα κάτι έχει πάει τελείως λάθος. Τα πολύ μικρά επίσης έπιπλα σού δημιουργούν την αίσθηση που χρειάζεσαι κι άλλα. Τα πολλά «κι άλλα» δημιουργούν ένα πολύ μπουκωμένο σύνολο.

Πολύ σκοτεινή διακόσμηση

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dark Pad in Toronto, Canada ? @abhishekdekate

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Interior Design & Decor (@homeadore) στις

Παραμελείς τις μακρόστενες επιφάνειες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

When it came to arranging the rooms of @ellemacphersonofficial’s new Florida home, the placement of her estimable art collection was naturally top of mind. “Elle considers her artwork family,” says #AD100 firm @sawyerberson director of interior design Matt McKay. “Though she is a passionate collector, she was adamant that we avoid creating the austere or expected look of a gallery.” A Damien Hirst artwork hangs over the Domeau & Pérès and Bonzini foosball table, and 1954 Mathieu Matégot chairs surround the kitchen’s RH dining table. See more of the home via the link in our profile. Photo by @flotowarner; text by @mayer.rus; styled by @lawrenhowell

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Architectural Digest (@archdigest) στις

Οι μακρόστενοι χώροι είναι, ίσως και οι πιο δύσκολοι. Αν το δωμάτιο είναι μακρόστενο προτίμησε ένα μακρόστενο τραπέζι και επένδυσε σε ράφια. Τα ράφια καλό θα ήταν να τοποθετηθούν το ένα πάνω από το άλλο ώστε να δώσουν ύψος.

Βασικό σου μέλημα να μην υπάρχει χώρος ανεκμετάλλευτος. Τι μπορείς να δοκιμάσεις; Έναν μακρόστενο καθρέφτη στη μία από τις πλευρές του δωματίου.

Δεν έχεις επενδύσει σε πολυχρηστικά έπιπλα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I dare you not to be obsessed with this color combo. ? @anikpearsonarchitect ✏️ @heykmenz ? @therobertrufino ? @annieschlechter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη House Beautiful (@housebeautiful) στις

Το τραπεζάκι ενός μικρού σαλονιού θα πρέπει να μετακινείται εύκολα ώστε οι χρήσεις του να είναι παραπάνω από μία. Coffee table, βοηθητικό τραπεζάκι, χώρος να ακουμπήσεις βιβλία και κορνίζες αλλά και αποθηκευτικός χώρος. Αυτό το τελευταίο κράτα το γιατί είναι κι αυτό που θα σου λύσει τα χέρια.

Ένας καναπές που σηκώνεται κι έχει αποθηκευτικό χώρο είναι ιδανικός για σπίτια που το ατού τους δεν είναι τα τετραγωνικά τους.

Μήπως ο φωτισμός είναι λάθος;

Τα φωτιστικά είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι, πόσο μάλλον σε ένα σπίτι που είναι μικρό. Βάλε στο παιχνίδι τα επιδαπέδια που μετακινούνται εύκολα και φωτίζουν συγκεκριμένες γωνίες. Το πιο γλυκό κίτρινο δημιουργεί μία αίσθηση οικειότητας και είναι ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα αλλά και το σαλόνι σου. Αν η διακόσμηση είναι σε γήινες αποχρώσεις τότε το κίτρινο φως είναι η σωστή επιλογή.

Όλη η επικαιρότητα