Ηλεία

5η Πανελλήνια Ανιχνευτική «Ελπίδα»: Η μεγαλύτερη συνάντηση εφήβων στην Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

   Στην Αρχαία Ολυμπία θα συναντηθούν 800 και πλέον έφηβοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που θα συμμετάσχουν στην 5η Πανελλήνια Ανιχνευτική «Ελπίδα» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, για να ζήσουν την πιο πολυαναμενόμενη δράση προσκοπικής περιπέτειας.

Η «Ελπίδα» είναι μια πανελλήνια κατασκήνωση ειδικά σχεδιασμένη για Ανιχνευτές, έφηβους ηλικίας 15 έως 18 ετών. Περισσότεροι από  800 Ανιχνευτές και 200 ενήλικες συνοδοί, χωρισμένοι σε 4 μεγάλες ομάδες, θα περπατήσουν και θα εξερευνήσουν από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου τέσσερα διαφορετικά βουνά της Πελοποννήσου: τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, το Μαίναλο και τον Χελμό. Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από την έρευνα του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην Ολυμπία

Από την Τρίτη 8 έως τη Δευτέρα 14 Αυγούστου όλες οι ομάδες θα συναντηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα κατασκηνώσουν δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Εκεί τους περιμένει ένας καταιγισμός δράσης που περιλαμβάνει διάσχιση του ποταμού, παιχνίδια περιπέτειας και στρατηγικής, καταδύσεις, canyoning, αλλά και πολιτιστικές επισκέψεις σε μουσεία και φυσικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων και του ολυμπιακού πνεύματος.

   Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης.

Όλη η επικαιρότητα