6 tips που θα ανανεώσουν το υπνοδωμάτιο σου

Share

Είναι ο χώρος που ξεκουράζεσαι, χαλαρώνεις μετά από μία δύσκολη ημέρα και απολαμβάνεις έναν ωραίο ύπνο.

Το υπνοδωμάτιο είναι δίχως αμφιβολία ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παραμελείς. Καθώς λοιπόν είναι σχεδόν αναγκαίο να αποπνέει ηρεμία και ευεξία συγκεντρώσαμε παρακάτω 6 tips που θα σε βοηθήσουν να το επιτύχεις.

Πρόσθεσε έναν καθρέφτη

Γενικά οι καθρέφτες έχουν την τάση να μεγαλώνουν τον χώρο στον οποίο βρίσκονται ακόμη και αν πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα τοποθέτησε τον καθρέφτη κοντά σε ένα παράθυρο ώστε να δημιουργεί μία ευχάριστη αντανάκλαση με το φως.

Απομάκρυνε τις ηλεκτρικές συσκευές

Βασική προϋπόθεση για να απολαύσεις έναν καλό ύπνο είναι να μην υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές παντού διάσπαρτες στο δωμάτιο. Για παράδειγμα η τηλεόραση δεν χρειάζεται να υπάρχει μέσα σε αυτό και είναι προτιμότερο να την κρατήσεις στο σαλόνι. Όσο για το smartphone προτίμησε να το βάζεις σε ένα συρτάρι τις ώρες που κοιμάσαι.

Κράτησε την διακόσμηση απλή

Ένα από τα μαθήματα που μας δίδαξε το σκανδιναβικό στυλ είναι ότι όσο πιο απλή είναι η διαρρύθμιση ενός υπνοδωματίου τόσο καλύτερα μπορείς να ξεκουράζεσαι. Προτίμησε μίνιμαλ και πρακτικά έπιπλα ειδικά αν σε περιορίζει ο χώρος.

Μην τοποθετείς βαριά αντικείμενα πάνω από το κρεβάτι σου

Εκτός από το ότι είναι κάπως επικίνδυνο δεν υπάρχει λόγος να τοποθετείς βαριές κορνίζες ή ράφια με μικροαντικείμενα. Μία καλή ιδέα σε περίπτωση που δεν θες να φαίνεται άδειος ο χώρος πάνω από το κρεβάτι σου είναι είτε να κάνεις ένα κολλάζ από πόστερ είτε να κρεμάσεις ένα πλεκτό υφαντό.

Δώσε προσοχή στο χρώμα

Τα χρώματα με τα οποία θα επιλέξεις να βάψεις το υπνοδωμάτιο σου πρέπει να είναι απαλά και φωτεινά. Για παράδειγμα οι αποχρώσεις του λευκού, του γαλάζιου και του γκρι θα δώσουν στον χώρο μία αίσθηση ηρεμίας.

Βάλε ένα χαλί

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί και να ακουμπάς τα πόδια σου σε ένα ζεστό χαλί; Δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε ένα μεγάλο ακόμη και τα πιο μικρά θα δώσουν μία ζεστασιά στον χώρο σου.

via