6 ιδέες για να μην κυριαρχεί η τηλεόραση στον χώρο

Share

Για να λέμε την αλήθεια, μετά από μια στρεσογόνα ημέρα απολαμβάνεις τη στιγμή που θα καθίσεις στον καναπέ σου, θα τυλιχτείς με μια χνουδωτή κουβέρτα και θα ανοίξεις την τηλεόραση για να δεις την αγαπημένη σου σειρά. Η τηλεόραση βέβαια, ως συσκευή, δεν μπορείς να πεις ότι είναι και το πιο κομψό αντικείμενο που θα βρει κανείς στο σπίτι σου.

Υπάρχουν πολλοί έξυπνοι, γρήγοροι και οικονομικοί τρόποι αν όχι να την κρύψεις, τουλάχιστον να τραβήξεις τα βλέμματα μακριά της όταν δεν θέλεις να είναι στραμμένα εκεί. Να μην κυριαρχεί στον χώρο, αυτό είναι το ζητούμενο και μπορείς εύκολα να το καταφέρεις.

Δες κάποιες ιδέες για να πάψει η τηλεόραση να είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κάποιος όταν μπει στο σαλόνι σου.

1. Μπορείς να αποσπάσεις την προσοχή με κάδρα και πίνακες

Μια πολύ γρήγορη λύση; Να κρεμάσεις στον τοίχο, γύρω και πάνω της, κάδρα, φωτογραφίες και πίνακες. Δοκίμασε να τα κρεμάσεις με τρόπο ανομοιόμορφο και χωρίς ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποσπάσεις την προσοχή και θα τραβήξεις το μάτι από τη συσκευή. Αυτή η λύση είναι ιδανική αν νοικιάζεις το διαμέρισμα και δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να κάνεις μεγάλες αλλαγές στον χώρο. Για να κάνεις συνδυασμό, μπορείς να επιλέξεις μονόχρωμα αφηρημένα σχέδια και ασπρόμαυρες φωτογραφικά καρέ.

2. Βάψε τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση σε μία σκούρα απόχρωση

Ένας λευκός τοίχος πίσω από την τηλεόραση όχι μόνο δεν τη βοηθά να «εξαφανιστεί» αλλά υπερτονίζει την παρουσία της.

Το σκούρο μπλε ή το σκούρο γκρι είναι δύο χρώματα που θα λειτουργήσουν πολύ αρμονικά στον χώρο και θα επιτελέσουν τον σκοπό τους.

3. Βάλε την τηλεόραση στη γωνία

Είναι ίσως ο πιο βασικός κανόνας για την «απόκρυψη» της τηλεόρασης. Απόφυγε να κρεμάσεις την τηλεόραση ακριβώς στο κέντρο του τοίχου. Αυτή η κίνηση θα κάνει την τηλεόραση το επίκεντρο της προσοχής.

Προτίμησε να τη βάλεις στη γωνία, σε μια εσοχή ανάμεσα σε ράφια για να «μπερδέψεις» το μάτι. Έτσι γίνεται μέρος ενός συνόλου και δεν κυριαρχεί.

4. Μην στρέφεις όλα τα έπιπλα προς την τηλεόραση

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείς τα έπιπλα στο δωμάτιο μπορεί να επηρεάσει το πόσο ορατή ή μη είναι η τηλεόραση. Άλλαξε την εστίαση γυρνώντας για παράδειγμα τις πολυθρόνες σου προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η τηλεόραση παραμένει στη θέση της, όταν όμως εσύ καθίσεις δεν θα τη δεις κατευθείαν απέναντί σου. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αλλαγή απαιτεί κι έναν χώρο μεγαλύτερο, ώστε να μπορείς με ευκολία να αλλάξεις θέση στα έπιπλα.

5. Μην χρησιμοποιήσεις έπιπλο τηλεόρασης

Αν αντί για ένα «συνηθισμένο» έπιπλο τηλεόρασης χρησιμοποιήσεις κάτι διαφορετικό, αμέσως θα στρέψεις την προσοχή σε αυτό και θα την απομακρύνεις από την τηλεόραση. Μήπως να σκεφτείς ένα έπιπλο με vintage αισθητική;

6. Παραβάν, η εύκολη λύση

Η λύση του παραβάν θα σου φανεί πανεύκολη και φυσικά οικονομική. Στην αγορά υπάρχουν παραβάν σε πάρα πολλά σχέδια και χρώματα, ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει πιο πολύ στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Το ανοίγεις, «χάνεται» η τηλεόραση. Το κλείνεις, παρακολουθείς.