Categories: Ψυχαγωγία

7 σειρές που αξίζει να δεις αν λατρεύεις το «Peaky Blinders»

Share

Με ένα σωρό τηλεοπτικές σειρές να εμφανίζονται κάθε λίγο και λιγάκι, είναι αρκέτα εύκολο να χάσει κανείς μερικά από τα καλύτερα τηλεοπτικά δράματα που έχει να προσφέρει η μικρή οθόνη. Έχουμε δει αρκετές τηλεοπτικές σειρές να ακυρώνονται, καθώς δεν έκαναν τα απαιτούμενα νούμερα, ενώ άλλες να σταματούν μέσα σε λίγες σεζόν, απογοητεύοντας το κοινό τους.

Ευτυχώς για εμάς, οι Peaky Blinders τράβηξαν την προσοχή που τους άξιζε από την πρώτη κιόλας σεζόν. Διαθέτοντας ένα ισχυρό τηλεοπτικό καστ, μοναδικό σενάριο, καταπληκτική μουσική και κοστούμια, ήταν ένα απίστευτο τηλεοπτικό ταξίδι που κατάφερε να μας κόβει την ανάσα σε όλη την διαδρομή.

Όσοι λοιπόν κατάφεραν να δουν την ιστορία της εξάπλωσης της συμμορίας του Μπέρμιγχαμ, με τα ξυραφάκια στα κασκέτα, στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 1900, σίγουρα τώρα θα ψάχνουν να βρουν να δουν κάτι παρόμοιο, τώρα που η σειρά βρίσκεται σε παύση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετές σειρές όπως το “Peaky Blinders”, τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα.

Boardwalk of Empire

H σειρά διαδραματίζεται στο Ατλάντικ Σίτι την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης το 1920 και έχει επίκεντρο τη ζωή του Νάκι Τόμσον (Στιβ Μπουσέμι), ενός διεφθαρμένου πολιτικού που αποκτά φήμη και επιρροή μέσα από τις επαφές του με γκάγκστερς, αστυνομικούς και άλλους πολιτικούς, από το Σικάγο μέχρι την Νέα Υόρκη. Το Boardwalk έχει όλα αυτά που θα περίμενες από ένα δράμα του HBO: βαθιά σκιαγραφημένους χαρακτήρες, μεγάλης κλίμακας ιστορίες που εναλλάσσονται με προσωπικές στιγμές, ενδιαφέρουσα πλοκή και μια μοναδική ποιότητα που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερο στις τηλεοτπικές σειρές. Το πρώτο επεισόδιο σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Με πέντε σεζόν για να απολαύσετε, το Boardwalk Empire είναι μια σειρά που θα δείτε χωρίς ανάσα.

Ripper Street

Μια βρετανική σειρά η οποία έχει όλα τα συστατικά για να κολλήσετε μαζί της. Η αστυνομική σειρά διαδραματίζεται στην βικτωριανή Αγγλία, με την ιστορία να ξεκινά έξι μήνες μετά την τελευταία δολοφονία του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ξαφνικά οι δρόμοι του East End του Λονδίνου είναι ξανά γεμάτοι με αίμα, με πολλούς να πιστεύουν ότι ο Τζακ επέστρεψε ή ότι έχει έναν μιμητή. Τις αστυνομικές υποθέσεις στο Γουάιτσαπελ του ανατολικού Λονδίνου αναλαμβάνει ο Έντμουντ Ρέιντ, τον οποίο υποδύεται ο Μάθιου Μακφέιντεν. Για να λύσει το μυστήριο, συνεργάζεται με τον ντετέκτιβ Μπένετ Ντρέικ (Τζερόμ Φλιν) και τον πρώην χειρουργό του Αμερικανικού Στρατού, Χόμερ Τζάκσον (Άνταμ Ρόδενμπεργκ).

Taboo

Ο Τομ Χάρντι που αγαπήσαμε στο Peaky Blinders ως Αlfie Solomons, συνεργάζεται ξανά με τον Στίβεν Νάιτ σε ένα δράμα βασισμένο σε μια ιστορία που επινόησε με τον πατέρα του. Στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1814, ο τυχοδιώκτης Τζέιμς Ντέλανι (Χάρντι) αποκαλύπτει μια σκοτεινή οικογενειακή συνομωσία όταν επιστρέφει στην πατρίδα από την Αφρική για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του.

Sopranos

Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην αμερικανική τηλεόραση από απόψεως βραβείων, γνώμης των κριτικών αλλά και θεαματικότητας. Βασισμένη σε κλασικές ταινίες μαφίας όπως «Ο Νονός» ή το «Τα καλά παιδιά», διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τόνι Σοπράνο (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς είναι ο «Κάπο», το αφεντικό. Σε όλη τη διάρκεια της σειράς ισορροπεί ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και του ψυχικού του κόσμου προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής που ψάχνει λύση στα προβλήματα του.

Sons of Anarchy

Το Sons of Anarchy μπορεί να μην είναι ένα δράμα εποχής όπως το Peaky Blinders, ωστόσο διαθέτει αρκετά κοινά στοιχεία. Η σειρά λοιπόν ακολουθεί την ζωή του Jackson ‘Jax’ Teller, μέσα και έξω από το Motorcycle Club που ίδρυσε ο πατέρας του και του οποίου είναι αντιπρόεδρος. Η προσπάθειά του να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής του ζωής και της SAMCRO (Sons Of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original), περνάει από χίλια κύματα, ειδικότερα όταν οι δραστηριότητες της SAMCRO – λαθρεμπόριο όπλων και διαμάχες με ‘αντίπαλες’ συμμορίες – έχουν αντίκτυπο στην οικογένειά του.

Penny Dreadful

To Penny Dreadful είναι μια τηλεοπτική σειρά τρόμου, η οποία δημιουργήθηκε για το Showtime από τον Τζον Λόγκαν (Gladiator,The Last Samurai, Spectre). Ο τίτλος παραπέμπει στα penny dreadfuls, ένα είδος βρετανικών δημοσιευμάτων του 19ου αιώνα με μακάβριο και εντυπωσιακό θέμα. Η σειρά αξιοποιεί πολλούς χαρακτήρες δημόσιου τομέα από τη μυθοπλασία της Ιρλανδίας και της Βρετανίας του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Ντόριαν Γκρέυ από το “Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ” του Όσκαρ Ουάιλντ, Μίνα Χάρκερ και Άμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ από το “Δράκουλας” του Μπραμ Στόκερ, και τους Βίκτορ Φρανκενστάιν και το τέρας του από το “Φρανκενστάιν” της Μαίρη Σέλλεϋ. Στο επίκεντρο των ιστοριών θα βρίσκεται ένας ντετέκτιβ, ο οποίος θα ερευνά μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα.

Breaking Bad

Δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με το Peaky Blinders, ωστόσο θεωρείται από τους κριτικούς μια από τις καλύτερες σειρές που γυρίστηκαν ποτέ. Ένας καθηγητής χημείας μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο κι ότι έχει λίγους μήνες ζωής. Προκειμένου να εξασφαλίσει την οικογένειά του αποφασίζει να πουλήσει ναρκωτικά φτιάχνοντας την καλύτερη μεθαμφεταμίνη που υπάρχει. Έτσι, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του και με τη βοήθεια ενός πρώην μαθητή του στρέφεται στο έγκλημα.

Η σειρά κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τις πιο θετικές κριτικές στην ιστορία της τηλεόρασης και έχει σημειώσει από τις μεγαλύτερες θεαματικότητες στη συνδρομητική TV.

via