Life

7 συμβουλές για εσάς που δουλεύετε από το σπίτι

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έχει λάβει δραστικά μέτρα κατά του κωροναϊού, και μάλιστα το υπουργείο Υγείας δημιούργησε την καμπάνια “Μένουμε σπίτι”, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με έμφαση στην προληπτική απομόνωση.

Αν λοιπόν αυτή την στιγμή δουλεύετε από το σπίτι, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή και να ξεφύγετε από το χρονοδιάγραμμα σας. Έτσι, αν αγωνίζεστε να είστε σε εγρήγορση και επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε, υπάρχουν κάποια tips που ίσως σας βοηθήσουν.

1. Σηκωθείτε νωρίς

Ένα από τα πολλά σπουδαία στην εργασία από το σπίτι είναι η ελευθερία που σας προσφέρεται, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί αρκετά, με τους τόνους δουλειάς που έχετε μπροστά σας. Έτσι, όσο νωρίτερα σηκωθείτε το πρωί και όσο περισσότερες δουλειές τελειώσετε, τόσο λιγότερο ένοχος θα αισθανθείτε όταν θελήσετε να δείτε μια ταινία κατά τις 4μμ.

2. Βγάλτε τις πιτζάμες

Το να ντύνεσαι κάθε πρωί είναι απλό, αλλά σημαντικό. Είναι εύκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι με τις πιτζάμες σας και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στον υπολογιστή, αλλά το ντους, το ξύρισμα και το ντύσιμο, κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται δέκα φορές πιο παραγωγικοί.

3. Αποφύγετε τον καναπέ και το κρεβάτι

Με τα laptops πάντα υπάρχει ο πειρασμός να δουλέψετε από τον καναπέ ή το κρεβάτι με τραβηγμένα τα σκεπάσματα. Αποφύγετε το σαν την πανούκλα! Θα νιώσετε κούραση, οκνηρία και δεν θα είστε τόσο παραγωγικοί. Εαν θέλετε να αλλάξετε περιβάλλον και να σηκωθείτε από το γραφείο σας για λίγες ώρες, δοκιμάστε την βεράντα σας.

4. Κάντε τον εργασιακό σας χώρο τέλειο

Ένα καλό γραφείο, μια απίστευτα άνετη καρέκλα, ένας γρήγορος υπολογιστής και μια καθαρή και κομψή οθόνη, καθιστούν κάθε γραφείο ιδανικό. Επειδή δεν χρειάζεται να εργάζεστε από ένα γραφείο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε ένα. Επενδύστε σε κομμάτια καλής ποιότητας και προσθέστε μικρές πινελιές (έργα τέχνης, κορνίζες, βιβλία, cool αντικείμενα γραφείου) που θα δώσουν στον χώρο σας έναν χαρακτήρα και θα τον κάνουν ευχάριστο.

5. Καθορίστε τις ώρες εργασίας σας και μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι είναι entrepreneurs και η επιθυμία να εργάζονται 14 ώρες κάθε μέρα ή και παραπάνω, είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Ωστόσο, είναι υγιές, ειδικά μακροπρόθεσμα, να θέτουν συγκεκριμένες ώρες που θα αφιερώνουν στην εργασία τους, χωρίς να υπερβάλλουν.

6. Κάντε επανεκκίνηση όταν αυτό χρειάζεται

Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι και χωρίς κίνητρο, ο ευκολότερος τρόπος να το διορθώσετε και να επανέλθετε με μεγαλύτερη ενέργεια, είναι να κάνετε επανεκκίνηση με μια δραστηριότητα. Βρείτε κάτι που θα κάτι που θα κάνει το μυαλό σας να καθαρίσει για λίγο.

7. Απομονωθείτε από τους υπόλοιπους στο σπίτι

Είτε είναι η γυναίκα σας, τα παιδιά σας ή ο συγκάτοικος σας, προσπαθήστε να βρείτε ένα μέρος στο σπίτι σας όπου θα μπορείτε να εργαστείτε χωρίς να διαταράσσεται η ησυχία σας κάθε δύο δευτερόλεπτα. Είναι πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθείς από τους ανθρώπους γύρω σου, ειδικά όταν κάνουν πράγματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που κάνεις εσύ. Έτσι, εάν είστε σε ένα πολυάσχολο νοικοκυριό, επιλέξτε ένα καθορισμένο χώρο για γραφείο εάν τα τετραγωνικά το επιτρέπουν, ειδάλλως προσπαθήστε να δουλέψετε σε ένα μέρος του σπιτιού όσο το δυνατόν μακριά από την πολυκοσμία και τον θόρυβο.

via

Όλη η επικαιρότητα