Τεχνολογία

6 σημαντικές συμβουλές όταν επισκευάζετε έναν υπολογιστή μόνοι σας

6 σημαντικές συμβουλές ασφαλείας!

Εάν ξέρετε τι κάνετε, η επισκευή υπολογιστή δεν είναι τόσο δύσκολη, καθώς μερικές φορές μπορεί να είναι και πολύ διασκεδαστική! Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να λάβετε τα σωστά βήματα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Ακολουθούν 6 σημαντικές συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν εργάζεστε στον υπολογιστή σας.

 Κλείνετε πάντα το ρεύμα

Μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής συμβουλή, αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι αυτό είναι το ζωτικό πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν! ΠΟΤΕ μην ανοίγετε τη θήκη του υπολογιστή ή του laptop σας μέχρι να γυρίσετε τον διακόπτη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο υπολογιστής να λαμβάνει ρεύμα.

Τσεκάρετε τα καλώδια και τον διακόπτη ασφαλείας του πύργου στο πίσω μέρος. Η επισκευή υπολογιστή είναι μια διαδικασία που προτείνεται να γίνεται από επαγγελματίες, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

 Αποσυνδέστε την πρίζα για ασφάλεια

Ως δεύτερη προφύλαξη ασφαλείας, αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας από την πρίζα τοίχου. Αυτό γίνεται μόνο για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής είναι πλήρως απενεργοποιημένος. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι πολύ εύκολο, αλλά οι αρχάριοι χρήστες σε πολλές περιπτώσεις το παραβλέπουν. Μην το κάνετε!

Η επισκευή υπολογιστή αν δεν γίνει με μεθοδολογία τότε αντί να κάνετε κάτι καλό, μπορείτε να χειροτερέψετε την κατάσταση. Αν έχετε πλήρη γνώση πώς να προχωρήσετε τότε συνεχίστε το έργο σας. Πολλές φορές πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε με βήματα που βλέπουν στο Youtube. Πρέπει όμως να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Προσέξτε τον καπνό και τις μυρωδιές

Αν ποτέ δείτε καπνό να βγαίνει από τον υπολογιστή σας ή μυρίσετε κάτι να καίει, σταματήστε αμέσως αυτό που κάνετε, αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας και αφήστε τον να κρυώσει για λίγα λεπτά. Επικοινωνήστε με επαγγελματίες και εξηγήστε τους το συμβάν. Σε αυτή την περίπτωση μην προχωρήσετε σε κάποια ενέργεια. Είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια, καθώς μπορεί οι λόγοι που βλέπετε καπνό η μυρίζετε καμένο να ποικίλουν.

Βγάλτε οποιοδήποτε αξεσουάρ από τα χέρια σας

Αφαιρείτε πάντα μεταλλικούς δακτυλίους, ρολόγια, βραχιόλια κ.λπ. εάν πρόκειται να εργαστείτε γύρω από μια συσκευή υψηλής τάσης. Αποφύγετε την επαφή των αξεσουάρ με τα εξαρτήματα του υπολογιστή. Εξασφαλίστε από την αρχή ότι δεν τα φοράτε για να κάνετε τις δουλειές που θέλετε με ηρεμία. Είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Μην το αμελείτε!

Αποφύγετε τους πυκνωτές

Οι πυκνωτές είναι ηλεκτρονικά εξαρτήματα που βρίσκονται μέσα στον υπολογιστή σας και μπορεί να είναι επικίνδυνα επειδή αποθηκεύουν ηλεκτρικά φορτία για λίγο μετά την απενεργοποίηση του ρεύματος. Κυρίως σε Desktop υπολογιστή δώστε προσοχή καθώς όταν μιλάμε για επισκευή laptop, καλό είναι εκτός και είστε σε πολύ υψηλό επίπεδο γνώσεων να μιλήσετε με ειδικούς τεχνικούς. Ειδικότερα στα λάπτοπ που η διαδικασία αποσυναρμολόγησης είναι περίπλοκη και δύσκολη.

Μάθετε για τι είστε ικανοί

Όταν συναντήσετε κάτι που δεν ξέρετε πώς να διορθώσετε, μην το εκλάβετε ως πρόκληση, αλλά επικοινωνήστε με τους επαγγελματίες! Γενικότερα, όταν υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο εξάρτημα του υπολογιστή, ζητήστε βοήθεια. Μπορεί να είναι σκληρός δίσκος μητρική, τροφοδοτικό ή ακόμα και πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα. Μην ανησυχείτε. Ένα μηχάνημα είναι και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να διορθωθεί.

Όλη η επικαιρότητα