Ηλεία

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Διάσωση και διάδοση ντόπιων σπόρων

Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη δέχθηκαν προ καιρού οι μαθητές του  6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου… στο χώρο του σχολείου βρέθηκε ο κ. Κώστας Μαντάς που μίλησε  στους μαθητές για τη σημασία διατήρησης και διάδοσης των ντόπιων σπόρων. Απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Μαντάς τόνισε ότι «είναι καθήκον μας να αναζητήσουμε, να ανακαλύψουμε και να διαδώσουμε τους ντόπιους σπόρους, επειδή οι ντόπιοι  σπόροι δε δίνουν καρπούς και από τους σπόρους που κρατάμε, μπορούμε να ξανασπείρουμε την άλλη χρονιά. Τα υβρίδια που κυκλοφορούν διεθνώς, μας δίνουν καρπούς μόνο για μια χρονιά. Την επόμενη χρονιά , αν σπείρουμε από τους σπόρους που τυχόν κρατήσαμε, θα φυτρώσουν τα φυτά αλλά δεν θα μας δώσουν καρπούς».

Παράλληλα ο κ. Μαντάς έδειξε στους μαθητές του σχολείου ντόπιους σπόρους σιταριού, πολλών ποικιλιών καλαμποκιού κ.λ.π. Τα παιδιά με την καθοδήγηση του ετοίμασαν το μείγμα του χώματος και έσπειραν σποράκια τομάτας σε ειδικά σπορεία…

Μετά από λίγες ημέρες  οι ντοματιές  φύτρωσαν και με την περισσή φροντίδα των μαθητών τα φυτά μεγάλωσαν. Έτσι λοιπόν κατέστη δυνατόν, πριν λίγες ημέρες, να μοιραστούν τρία φυτά σε κάθε μαθητή!

Η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι μαθητές αντιλήφθηκαν ότι με συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία μπορούν να καταφέρουν πολλά!

Όλη η επικαιρότητα