Μεσσηνία

6 εκ. χρέη πελατών στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

“Ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Καλαμάτας, από το 1983 και εξής”.

Αυτή η ανακοίνωση αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, λίγες μόλις μέρες μετά την έκκληση που απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος προς τους οφειλέτες 14 εκ. ευρώ να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον δήμο. Οπως αποδεικνύεται, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο και τη ΔΕΥΑΚ είτε γιατί δεν έχουν χρήματα είτε γιατί εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση βρίσκουν ευκαιρία για να αφήσουν απλήρωτους λογαριασμούς. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή Καλαμάτας τρέχει τώρα να μαζέψει 20 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του δήμου: “Οι πελάτες της ΔΕΥΑΚ θα ειδοποιηθούν πρώτα εγγράφως για την τακτοποίηση των λογαριασμών με ρύθμιση. Εάν υπάρξει άρνηση, θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και τις οδηγίες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Σημειώνεται ότι από τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΚ έγιναν και γίνονται μεγάλες προσπάθειες, για να εισπραχθούν τα οφειλόμενα”.

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα