Life

7 λόγοι που τα μαλλιά σου «λαδώνουν» πολύ γρήγορα!

Οι κακές συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου ακόμη πιο λιπαρά
Ακούστε το άρθρο

Τα μαλλιά σου “λαδώνουν” πιο συχνά απ’ ότι συνήθως; Κι όμως, οι αιτίες της λιπαρότητας είναι αρκετά περισσότερες από αυτές που φαντάζεσαι… Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 7 από αυτές!

1. Βάζεις τα χέρια σου…

Σίγουρα θα έχεις πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σου να το κάνει ασυναίσθητα. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως όσο απαγορευτικό είναι να αγγίζεις με τα χέρια σου το πρόσωπό σου, άλλο τόσο είναι και με τα μαλλιά σου. Τα δάχτυλά μεταφέρουν έλαια αλλά και ρύπους, κάνοντας τα μαλλιά σου πιο λιπαρά.

2. Η στρεσογόνα καθημερινότητα

Το ήξερες ότι το στρες μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών και να προκαλέσει έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής; «Αυτές είναι οι ίδιες ορμόνες που προκαλούν αυξημένη έκκριση σμήγματος στην επιδερμίδα, επόμένως ευθύνονται και για την εμφάνιση ακμής» έχει αναφέρει η Francesca Fusco, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, δίνοντας μια νέα διάσταση στο θέμα της λιπαρότητας.

3. Λούζεσαι κάθε μέρα

Το να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα, μπορεί να έχει και αντίθετα αποτελέσματα! Απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα απ’ ότι συνήθως.

4. Το μυστικό που κρύβει η βούρτσα σου

Αν δε θυμάσαι από πότε έχεις να καθαρίσεις τη βούτσα σου ή κρατάς ακόμη εκείνη που χρησιμοποιούσες 10 χρόνια πριν, τότε μόλις έμαθες έναν από τους βασικούς ενόχους…

5.Λάθος προϊόντα

Το να χρησιμοποιείς καθημερινά προϊόντα που έχουν ελαφριά σύνθεση και είναι συμβατά με τον τύπο των μαλλιών σου. Με αυτό τον τρόπο επιβαρύνεις λιγότερο την τρίχα και μειώνεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις λιπαρότητα.

6. Λάθος ποσότητα και τοποθέτηση προϊόντων

Όχι. Όσο κι αν πιστεύεις πως τα μαλλιά σου θα «καθαρίσουν» ή δεν θα «λαδώσουν» εύκολα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων σε αυτά, κάνεις λάθος! Τόσο η υπερβολική ποσότητα, όσο και η λάθος τοποθέτηση (απόφυγε να τα εφαρμόζεις από τη ρίζα) μπορεί να επιδεινώσουν το θέμα της λιπαρότητας.

7. Κάνε διάλειμμα από το hairstyling

Απόφυγε τη χρήση προϊόντων styling που μπορούν να φράξουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποιήσε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό που αφαιρεί τα κατάλοιπα των προϊόντων, τα φυσικά έλαια και τους ρύπους, ενώ παράλληλα ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σε βάθος.

Πηγή: queen.gr

Όλη η επικαιρότητα