Αθλητισμός

6ο Διεθνές Σχολείο Αθλητισμού του ΠΣΑΤ: Αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς του 2020 και στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Πάτρα 2019»

Ακούστε το άρθρο

Παρουσία κορυφαίων ανθρώπων της αθλητικής δημοσιογραφίας, αλλά και της επιστήμης, αλλά και κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, ξεκίνησε  στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, το 6ο Διεθνές Σχολείο Αθλητισμού του ΠΣΑΤ.

Η έναρξη του 6ου Διεθνές Σχολείου έγινε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ενώ οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού και των ΜΜΕ, σπουδαίες πανεπιστημιακές καθηγήτριες, εξαιρετικοί δημοσιογράφοι αλλά και οι καλύτεροι φωτορεπόρτερ θα μιλήσουν για πολλά και σημαντικά θέματα όπως:

– Τόκιο 2020, ο ελληνικός Αθλητισμός, ο σχεδιασμός, οι στόχοι, η προετοιμασία, τα προβλήματα, η οικονομική στήριξη

– Media και Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, δημοσιογραφική και τηλεοπτική κάλυψη

– Η οικονομία των Ολυμπιακών Αγώνων

– Παρουσίαση Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019, Τα οφέλη για την πόλη και την Ελλάδα, Η σημασία της τοπικής κοινωνίας

– Η τέχνη της φωτογραφίας στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Στο Σχολείο του ΠΣΑΤ θα υπάρχει και σημαντική εκπροσώπηση από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου με τον Γενικό Γραμματέα Μικαέλο Παπαδάκη να αναπτύσσει το θέμα: «Πώς η Κύπρος επιμηκύνει την τουριστική περίοδο επενδύοντας στον αθλητικό τουρισμό».

Την Παρασκευή πρώτη μέρα της εκδήλωσης, είχαμε την έναρξη των εργασιών, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και η υποδοχή από την ΔΟΑ.

Χθες όπου και άνοιξαν οι εργασίες ουσιαστικά του 6ου  Διεθνές Σχολείου, πρώτη μίλησε η κα Γιώτα Αντωνοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ εντυπωσίασε η ομιλία της κας Κωνσταντίνας Γογγάκη, Επίκουρης Καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Αθλητισμού Σ.Ε.Φ.Α.Α. Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναφέρθηκε στο καυτό θέμα, «Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο του 1964 & 2020: Δύο εποχές, δύο διαφορετικοί κόσμοι».

Ο κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, τέως πρόεδρος ΠΣΑΤ, Διδακτικό προσωπικό ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας , ανέπτυξε το θέμα «Mega events και νέα επιχειρηματικά μοντέλα στα Media».

Ακολούθως στο βήμα των ομιλητών ανέβηκε ο κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, τέως πρόεδρος ΠΣΑΤ, Διδακτικό προσωπικό ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας , που ανέπτυξε το θέμα «Mega events και νέα επιχειρηματικά μοντέλα στα Media», ενώ καθήλωσαν με τις ομιλίες τους και οι κ.κ. Γιάννης Μαμουζέλος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας Μέλος ΠΣΑΤ και Περικλής Μακρής, Προϊστάμενος Ενημέρωσης και Διεθνών Διοργανώσεων ΕΡΤ, που αναφέρθηκαν στα θέματα, «Οι Ολυμπιακές Αξίες και τα ΜΜΕ – Η εξοικείωση των δημοσιογράφων με αυτές και η προβολή τους» και «Ολυμπιακοί Αγώνες και Τηλεόραση» αντίστοιχα.

Εντυπωσίασε με την ομιλία της η κα Κωνσταντίνα Γογγάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Αθλητισμού Σ.Ε.Φ.Α.Α. Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναφέρθηκε στο καυτό θέμα, «Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο του 1964.

Μετά από την μεσημεριανή διακοπή των ομιλιών για φαγητό και ξεκούραση, το απόγευμα οι εργασίες του 6ου Θερινού Σχολείου συνεχίστηκαν με τα παρακάτω θέματα:

*** Μεσογειακοί Αγώνες: Ο ρόλος & οι προκλήσεις της νέας εποχής»,  ομιλητής Ιάκωβος Φιλιππούσης, Γενικός Γραμματέας ΔΕΜΑ

***  «Τα αθλήματα και οι αγωνιστικές εγκαταστάσεις της ΠΑΤΡΑ 2019» – «Αθλήματα παραλίας: Η επανάσταση στον αθλητισμό», ομιλητής Γιώργος Μπεμπέτσος, Διευθυντής Αθλημάτων και Εγκαταστάσεων

*** «II Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες Πάτρα 2019 & Στρατηγική Media»,  ομιλητής Σπύρος Μπουλής, Διευθυντής Υπηρεσιών & Γραφείου Τύπου

*** «Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο δρόμος για το Τόκιο 2020 και η Ελληνική Αποστολή», ομιλητής Μιχάλης Φυσεντζίδης, Αρχηγός Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Μέλος Ολομέλειας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

*** «Ολυμπιακές εμπειρίες Χ 5, 1984-2000», ομιλητής Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην αρχηγός Εθνικής Ομάδας Πόλο, Ζ΄ Αντιπρόεδρος Βουλής

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στάθηκε στην μεγάλη αξία του 6ου Διεθνές Σχολείου Αθλητισμού που έχει θεσμός και διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία.

*** Στο αυριανό μας φύλλο θα έχουμε μια μίνι συνέντευξη του προέδρου του ΠΣΑΤ κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου καθώς και λεπτομέρειες από τις ομιλίες που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή.

Όλη η επικαιρότητα