Ηλεία

Εντυπωσιακή Γιορτή στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου!

Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Πύργου, υπό την παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλου..

Κατά τη διάρκεια της κοπής, ο Θεοφιλέστατος εστίασε στο παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών ως πάντα νέο, φωτεινό, που δείχνει το δρόμο και την προσφορά τους στην ανθρωπότητα που είναι μοναδική. Επιπλέον, τόνισε ότι θεμελίωσαν την Ορθοδοξία γι’ αυτό και λέγονται Πατέρες. Τελειώνοντας, στάθηκε στο  διπλό συμβολισμό της πίτας που είναι σωματική τροφή αλλά και κυρίως πνευματική, χαρά και ελπίδα για τον καθένα και ακόμη στη θρησκευτική παράδοση που συνδέεται με την προσωπικότητα του Μ. Βασιλείου στην Καππαδοκία. Από την πλευρά του, ο κ. Δημητρέλλος ευχήθηκε στους μαθητές επιτυχία και αφοσίωση στην αποστολή τους, ενώ πρόσφερε στο μαθητή-τρια που θα είχε το τμήμα του-της την καλύτερη βασιλόπιτα, κατόπιν κληρώσεως, ένα βιβλίο.

Η ευλογία των βασιλοπιτών έγινε από το Θεοφιλέστατο, οι οποίες αργότερα μοιράστηκαν στους μαθητές-τριες από τους υπεύθυνους των τμημάτων. Οι τυχεροί του φλουριού κάθε βασιλόπιτας έλαβαν και ένα συμβολικό δώρο από τα τμήματά τους. Στη συνέχεια, επιτροπή       υπό την Υποδιευθύντρια Ι. Φραγκέσκου και αποτελούμενη από καθηγητές και μαθητές-τριες, βράβευσε την καλύτερη αισθητικά και γευστικά βασιλόπιτα απονέμοντας ειδικό έπαινο και δώρο και επιπλέον το βιβλίο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Το τμήμα που αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού αυτού ήταν το Α2, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες  βασιλόπιτες ήσαν χεροκάμωτες, προσφορά γονέων. H τυχερή από τους καθηγητές ήταν η Κ. Μπαρδοπούλου που έλαβε ως δώρο μια δημιουργία από τα χειροποίητα εκθέματα του bazaar του σχολείου, υπό την  εποπτεία της Κ. Σακκά.

Στο κλείσιμο, ο Διευθυντής Γεώργιος Κομιώτης και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαρίστησαν θερμά τους γονείς για τις προσφορές των εξαιρετικών βασιλοπιτών και ευχήθηκαν καλή πρόοδο σε μαθητές-τριες.

Όλη η επικαιρότητα