Κινηματογράφος

5 ταινιάρες που περιμένουμε το 2020

Ακούστε το άρθρο

Αν μη τι άλλο, η φετινή χρονιά τα είχε όλα. Είχε ταινίες επικές, ταινίες δραματικές, εποχής, και τις όλο και περισσότερες υπερηρωικές περιπέτειες. Είχε indie αριστουργήματα και τιμιότατα ποπκόρν. Και αφού είδαμε ό,τι είχε να μας προσφέρει το 2019, στρέφουμε το βλέμμα μας στο κοντινό μέλλον, και διαλέγουμε τις ταινίες για τις οποίες έχουμε ενθουσιαστεί για το 2020.

Black Widow

Χρειάστηκε να περιμένουμε πολλά, πολλά χρόνια, αλλά επιτέλους η ταινία της Black Widow θα φτάσει στις οθόνες μας. Πρόκειται για μια ιστορία από το παρελθόν της φονικής Νατάσα Ρομανόφ, που υποδύεται από το στήσιμο του Marvel Cinematic Universe η Σκάρλετ Γιοχάνσον, ενώ το τρέιλερ δείχνει πως θα έχουμε ιδιαίτερα κατασκοπικό mood στην ταινία, πέρα από σκηνές καθηλωτικής δράσης.

Artemis Fowl

Για όλα εμάς τα παιδάκια που διαβάζαμε Αρτέμη Φάουλ, μετά από την μεταφορά τόσων και τόσων άλλων εφηβικών σειρών βιβλίων – που διαμόρφωσαν τις προσωπικότητες μιας ολόκληρης γενιάς – ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τις περιπέτειες του ιδιοφυούς δωδεκάχρονου… εγκληματία στην μεγάλη οθόνη. Πολλή φαντασία, πανέξυπνο χιούμορ και ίσως ο πιο κουλ λογοτεχνικός πιτσιρικάς των τελευταίων δεκαετιών. Θέλουμε τόσο πολύ να είναι καλό.

Free Guy

Ο Ράιν Ρέινολντς – ίσως από τους πιο συμπαθητικούς A-list ηθοποιούς αυτή τη στιγμή – αναλαμβάνει τον πιο υποτιμημένο ρόλο: αυτόν ενός… κομπάρσου σε ένα βίαιο βιντεοπαιχνίδι όπως το Grand Theft Auto. Μόνο που ο συγκεκριμένος αποκτά συνείδηση και προσπαθεί να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού και να το σώσει από την κατάρρευση. Εκρήξεις, ξυλίκι, άπειρα αστεία και μάλλον μιλάμε ήδη για μία από τις πιο cult ταινίες της χρονιάς.

Tenet

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά – πώς να το κάνουμε – ο Νόλαν είναι από εκείνους τους δημιουργούς που πλέον τους εμπιστεύεσαι τυφλά. Άσε που αυτά που ξέρουμε ήδη, ότι θα είναι θρίλερ δράσης με γυρίσματα σε επτά χώρες, σε συνδυασμό με την γνωστή αγάπη του σκηνοθέτη σε ιστορίες που… καίνε εγκεφάλους, μας έχει κάνει να το περιμένουμε πώς και πώς.

Dune

Η σειρά βιβλίων Dune είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Και μέχρι στιγμής δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στην οθόνη. Ο Αλεχάνδρο Χοντορόφσκι προσπάθησε, αλλά δεν έκατσε. Ο Ντέιβιντ Λιντς το έκανε, και μετά το αποποιήθηκε. Πλέον ήρθε η σειρά του Ντενί Βιλνέβ να δοκιμάσει να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το διάσημο διαστημικό έπος, και αν κρίνουμε από το τελευταίο του αριστούργημα, Blade Runner 2049, τον εμπιστευόμαστε.

via

Όλη η επικαιρότητα