Life

5 λόγοι που απομακρύνθηκε

Ακούστε το άρθρο

Δεν λαμβάνεις πια μηνύματά του/ης με ρομαντικά τραγούδια και στίχους στην περιγραφή. Δεν σου πιάνει την κουβέντα τις βραδινές ώρες. Τώρα τελευταία έχει πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνετε να βρεθείτε.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι για κάποιον λόγο έχει απομακρυνθεί–πάντως σε καμία περίπτωση η σχέση σας δεν είναι η ίδια.

Απλώς δεν είναι έτοιμος/η

Ίσως να βγήκε μόλις από μία σχέση, κάτι το οποίο θεωρητικά είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μη θέλεις να μπεις τόσο σύντομα σε μία καινούρια σχέση. Ίσως να αντιμετωπίζει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα. Μπορεί να συμβαίνει οτιδήποτε με αποτέλεσμα να κωλύεται να δεσμευτεί.

Φοβάται να κάνει το επόμενο βήμα

Δεν είναι λίγο να αφήνεις πίσω την οικονομική και σεξουαλική ελευθερία. Ούτε την ανεξαρτησία σου σχετικά με το τι θα κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Χρειάζεται κάμποσο καιρό για να αποφασίσει αν τελικά αξίζει να κάνει το επόμενο βήμα μαζί σου. Ειδικά αν είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα γνώριμα και διστάζει να δοκιμάσει καινούρια πράγματα στη ζωή του.

Είναι στη φάση του/ης

Ο συγχρονισμός είναι το παν για να εξελιχθεί η γνωριμία σε σχέση. Προσπάθησε να θυμηθείς: έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί δεν ασχολήθηκες περισσότερο με ένα άτομο που έβγαινες; Δεν είσαι η μόνη/ος. Πολλές φορές, περνάμε τόσο ωραία με τους φίλους μας σε τέτοιο σημείο που αν προκύψει ένα καινούριο πρόσωπο σκεφτόμαστε «ξέχασα να στείλω σήμερα, δεν πειράζει θα στείλω αύριο» και το αύριο δεν έρχεται ποτέ. Μετά περνάει ο καιρός και σκέφτεσαι ότι φέρθηκες ανόητα.

Πιστεύει ότι άλλαξες

Αν βιάζεσαι να ξεκαθαρίσετε πού πάει αυτή η σχέση, είναι πολύ πιθανό να έχει αλλάξει η συμπεριφορά σου. Αντί να είσαι χαλαρός/ή, ίσως και να έχεις αρχίσει να γίνεσαι πιο απαιτητικός, να μην ευχαριστιέσαι με τα απλά και να «κρεμιέσαι» πιο πολύ από πάνω του/ης. Σκέψου το και απάντησε ειλικρινά στον εαυτό σου.

Δε γουστάρει αρκετά

Το ξέρεις ότι αυτό σε πολλές περιπτώσεις είναι το επικρατέστερο σενάριο. Ίσως να μην του/ης κάνεις αυτό το κλικ. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις κάτι τέτοιο, μα σκέψου: μία μονόπλευρη σχέση πόσο να κρατήσει; Θα ήθελες να έχεις σχέση με κάποιον που ξέρεις ότι δε θα σε δει σαν τον άνθρωπο που δυνητικά θα μπορούσε να μοιραστεί τη ζωή του μαζί σου;

Μη βιαστείς να αποφασίσεις ποιος από τους λόγους αυτούς ανταποκρίνεται στη δική σου περίπτωση. Ακολούθησε το ένστικτό σου κι αν είσαι απαισιόδοξος/η τότε ζήτα τη γνώμη ενός φίλου. Όλα μπορεί.

via

Όλη η επικαιρότητα