Ηλεία

6 αδέλφια τυροκόμοι που… σκοράρουν – Η οικογενειακή επιχείρηση στη Σίµιζα µε ιστορία 35 ετών

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ

Μια υγιή τυροκομική μονάδα οικογενειακού τύπου έχουν στήσει και συντηρούν από το 1985 έξι αδέλφια στη Σίμιζα Τραγανού με βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την υψηλή ποιότητα των προιόντων της.

Τα έξι αδέλφια, ιδιοκτήτες της τυροκομικής μονάδας που παρασκευάζει τυρί φέτα και ξηρή μυζήθρα,  από τον μεγαλύτερο που είναι 33 ετών  μέχρι τον μικρότερο που είναι 26 ετών είναι οι: Νίκος Πέτρος Χαράλαμπος, Στάθης, Δημήτρης και Κωνσταντίνος. Να σημειωθεί ότι τα πέντε από αυτά παίζουν στην βασική ενδεκάδα της ποδοσφαιρικής ομάδας «Νίκη» Τραγανού και ο έκτος ο Πέτρος είναι μέλος της Διοίκησης της ομάδας. «Σκοράρουν και επιμένουν να στηρίζουν τον τόπο τους» μας λέει γείτονάς τους, αφού και τα έξι αδέλφια διαμένουν στον τόπο που γεννήθηκαν, τη Σίμιζα Τραγανού.

Η τυροκομική τους μονάδα, που είναι υπόδειγμα καθαριότητας και υγιεινής,  καθιερώθηκε γιατί το προιόν που παράγει είναι ποιοτικό, αφού η πρώτη ύλη το γάλα, προέρχεται από πρόβατα και γίδια της κτηνοτροφικής ομάδας που τα έξι αδέλφια διαθέτουν καθώς και από κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής. «Τα προιόντα μας τα διαθέτουμε στην Αθήνα και μικρή ποσότητα σε μικρά μίνι μάρκετ του δήμου μας», λέει στην «Πατρίς» ο Νίκος Κολοτούρος, ο μεγαλύτερος αδελφός και συνεχίζει: «η οικογενειακή μας μονάδα, που ίδρυσε από το 1985 ο αείμνηστος πατέρας μας,  δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αφού εμείς επιλέγουμε τους πελάτες μας με ότι αυτό σημαίνει. Αν όλα πάνε καλά μελετάμε την επέκταση της οικογενειακής τυροκομικής μονάδας. Θέλουμε να επενδύσουμε στην περιοχή μας, στον τόπο μας».

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κολοκατίνη και την πρόεδρο της Κοινότητας Γαστούνης Μαρία Μητσοπούλου επισκέφθηκαν πρόσφατα την επιχείρηση

Η μηνιαία παραγωγή της οικογενειακής μονάδας φθάνει τα 200 βαρέλια τυρί φέτα δηλαδή περίπου 10 τόνους  και 500 κιλά μυζήθρα.  Στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγή εφόσον βέβαια αυξηθεί το πελατολόγιο.

Και ποδοσφαιριστές

Πριν από δύο χρόνια οι αδελφοί Κολοτούρου, είχαν απασχολήσει θετικά βέβαια, τα ΜΜΕ, αφού τα πέντε από τα έξη αδέλφια, είναι ποδοσφαιριστές στη “Νίκη” Τραγανού.

Τα πέντε αδέλφια ποδοσφαιριστές με τη μητέρα τους Αγγελική (φωτο Β. Δημητρόπουλος)

Ο Στάθης (1991) είναι στόπερ, ο Κώστας (1993) δεξί μπακ, ο Χαράλαμπος (1989) αριστερό μπακ , ο Νίκος (1987) αριστερό χαφ εξτρέμ και αρχηγός, σαν μεγαλύτερος, και ο Δημήτρης (1992) επιθετικός. Τους χωρίζουν μόλις έξι χρόνια! Ο έκτος αδελφός, ο Πέτρος,  είναι μέλος του ΔΣ της ομάδας!

Ο Πέτρος Κολοτούρος ασχολείται με τα διοικητικά της ομάδας «Νίκη» Τραγανού

Όλη η επικαιρότητα