Hobby

50 εργαζόμενοι δημιούργησαν τα γραφεία των ονείρων τους – Φανταστικό αποτέλεσμα

Ακούστε το άρθρο

«Ξοδεύουμε σχεδόν το 1/3 της ενήλικης ζωής μας στο γραφείο. Γιατί να μην την κάνουμε όσο πιο ευχάριστη και καλύτερη γίνεται;» Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Chris Morling, ιδρυτής της ιστοσελίδας money.co.uk στην Αγγλία, δημιουργώντας το απόλυτο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους του.

Σε αντίθεση με τη λογική των περισσότερων εργοδοτών που δημιουργούν γραφεία με στόχο να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους, εκείνος ξεκίνησε ανάποδα, θέτοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους που περνούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους μέσα σε αυτά τα γραφεία. Τους υπαλλήλους του. Αρχικά τους ζήτησε να του δώσουν τις προτάσεις τους για το πώς φαντάζονται τον ιδανικό χώρο εργασίας.

Αφήνοντας τη φαντασία τους να… οργιάσει, οι υπάλληλοι έκαναν απίστευτα ευρηματικές προτάσεις, και προς έκπληξή τους είδαν πολλές από αυτές να συμπεριλαμβάνονται στον τελικό σχεδιασμό.

Με τον τρόπο αυτό, ο εργοδότης ενίσχυσε το κίνητρο της δημιουργικότητας, της προσφοράς και της δέσμευσης των υπαλλήλων του, «χαρίζοντάς» τους το εργασιακό περιβάλλον που οι ίδιοι σχεδίασαν.

Το βικτωριανό κάστρο που μεταμορφώθηκε σε υπερσύγχρονα γραφεία

Ενώ, λοιπόν, αρκετοί εργοδότες θεωρούν επαρκώς γενναιόδωρο από την πλευρά τους την παροχή ενός βραστήρα ή μιας καφετιέρας προς το προσωπικό τους, ο Morling αποφάσισε ότι το ολοένα αυξανόμενο εργατικό δυναμικό του άξιζε πολύ περισσότερα.

Με τη βοήθεια μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, ένα πανέμορφο βικτωριανό κάστρο 3.000 τ.μ. στο Γκλόστερσαιρ στην Αγγλία, μεταμορφώθηκε σε ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας.

 

Το αποτέλεσμα ήταν ένας ασύλληπτος χώρος εργασίας με μπάνια εμπνευσμένα από το steampunk crazy και τους Rolling Stones, ένα γραφείο – σπήλαιο πάγου, μια μεγάλη βιβλιοθήκη με μυστικό πέρασμα και σινεμά με θέμα το Star Wars. Και γυμναστήριο φυσικά.

Εκτός όμως από τη μοναδική εμπειρία του να δουλεύουν σε αυτά τα εκπληκτικά πολυτελή γραφεία, οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν πληρωμένα ταξίδια για κοντινούς προορισμούς, άδειες για να εργάζονται εθελοντικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και φυσικά τις Παρασκευές σταματούν νωρίς τη δουλειά και κάνουν προπόνηση για το Σαββατοκύριακο πίνοντας μπύρες.

Κάντε μια περιήγηση στα ασύλληπτα γραφεία της εταιρείας

Η μεγάλη είσοδος του κάστρου προϊδεάζει για τα εκθαμβωτικά πράγματα που κρύβει το εσωτερικό του.

 

Επειδή η πρώτη εντύπωση είναι το παν, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες συναντιούνται σε έναν χώρο όπου δεσπόζει ένας μεγάλος φυλλώδης τοίχος, ο οποίος συμπληρώνεται από ένα έντονο χαλί σε αποχρώσεις του μωβ και του φούξια, δίνοντας μια πρώτη ιδέα του τι ακολουθεί.

 

Οι 50 εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν την ευκαιρία να ζουν μέσα στο ιδανικό χώρο εργασίας, τον οποίο μόνοι τους δημιούργησαν.

 

Ενα από τα highlights το ανυπέρβλητου αυτού εργασιακού χώρου είναι η «σπηλιά πάγου» που θυμίζει σκηνή από την ταινία «η εποχή των παγετώνων» και χρησιμοποιείται είτε για συναντήσεις, είτε απλά για χαλάρωση. Δώστε έμφαση στον πιγκουίνο στο βάθος και το βελανίδι που προεξέχει από το ταβάνι.

 

Ακόμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες σε αυτή την αίθουσα κινηματογράφου με θέμα το Star Wars.

 

Οι τουαλέτες των ανδρών στο υπόγειο έχουν θέμα τους Rolling Stones, με τα χείλη – σήμα κατατεθέν της μπάντας να έχουν διαμορφωθεί σε… ουρητήρια.

 

Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι τουαλέτες των γυναικών, με πολλούς καθρέπτες και χλιδή που παραπέμπει σε σουίτες ακριβών ξενοδοχείων.

 

Αυτές οι τουαλέτες βρίσκονται στον πρώτο όροφο και έχουν ως θέμα τους το σύστημα ατμού για να αντανακλούν το βικτοριανό παρελθόν του κάστρου.

 

Ισως το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο είναι η βιβλιοθήκη, η οποία έχει ένα μυστικό πέρασμα για περιπετειώδεις επισκέπτες.

 
 

Τα meetings σε αυτό το κτίριο δεν θα μπορούσαν να είναι βαρετά, αφού γίνονται σε δωμάτια όπως το παρακάτω, που θυμίζει μπαρ του Σόχο, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και μοντέρνα επίπλωση.

 

Η αίθουσα παιχνιδιών διαθέτει τραπέζι μπιλιάρδου, ηλεκτρονικό παιχνίδι arcade, ποδοσφαιράκι και χώρο χαλάρωσης και κοινωνικής επαφής.

 

Φυσικά μέσα στο κάστρο υπάρχει γυμναστήριο για τους εργαζόμενους, οι οποίοι μπορούν να διακόψουν την εργασία τους, να αθληθούν, να κάνουν το μπάνιο τους και να συνεχίσουν.

 

Ενα από τα σημεία αυτού του κτιρίου που προκαλούν εντύπωση, είναι ο τρόπος που τα βικτοριανά στοιχεία του κτιρίου ενσωματώθηκαν στον μοντέρνο σχεδιασμό.

«Ουάου»… όπως γράφουν και οι πίνακες στο παρακάτω δωμάτιο.

 

Πηγή: thetoc.gr 

Όλη η επικαιρότητα