Life

7 τρόποι για να ξεκινήσετε τη συζήτηση για σεξ στη σχέση

Ακούστε το άρθρο

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου παρά να μιλάς για αυτό. Στις σχέσεις το θέμα σεξ προκαλεί αμηχανία, μοιάζει άβολη συζήτηση και σε κάποιες περιπτώσεις και αχρείαστη. Στην πραγματικότητα όμως χρειάζεσαι κάποιους τρόπους για να μπορείς να φέρεις το θέμα στο τραπέζι, ειδικά αν ο στόχος σου είναι να ενδυναμώσεις το δεσμό σας.

Ξεκίνα με sexting

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πρακτικής είναι ότι έχεις την ελευθερία να ταράξεις τα νερά, να μοιραστείς προσωπικές σκέψεις και να ξεκινήσεις μια πιο βαθιά συζήτηση για το σεξ χωρίς την πίεση που φέρνει η face to face συζήτηση.

Το να στείλεις ένα καυτό μήνυμα μέσα στη μέρα είναι λιγότερο τρομακτικό και μπορεί να βοηθήσει να σπάει ο πάγος. Για να μην αναφέρουμε ότι προσμετράται και ως προκαταρκτικό.

Ανάφερε ερωτικές σκηνές σε ταινίες

Μια ταινία είναι πάντα καλή αφορμή να ξεκινήσει μια συζήτηση. Αν για παράδειγμα υπάρχει μια σκηνή που σε φτιάχνει ερωτικά ή ένας χαρακτήρας κάνει κάτι που θες να δοκιμάσεις, μίλα για αυτό. Αν αντίθετα μια σκηνή σε κάνει να νιώθεις άβολα, ρώτα πώς νιώθει εκείνος για το ίδιο πράγμα και να είσαι ειλικρινής για τη δική σου θέση.

Διάλεξε τη σωστή ώρα για συζήτηση 

Πάντα μπορείς να ξεκινήσεις μια άβολη συζήτηση παίρνοντας βαθιά ανάσα και πηγαίνοντας απευθείας στο ζητούμενο λέγοντας στον σύντροφό σου ότι έχεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου για τα οποία θα ήθελες να μιλήσετε. Κάποιες φορές είναι πιο εύκολο απλά να τα πεις έχοντας συγκεντρώσει τις ερωτήσεις, τις απορίες και τις ανησυχίες σου.

Μπορεί όμως να θέλεις να το προγραμματίσεις έτσι ώστε να μην γίνει ξαφνικά. Δεν θες για παράδειγμα να ξεκινήσεις μια συζήτηση όταν θα είσαι κουρασμένη ή θα έχεις αργήσει για κάπου. Διάλεξε μια ώρα της ημέρας που είστε και οι δύο άνετοι στον καναπέ και μπορείτε να μιλήσετε. Κάνε την αρχή λέγοντας στον αγαπημένο σου ότι υπάρχουν πράγματα που δεν του έχεις πει και ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει αρνητικό κλίμα.

Δείξε ενθουσιασμό για αυτά που σου αρέσουν

Την επόμενη φορά που κάτι ερωτικό θα συμβεί και σου αρέσει, βεβαιώσου ότι το ξέρει και ο σύντροφός σου. Αν μοιράζεσαι αυτό που σου αρέσει, θα τον ενθαρρύνεις να κάνει κι εκείνος το ίδιο.

Σε όλους αρέσει να είναι καλοί σε αυτό που κάνουν οπότε πες αυτό που κάνει καλά και δες ότι την επόμενη φορά θα το επαναλάβει. Μπορεί να είναι ένα φιλί στο λαιμό ή μια αγκαλιά την ώρα που φτιάχνεις καφέ. Αν το υπογραμμίσεις θα δημιουργήσεις ακόμα μια ευκαιρία για συζήτηση γύρω από το σεξ.

Κάνε διασκεδαστικές ερωτήσεις

Ένας ακόμα τρόπος να ξεκινήσεις μια συζήτηση για το σεξ είναι με ενδιαφέρουσες αλλά και διασκεδαστικές ερωτήσεις. Θα βοηθήσει να ανοίξεις την κουβέντα αλλά και την κάνεις να φαίνεται σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό και για το οποίο μπορείς να μιλάς άνετα.

Μπορείς να κάνεις την αρχή με ερωτήσεις όπως: “Πώς πίστευες ότι γεννιούνται τα παιδιά όταν ήσουν μικρός;” Σκέψου ανάλογες απορίες που θα κάνουν τη συζήτηση να κυλήσει. Από εκεί μπορείς να αρχίσεις να μιλάς και για τις ερωτικές σας φαντασιώσεις. Κράτα στο μυαλό σου όμως ότι πρέπει να είσαι ειλικρινής αλλά όχι να κάνεις τον άλλο να νιώσει ανεπαρκής ή ανασφαλής. Πες τι σου αρέσει στην σεξουαλική σας ζωή τώρα και έπειτα πρότεινε αυτό που πιστεύεις ότι θα ήταν ωραίο και για τους δυο σας.

Κράτα το σε χαλαρό κλίμα

Δεν θες να ξεκινήσεις μια συζήτηση με την ατάκα “πρέπει να μιλήσουμε”. Αυτό μόνο άγχος θα προκαλέσει στον σύντροφό σου. Κάνε την κουβέντα πιο διασκεδαστική. Το σεξ είναι διασκεδαστικό και η συζήτηση για αυτό πρέπει να είναι έτσι. Ξεκίνα κάπως έτσι: “Έχω μια ωραία ιδέα και ελπίζω να συμφωνείς”. Μπορείς να κάνεις επίσης ένα αστείο για μια φαντασίωση. Χαμογέλα, γέλα, φλέρταρε και κάντο να μην έχει ένταση που θα έφερνε μαζί και την αμηχανία.

Μίλα για σεξ πιο συχνά

Από τη στιγμή που θα έχεις κάνει τις πρώτες αμήχανες κάπως συζητήσεις, έχεις ένα βήμα να μιλάς πιο συχνά για αυτό έτσι ώστε να σου βγαίνει πια αβίαστα. Μοιράσου τις φαντασιώσεις σου με συζητήσεις το βράδυ στο κρεβάτι, μίλα για το σεξ σας το επόμενο πρωί και πάει λέγοντας και θα δεις ότι θα είστε και οι δύο πιο άνετοι.

Μη φοβηθείς να εκφράσεις της επιθυμίες, τις ανάγκες και τα θέλω σου. Είναι η βάση για όλες τις θετικές εμπειρίες. Επικεντρώσου στην επικοινωνία και άσε τις αναστολές έξω από την πόρτα.

via

Όλη η επικαιρότητα