Αθλητισμός

5ος Μαραθώνιος Ολυμπίας: H δόξα του μαραθωνίου συναντά το Ολυμπιακό πνεύμα

Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες αθλητές και οι αθλήτριες, κάθε ηλικίας, απ’ όλη την υφήλιο, συμμετέχουν και φέτος στον 5ο Μαραθώνιο Ολυμπίας, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος.

Ο 5ος Μαραθώνιος Ολυμπίας ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με την τελετή έναρξης στην Αρχαία Ήλιδα, συνεχίστηκε χθες με τον αγώνα 12 χλμ από τον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ήλιδας έως την Αμαλιάδα και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου με το μεγάλο Μαραθώνιο, με Αφετηρία (8.30 πμ η εκκίνηση) την Ήλιδα (Αμαλιάδα) και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία, έξω από το αρχαίο στάδιο και τον ημιμαραθώνιο με εκκίνηση τις 9.30 πμ από τον Πύργο και Τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία επίσης έξω από το αρχαίο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι χθες όπως κάθε χρόνο έγιναν και 3 αγώνες των 2 χλμ σε Πύργο, Ολυμπία και Αμαλιάδα (ο αγώνας του Πύργου ήταν νυχτερινός).

Tην μεγάλη αυτή αθλητική εκδήλωση, διοργανώνει τo σωματείο ¨ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – OLYMPIA MARATHON¨ , με την συνδιοργάνωση της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, και των δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Πλούσιο ρεπορτάζ από την αγωνιστική δραστηριότητα του 5ου Μαραθώνιου Ολυμπίας θα υπάρχει στο φύλλο της Δευτέρας.

Όλη η επικαιρότητα