Ηλεία

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: «Γιορτή» προσφοράς, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Ακούστε το άρθρο

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα των διοργανωτών της 24ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού συγκεντρώθηκαν 45 πολύτιμες μονάδες αίματος για την Τράπεζα Αίματος «Άγιος Χαράλαμπος», που θα δώσουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η 2η αιμοδοσία της φετινής σχολικής χρονιάς – που σε λίγο ολοκληρώνεται – πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου, όπου συγκεντρώθηκαν οι τακτικοί εθελοντές – γονείς μαθητών, εκπαιδευτικοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες – αλλά και πολλοί νέοι εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου της Τράπεζας Αίματος Γιάννη Μαστρογιαννόπουλου και του μέλους Γιώργου Αντωνόπουλου, του Διευθυντή του Σχολείου Νίκου Κουσάβελου, του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τηλέμαχου Καλυβιώτη, να κάνουν το πρώτο βήμα προσφοράς στην Εθελοντική Αιμοδοσία του σχολείου.

Συγκινητική ανταπόκριση

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Βιοπαθολόγο του Σταθμού Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με τη φροντίδα της Προϊσταμένης Γωγώς Παρασκευά και των νοσηλευτών Ράνιας Μπαρλαμά και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Από τους 60 εθελοντές που ανταποκρίθηκαν, τελικά αιμοδότησαν 45 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι, που δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν για διάφορους, παροδικούς λόγους υγείας, θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Οι διοργανωτές, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους τους αιμοδότες για την συγκινητική παρουσία τους αλλά και το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας για τη σημαντική συμβολή του, και θύμισαν ότι οι πολύτιμες φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν, αποτελούν την μέγιστη προσφορά από άνθρωπο στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και η υγεία τους εξαρτάται από μια μονάδα αίματος.

Όλη η επικαιρότητα