Ηλεία

5ο Port Festival: Το εναλλακτικό φεστιβάλ τέχνης και κοινωνικής αλληλεγγύης

Ακούστε το άρθρο

Τα εργαστήρια του 5ου Port Festival!

Αντί εισιτηρίου: Προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας & είδη πρώτης ανάγκης για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των 4 Λυκείων του Πύργου

20 μουσικοί, 15 ομάδες και σύλλογοι, δεκάδες καλλιτέχνες κάθε λογής και εθελοντές συμμετέχουν στο 5ο Port Festival, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Αυγούστου από τις 8 το βράδυ στο αλσύλλιο στο Κατάκολο. Τα εργαστήρια στα οποία μπορείτε να λάβετε μέρος είναι τα εξής:

Εργαστήρια

Οι παράλληλες δράσεις συμπληρώνονται με καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρά και «μεγάλα» παιδιά.

  1. Διήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήρι «Port News» από ομάδα εθελοντών του Port festival.
  2. Διήμερο Εργαστήρι κινουμένου σχεδίου (stop motion) από την Θέτιδα Παπαδοπούλου, συνεργάτιδα του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και της Camera Zizanio.
  3. Διήμερο Eργαστήριο οργανοποιίας από το Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων Γιώργος Αγαλιανός σε συνεργασία με το Πλανώδειο. *Πώς κατασκευάζεται ένα μουσικό όργανο. *Μικρά και μεγάλα μυστικά κατασκευής και συντήρησης των οργάνων. *Παρουσίαση κατασκευής από την πρώτη ύλη έως το τελικό αποτέλεσμα (ξύλα, εξοπλισμός εργαστηρίου, γενικά και ειδικά εργαλεία, συγκολλήσεις, βερνίκια, ηχητικότητα).
  4. Παιχνίδι με το «Μουσικό φράχτη» (μια κατασκευή του blacksmither Κώστα Διονυσόπουλου, βασισμένη σε μια ιδέα του καταστήματος μουσικών οργάνων «Πλανώδειο» και του Εργαστηρίου Κατασκευής Μουσικών Οργάνων Γιώργος Αγαλιανός).
  5. Εργαστήριο Δημιουργίας Ψηφιδωτού με σπασμένα πιάτα από το εργοστάσιο ΚΕΡΑΜΙΚΑ από την αρχιτέκτονα Αθηνά Γαλανοπούλου & τη μηχανικό Χαρά Κρητικού. Ανακύκλωση και επαναχρήση φθαρμένων κεραμικών για δημιουργία διακοσμητικών επιφανειών. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: (Πέμπτη 10/08).
  6. Εργαστήριο διακόσμησης σουβέρ με ντεκουπάζ, μια τεχνική καλλωπισμού επιφανειών η οποία βασίζεται στη χρήση της χαρτοπετσέτας! Μα πώς μπορεί η χαρτοπετσέτα να διακοσμήσει τα σουβέρ; Για να το μάθετε δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο της Σοφίας Συρογιάννη. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6971870729 (Πέμπτη 10/08).
Το 5ο Port Festival διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Εθελοντών του, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μικρή Ακαδημία» και το κατάστημα μουσικών ειδών & οργάνων «Πλανώδειο» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, της ΔΗΚΕΠ Πύργου και του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη». Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Orizons View Hotel» στο Κατάκολο για την φιλοξενία των καλλιτεχνών και το κατάστημα «Pit’s Fitili» στον Πύργο για τη σίτιση και την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους στην όλη διοργάνωση.

 

Όλη η επικαιρότητα