5 σεξουαλικά όνειρα που μπορεί να δεις και η σημασία τους

Τα όνειρα είναι ένας τομέας που εμείς οι άνθρωποι προσπαθούμε να εξηγήσουμε και να ερμηνεύσουμε σχεδόν από πάντα. Ειδικά όταν πρόκειται για όνειρα με ερωτικό περιεχόμενο, η ανησυχία μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο γιατί αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε ότι ίσως υποσυνείδητα νιώθουμε έλξη για κάποιον που δεν το είχαμε ποτέ φανταστεί ή ακόμα και για κάποιον που δεν πρέπει. Ας δούμε όμως τι σημαίνουν 5 sex dreams τα οποία είναι πολύ πιθανό να δεις ή να έχεις ήδη δει.

Με το αφεντικό σου

Συχνά βλέπουμε σεξουαλικά όνειρα με άτομα που βρίσκονται “εκτός ορίων”, όπως για παράδειγμα το αφεντικό μας ή ένας συνεργάτης μας. Αυτά τα όνειρα είναι από τα πιο συνηθισμένα, αλλά συνήθως δεν σημαίνει ότι ποθείτε τον διευθυντή σας, αντιθέτως εκφράζουν τις δυναμικές που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο χώρο εργασίας σας. Εάν όταν ξυπνήσετε νιώσετε και κάποια αηδία, τότε σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε σεξ με το αφεντικό σας, απλά σας απασχολεί η κατάσταση στο γραφείο. Μη ντρέπεστε λοιπόν, τα σεξουαλικά όνειρα με κάποιο άτομο από τη δουλειά είναι πολύ φυσιολογικά. Μην σπαταλήσετε χρόνο να ψάξετε την αιτία εφόσον ξέρετε ότι δεν θέλετε να κοιμηθείτε με το αφεντικό σας. Καλύτερα να αφιερώσετε χρόνο ώστε να καταλάβετε πως πραγματικά αισθάνεστε στη δουλειά σας. Μήπως νιώθετε αδύναμη; Ίσως αποζητάτε περισσότερη ελευθερία, εμπιστοσύνη ή έλεγχο; Οργανωθείτε και συζητήστε το για να ανακουφιστείτε. Αλλά προσέξτε, καλύτερα να μην αναφερθείτε στο όνειρο.

Με τον εχθρό σου

Μα για ποιο λόγο το μυαλό μας να χαραμίσει τον πολύτιμο χρόνο του ύπνου μας για να κάνουμε σεξ με κάποιον που μισούμε; Βέβαια, το σεξ με κάποιον που σε νευριάζει, σε ενοχλεί, σε βγάζει από τα ρούχα σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα απολαυστικό, λόγω αυτής της συσσωρευμένης ενέργειας. Τα όνειρα λένε πολλά, αλλά όχι πάντα άμεσα. Για άλλη μια φορά έχει να κάνει με τη δυναμική της σχέσης που είναι ιδιαίτερα φορτισμένη και όχι με πραγματική ερωτική έλξη.

Με κάποιον διάσημο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σεξ με κάποιο διάσημο είναι το πιο σίγουρο όνειρο που θα δει κάθε γυναίκα και κάθε άντρας στη ζωή του. Η εξήγηση σε αυτή την περίπτωση είναι απλή: σου αρέσει πραγματικά αυτός ο celebrity. Απόλαυσε το και μη νιώθεις καθόλου άσχημα καθώς το σεξ στα όνειρα δεν μετρά σαν απιστία. Πολλές φορές νιώθουμε άσχημα και αμήχανα απέναντι στον σύντροφο μας εάν ονειρευτούμε μια παθιασμένη νύχτα με τον rockstar που είχαμε ερωτευτεί στο λύκειο, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο είναι παράλογο. Πιθανότατα σημαίνει ότι θες να δοκιμάσεις νέα πράγματα με τον σύντροφο σου και όχι να τον παρατήσεις για να κυνηγήσεις τον Brad Pitt.

Με τον πρώην σου

Τα όνειρα που συμπεριλαμβάνουν πρώην είναι τα πιο περίπλοκα. Σε αυτή την περίπτωση που με κάποιον σε ενώνει ένα παρελθόν, μετά το όνειρο γεννιούνται ερωτηματικά, αναμνήσεις και συναισθήματα. Αυτό το “τι θα γινόταν αν” προκαλεί τα όνειρα στα οποία πρωταγωνιστούν οι πρώην. Δεν σημαίνει λοιπόν ότι θες να γυρίσεις πίσω, αλλά ότι δεν έχετε λύσει ακόμα τις διαφορές σας, ότι έχεις ακόμα συναισθήματα, ότι είσαι ακόμα πληγωμένη και ότι έχεις ακόμα δουλειά για να ξεπεράσεις όχι το άτομο, αλλά τη σχέση σας. Και όχι αυτό δε σημαίνει να τον πάρεις τηλέφωνο. Μπορεί ο στόχος σου να είναι η συμφιλίωση, η απολογία, η μετάβαση αλλά καλύτερα να σκεφτείς μόνη σου, να μιλήσεις με ένα φίλο ή ένα ψυχολόγο. Τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν δεν έχουν να κάνουν με το πρόσωπο, αλλά με το πως νιώθεις εσύ με τον εαυτό σου.

Με τον σύντροφο σου

Κι όμως κάποιοι άνθρωποι βλέπουν σεξουαλικά όνειρα με τους συντρόφους τους. Οι ψυχολόγοι λένε όμως ότι τα όνειρα αυτά έχουν συχνά απαγορευμένες πλευρές και συνήθως προκύπτουν όταν ο σύντροφος σου δεν είναι διαθέσιμος. Για παράδειγμα, όταν η σχέση είναι στην αρχή και δεν νιώθεις σιγουριά, όταν το αγόρι σου είναι μακριά ή εάν έχετε περάσει κάποιο μεγάλο καβγά. Το μόνο που έχεις να κάνεις στην περίπτωση αυτή είναι να το απολαύσεις.

 

Πηγή: marieclaire.gr