Βιβλίο

6η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας – Γνωρίζοντας τους ανθρώπους πίσω από τα βιβλία

13872909_1015530041893936_4693390058374520669_n.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τους ανθρώπους «πίσω» από τα βιβλία, τους συγγραφείς Διονυσία Νέδα, Παύλο Ανδριά, Καλλιόπη Γραμμένου, Πεντζεχρή Διονυσοπούλου αλλά και τον Νίκο Καρυώτη, είχαν την ευκαιρία όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην 6η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η οικογένεια του Χρήσου Ζαφειρόπουλου και της Δώρας Ευσταθοπούλου από το Βιβλιοπωλείο – Κατάστημα Δώρων «Δώρα», με τα παιδιά τους Χάρη και Κωνσταντίνα, για 6η συνεχή χρονιά, έχουν οργανώνει  μια πραγματική «Γιορτή Βιβλίου» στο Πάρκο του ΟΣΕ, με την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Μια γιορτή που έγινε θεσμός, χάρη στην αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου, μικρών και μεγάλων βιβλιόφιλων από την Ηλεία και όχι μόνο, που κάθε χρόνο «ταξιδεύουν» μέσα από τις σελίδες χιλιάδων τίτλων βιβλίων από 30 περίπου εκδοτικούς οίκους που εκτίθενται στον χώρο. Ωστόσο η «Γιορτή Βιβλίου» δεν είναι απλά μια έκθεση, αλλά περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, όπως η συνάντηση με τους Ηλείους συγγραφείς που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τη Διονυσία Νέδα, την Πεντζεχρή Διονυσοπούλου, τον Παύλο Ανδριά και την Καλλιόπη Γραμμένου και τον Νίκο Καρυώτη, και να συνομιλήσουν συνολικά για το συγγραφικό τους έργο, για τις πηγές έμπνευσής τους, για τα ερεθίσματα που δέχονται από την καθημερινότητα ή και πιο συγκεκριμένα για κάποια από τα βιβλία τους, κάποια από τα οποία είναι βασισμένα σε πραγματικές ιστορίες αλλά και σε μύθους που έχουν σχέση με την περιοχή και όχι μόνο. Τυχεροί ήταν όμως και οι μικροί βιβλιόφιλοι, αφού είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με την Καλλιόπη Γραμμένου και να ζωγραφίσουν «Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία» – από το ομότιτλο βιβλίο της,  και τους μύθους των βουνών της Ηλείας.

Όλοι οι συγγραφείς ευχαρίστησαν τους διοργανωτές, τόσο για την δημιουργία αυτού του σημαντικού θεσμού, όσο και για την λογοτεχνική συνάντηση που διοργάνωσαν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έχουν μια ωραία συζήτηση με τους αναγνώστες τους. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές έδωσε – μεταξύ άλλων – και ο πρόεδρος της Τ.Κ Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος, που στηρίζει κάθε εκδήλωση και συνολικά την Γιορτή Βιβλίου.

Στον χώρο λειτουργεί και έκθεση έργων της Ολύμπιας ζωγράφου, Γεωργίας Καραχάλιου.

«Το μπλοκάκι ενός UFO»

Οι δράσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, με την διαδραστική παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το μπλοκάκι ενός UFO» από τους δημιουργούς του Γιώργο Κωνσταντίνο και Σωτήρη Μητρούση από τις εκδόσεις «Άγκυρα». Οι διοργανωτές υπόσχονται παιχνίδι, γέλιο μέχρι δακρύων αλλά και πολλά δώρα για τα παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι η 6η Γιορτή Βιβλίου θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου (17:00-00:00).


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα