Ηλεία

500.000 ευρώ για οδοποιία σε Κοινότητες του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Το αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για χρηματοδότηση με το ποσό των 500.000 ευρώ έργων συντήρησης δημοτικής οδοποιίας σε επτά ορεινές κοινότητες του Δήμου, ενέκρινε ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής, υπογράφοντας την απόφαση δέσμευσης του ως άνω ποσού.

Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης βατότητας της δημοτικής οδοποιίας των Κοινοτήτων Πευκών, Αντρωνίου, Αγίας Κυριακής, Χελιδονίου, Καυκωνίας, Αστρά και Ορεινής. «Υποβάλλαμε την πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών, δεδομένης της προβληματικής κατάστασης στο δίκτυο δημοτικής οδοποιίας των Κοινοτήτων μας, που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την προσβασιμότητα των κατοίκων και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια όσων κινούνται στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο», τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας:

«Ικανοποιούμε έτσι βασικά και μακροχρόνια αιτήματα δημοτών μας που δικαίως διεκδικούν καλύτερες υποδομές. Αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η διασφάλιση της προσβασιμότητας σ’ όλες μας τις Κοινότητες, σ’ έναν Δήμο με δύσκολη γεωμορφολογία που απαιτεί ιδιαίτερη μέριμνα και συγκεκριμένες λύσεις. Ιδιαίτερα η παρέμβασή μας στον δρόμο προς Πεύκες, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας. Η διεκδίκησή μας για τη βελτίωση κάθε τομέα της καθημερινότητας των δημοτών μας θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη».

Δηλώσεις έκανε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας: «Με συνέπεια απέναντι στους δημότες του Δήμου μας, η Τεχνική Υπηρεσία συνεχίζει την άοκνη προσπάθειά της προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα τεχνικής φύσης. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν συνεννόησης και κατευθύνσεων από τον Δήμαρχο, συνέταξε και υπέβαλε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για χρηματοδότηση, μελέτη, που προβλέπει βελτίωση των εισόδων σε επτά Κοινότητες του Δήμου μας. Η βασικότερη παρέμβαση αφορά στην αποκατάσταση του οδικού άξονα Λιναριά – Πεύκες που παραμένει χωρίς συντήρηση για πάρα πολλά χρόνια και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων, αλλά και παρεμβάσεις που οδηγούν στις προαναφερθείσες Κοινότητες. Πρόκειται για αναγκαίες και στοχευμένες παρεμβάσεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση των συνδημοτών μας».

Όλη η επικαιρότητα