Super league

60 χρόνια Α΄ Εθνικής: Το σαν σήμερα με ντέρμπι Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό και το μοιραίο δυστύχημα με τον Αντεφέμι

Ακούστε το άρθρο

Η στήλη «Σαν σήμερα» της Super League 1 έχει αναφορές σε τέσσερα γεγονότα, εκ των οποίων και το μοιραίο δυστύχημα του παίκτη της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι σε ηλικία μόλις 26 ετών

Ειδικότερα:

1976
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας και την Κυριακή των Βαϊων η αγωνιστική είναι καθοριστική. Ο ΠΑΟΚ περνάει εύκολα από την Πάτρα επί της Παναχαϊκής με 3-0 (13’ σουτ Αποστολίδης, 58’ σουτ Αναστασιάδης, 61’ κεφαλιά Σαράφης), ενώ η ΑΕΚ γνωρίζει την ήττα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με 1-0 (63’ σουτ Σταυρίδης). Ο ΠΑΟΚ μένει πρώτος για να συνεχίσει έτσι ως το τέλος.

2004
Με τον Παναθηναϊκό να είναι δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, το ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» είναι καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός προηγείται γρήγορα, ο Ολυμπιακός ανατρέπει το σκορ, ο Τζιοβάνι αποβάλλεται και ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει στο τελικό 2-2 (7’ πέναλτι Μπασινάς, 81’ σουτ Γκούμας- 44’ κεφαλιά Στολτίδης, 54’ σουτ Τζόρτζεβιτς), για να μείνει πρώτος ως το τέλος.

2010

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μονομαχία της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Ξάνθη, που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, έχει ένα βαθμό περισσότερο και παίζει στο Καυτανζόγλειο. Προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο, ενώ ο Λεβαδειακός 1-0 στη Λάρισα. Ο Ηρακλής ισοφαρίζει σε 2-2, η Λάρισα ισοφαρίζει 1-1, αλλά η Ξάνθη παίρνει τελικά τη νίκη με 4-2 για να σωθεί. Ο Λεβαδειακός νικά επίσης 2-1 στη Λάρισα, αλλά πέφτει.

2011
Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και ενώ η Ξάνθη ανακοινώνει την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της από το Μαρίνου Ουζουνίδη, παράλληλα πενθεί τον θάνατο σε τροχαίο του αμυντικού της Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Ο Νιγηριανός σκοτώθηκε σε τροχαίο, πηγαίνοντας στην Θεσσαλονίκη, για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

san_simera

Πηγή: www.gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα