Διατροφή

5 superfoods για να χάσεις λίπος από την κοιλιά με φυσικό τρόπο

Η απώλεια βάρους μπορεί να μοιάζει απαιτητική υπόθεση, αλλά η σωματική άσκηση, ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον επιθυμητό στόχο.
Ακούστε το άρθρο

Η κοιλιά είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία αποθήκευσης λίπους. Στην πραγματικότητα, το κοιλιακό λίπος αυξάνει τους κινδύνους πρόωρου θανάτου ακόμη και για όσους έχουν υγιές βάρος.

Η απώλεια βάρους μπορεί να μοιάζει απαιτητική υπόθεση, αλλά η σωματική άσκηση, ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μια ισορροπημένη διατροφή μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον επιθυμητό στόχο. Για να χάσεις περιττό βάρος και λίπος, χρειάζεται η πρόσληψη θερμίδων να είναι μικρότερη από τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες που καις. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 υπερτροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και καθαρίζουν περαιτέρω τον οργανισμό για σωστή λειτουργία.

1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Περιέχει 7% του ενεργού μορίου EGCG. Οι πολυφαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι, βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και ενισχύουν την καύση λίπους κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

2. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά, είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην αναζωογόνηση του ήπατος και στην αποβολή των τοξινών. Μπορείς να το πάρεις σε κάψουλες, να καρυκεύσεις φαγητά ή να το προσθέσεις σε ζεστά ροφήματα.

3. Κακάο

Το κακάο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ή φυτικές χημικές ουσίες που κάνουν καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες το κακάο μπορεί να αποτρέψει ασθένειες και να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Η κατανάλωση του, βοηθά επίσης στην παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυτή η χημική ουσία, βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης και στην καταστολή της όρεξης. Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% κακάο.

4. Άτζοβαν Σπόροι (Ajowan, Ajwain)

Οι σπόροι Ajwain βοηθούν στην πέψη και την απορρόφηση της τροφής. Η μικρότερη αποθήκευση λίπους, οδηγεί τελικά σε απώλεια βάρους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μασήσεις μια κουταλιά από τους σπόρους πριν το πρωινό σου. Αυτή η διαδικασία θα κάνει το σώμα σου να απελευθερώσει αρκετούς πεπτικούς χυμούς για να σε βοηθήσει να αφομοιώσεις το πρωινό.

5. Ροβίτσα

Η ροβίτσα, αλλιώς γνωστή ως πράσινα ψιλοφάσουλα (και στα αγγλικά mung beans), είναι ένα όσπριο νόστιμο και θρεπτικό, αν και όχι τόσο δημοφιλές στην κουζίνα μας όσο τα υπόλοιπα. Είναι γεμάτη βιταμίνες A, B, C και E και πολλά μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή superfood για να χάσεις λίπος από την κοιλιά, που είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που είναι εξαιρετικά εργαλεία για την απώλεια βάρους.

Πηγή: ladylike.gr

Όλη η επικαιρότητα