Ηλεία

5ο Νηπιαγωγείο Αμαλιάδας: Φινάλε με επίσκεψη στο μουσείο Αρχαίας Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Με μία ξεχωριστή δραστηριότητα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό το σχολικό έτος για το 5ο νηπιαγωγείο Αμαλιάδας.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα νηπιαγωγείο με πλούσιο εκπαιδευτικό έργο και πολλές δράσεις με διαδραστικό χαρακτήρα, οι νηπιαγωγοί Σταυρούλα- Αγγελική Μπική και Νεκταρία Ντούκα, επεφύλαξαν μία έκπληξη στα ‘παιδιά’ τους και διοργάνωσαν επίσκεψη στο μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια των σχολικών προγραμμάτων του σχολείου και πραγματικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα νήπια αλλά και σε όσους γονείς ακολούθησαν ως συνοδοί.

Αρχικά παιδιά, γονείς και νηπιαγωγοί ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου και θαύμασαν τα εκθέματα και στην συνέχεια στο υπόγειο η ξεναγός τους έδειξε βίντεο για την φωτιά, τον Προμηθέα, τους άθλους του Ηρακλή και άλλα θέματα της μυθολογίας. Στην συνέχεια τα παιδιά ανέλαβαν δράση και ζωγράφισαν ότι τους άρεσε περισσότερο από αυτά που είδαν κατά την διάρκεια της προβολής του βίντεο αλλά και από τα εκθέματα.

Πάντως, αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα παιδιά και δεν σταμάτησαν να θαυμάζουν, ήταν τα ψηφιδωτά με τις 9 μούσες και τα αρχαία μουσικά όργανα.

Η εμπειρία όπως είπαν ήταν μοναδική και ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί μία άκρως εποικοδομητική σχολική χρονιά, σε ένα νηπιαγωγείο που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη της εκπαίδευσης.

Όλη η επικαιρότητα