Γυναίκα

7 συμβουλές για να αποκτήσεις τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεσαι

mallia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Θέλεις μακριά, υγιή και λαμπερά μαλλιά αλλά τα δικά σου δεν μακραίνουν με τίποτα;

Μάθε τα λάθη που κάνεις και 7 σούπερ tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου μέσα σε λίγες εβδομάδες:

#1 Βούρτσισε τα μαλλιά σου για μερικά λεπτά, κάθε μέρα:

Κάποιοι λένε ότι δεν πρέπει να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο λάθος! Το συχνό βούρτσισμα είναι ο πιο απλός και σίγουρος τρόπος για να τα διατηρήσεις υγιή και να μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα.

#2 Λούσου καθημερινά, χωρίς σαμπουάν:

Αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο τρικ μου, αλλά έχει αποτέλεσμα! Σίγουρα ξέρεις ότι αν λούζεσαι καθημερινά με σαμπουάν, κάνεις τα μαλλιά πιο αδύναμα και ξηρά. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα διατηρείς καθαρά; Λούσε τα μαλλιά σου, χωρίς σαμπουάν! Για να είναι ευκολοχτένιστα μετά το μπάνιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις conditioner και να ξεβγάλεις μετά. Έτσι θα είναι πάντα καθαρά και μαλακά.

#3 Καθάρισε τις άκρες συχνά:

Η πιο old time classic συμβουλή, που σίγουρα έχεις ακούσει δεκάδες φορές. Η αλήθεια είναι όμως ότι έχει αποτέλεσμα! Κάθε 1-2 μήνες, καθάρισε τα μαλλιά σου από τα «ξέφτια» στις άκρες και θα τα δεις να μακραίνουν υγιή και καθαρά. Η ψαλίδα στις άκρες, αποδυναμώνει όλη την τρίχα και την κάνει πιο λεπτή, με αποτέλεσμα να μακραίνουν λάθος τα μαλλιά. Οπότε όσο πιο συχνά κόβεις τις άκρες, τόσο λιγότερο μάκρος γλυτώνεις από την επόμενη φορά.

#4 Πάρε συμπληρώματα διατροφής:

Δοκίμασε 1 φορά το χρόνο, να παίρνεις για κάποιους μήνες συμπληρώματα για δυνατά μαλλιά και νύχια. Για να μην μακραίνουν, ίσως ο οργανισμός σου χρειάζεται ένα boost εκ των έσω!

#5 Εργαλεία στάιλινγκ- αυτός ο εχθρός:

Το ξέρω ότι το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σου για τέλεια μαλλιά, αλλά προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς να αποφεύγεις τη θερμότητα στα μαλλιά, αφού καταστρέφει και «καίει» την τρίχα, κάνοντας την πιο αδύναμη και θαμπή. Έτσι κι αλλιώς, τα natural hair είναι αγαπημένο trend!

#6 Προϊόντα- ασπίδα:

Αλλά, ακόμη και τις φορές που είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι σου, μην παραλήψεις τη χρήση ενός protect heat προϊόντος, που λειτουργεί σαν «ασπίδα προστασίας» κατά της θερμότητας για τις τρίχες σου.

#7 Τα «καταστροφικά» Updos:

Αγαπάς τους κότσους, τις αλογοουρές και τις πλεξίδες; Κι εγώ, αλλά λυπάμαι που σου το λέω: είναι καταστροφικά τα Updos για την τρίχα σου, αφού την σπάνε και την αλλοιώνουν. Όσο περισσότερο κάτω τα αφήνεις, τόσο πιο γρήγορα θα μακρύνουν!

Πηγή: faysbook.gr

Όλη η επικαιρότητα