Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Οι αντοχές τελειώνουν – Αν δεν έρθουν άμεσα γιατροί η κατάρρευση είναι δεδομένη

Ακούστε το άρθρο

Η υγεία στην Ηλεία ποτέ δεν ήταν σε μία κατάσταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδανική.

Πάντα υπήρχαν προβλήματα, άλλες φορές μεγαλύτερα και άλλες φορές μικρότερα, που ανησυχούσαν τους πολίτες του νομού, αλλά και τους επισκέπτες του, που ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες.

Μετά όμως και την έξαρση της πανδημίας του κορωνοιού, αυτά τα προβλήματα «γιγαντώθηκαν» και πλέον οι πολίτες αισθάνονται ότι είναι δεύτερης κατηγορίας, όσον αφορά τον τομέα της υγείας, σε σχέση με τους πολίτες των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το νοσοκομείο Πύργου ως γνωστόν έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο covid 19 και ιδίως αυτές τις μέρες έχει γεμίσει με ασθενείς, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να δώσουν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που νοσούν, την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουν και θα επιστρέψουν απόλυτα υγιείς στο σπίτι τους και στους δικούς τους ανθρώπους.

Αναδεικνύοντας τα προβλήματα και ζητώντας λύσεις

Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να διαφαίνονται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και γενικότερα η υγεία στο νομό Ηλείας, η εφ. «Πατρίς», με συνεχή δημοσιεύματα και τοποθετήσεις, προσπαθεί να κάνει γνωστό σε όλους τους Ηλείους ότι το σύστημα υγείας στο νομό θα πρέπει να προσεχθεί περισσότερο και η πολιτεία να βρει άμεσα λύσεις για να μην έχουμε απρόβλεπτες και τραγικές καταστάσεις.

Πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε όλοι την υγεία των πολιτών αυτού του νομού, όσο και των επισκεπτών του.

Δεν νοείται να μην έχουμε ένα τουλάχιστον μεγάλο νοσοκομείο στην Ηλεία, που θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες όλου του νομού και να είναι σημείο αναφοράς για όλους τους πολίτες του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από την έξαρση του κορωνοιού και στο νομό, είναι η έλλειψη γιατρών στην παθολογική κλινική, τη μεγαλύτερη κλινική του νοσοκομείου Πύργου, πού βρίσκεται στα όριά της λόγω και της νοσηλείας δεκάδων ασθενών covid, δηλαδή των ύποπτων περιστατικών, των επιβεβαιωμένων και φυσικά αυτών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Παρότι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παρέχουν την καλύτερη νοσηλεία στους ασθενείς, εντούτοις ο μικρός αριθμός των ιατρών που είναι στην παθολογική κλινική, δημιουργεί προβλήματα τα οποία θα πρέπει άμεσα να λυθούν. Μία λύση φαίνεται πως δίνεται μετά την επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Ηλείας κος Τζαβάρας με τον αναπληρωτή Υπουργό υγείας κο Βασίλη Κοντοζαμάνη και με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Ιωάννη Καρβέλη, με την έλευση εννέα (9) παθολόγων ιατρών, που θα καλύπτουν τις εφημερίες της παθολογικής κλινικής και των κλινικών covid. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια για να γίνει το νοσοκομείο του Πύργου ένα από τα καλύτερα όλης της χώρας, που θα παρέχει ασφάλεια σε όλους τους Ηλείους και τους επισκέπτες αυτού του νομού.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

«Θα κάνουμε ότι πρέπει»

Για το καυτό θέμα της υγείας στο νομό Ηλείας ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ κος Ιωάννης Καρβέλης τόνισε λακωνικά ότι «θα κάνουμε ότι πρέπει και ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει το νοσοκομείο με ασφάλεια».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

«Έρχονται 9 ιατροί για την παθολογική»

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κoς Κωνσταντίνος Τζαβάρας, με δήλωσή του στην εφ.«Πατρίς», γνωστοποίησε χθες ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν να έρχονται στο Γενικό νοσοκομείο του Πύργου ιατροί παθολόγοι, πού θα καλύψουν όλες τις εφημερίες, έτσι ώστε η παθολογική κλινική και οι άλλες κλινικές (covid) να μην αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε ο κος Τζαβάρας, μετά από επικοινωνία που είχε με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο Ιωάννη Καρβέλη, έχει υπογραφεί διοικητική πράξη με την οποία εννέα (9) στο σύνολο παθολόγοι ιατροί θα καλύπτουν τις εφημερίες και όλες τις ανάγκες της παθολογικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Πύργου, σε μία κρίσιμη περίοδο με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Δεν θα μείνει ούτε μία μέρα η παθολογική κλινική του νοσοκομείου χωρίς εφημερεύοντα γιατρό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Τζαβάρας. Επίσης επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες και με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμένου να θεσμοθετηθεί κώλυμα διορισμού ιατρών, από νοσοκομεία μικρών πόλεων στα μεγάλα νοσοκομεία της Ελλάδας.

«Έχει εξασφαλιστεί η αντικατάσταση των ιατρών πού παραιτήθηκαν»

Σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο του Πύργου και συγκεκριμένα με την παθολογική κλινική ο κος Τζαβάρας τόνισε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς».

«Κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων, αναφορικά με δήθεν αδυναμία του νοσοκομείου του Πύργου να ανταποκριθεί στις ανάγκες παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και το νομού Ηλείας. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιους σκοπούς εξυπηρετούν και ποια συμφέροντα θέλουν να ικανοποιήσουν. Το βέβαιο είναι πάντως ότι το νοσοκομείο Πύργου θα εξακολουθεί να λειτουργεί με όρους ασφαλείας και επάρκειας ως προς την παροχή των υπηρεσιών του στους πολίτες της περιοχής. Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να επισημάνω οτι μετά από επικοινωνία που είχα με το διοικητή της αρμόδιας ΥΠΕ κύριο Ιωάννη Καρβέλη, η αντικατάσταση των ιατρών πού παραιτήθηκαν και ήδη θα αποχωρήσουν έχει εξασφαλιστεί. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ με πράξεις (που ήδη έχει ετοιμάσει) θα αναπληρώσει αυτούς που θα αποχωρήσουν με άλλους ειδικούς παθολόγους του ΕΣΥ».

«Αναλαμβάνω νομοθετική πρωτοβουλία»

Επιπλέον ο κύριος Τζαβάρας τόνισε ότι θα αναλάβει ειδική νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία δεν θα μπορεί κάποιος ιατρός να παραιτείται από νοσοκομείο μικρής πόλης και να μπορεί μετά να προσληφθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, δηλαδή αυτά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

«Θέλω να επισημάνω ότι αν οι ιατροί που παραιτούνται, προτίθενται να υποβάλουν αίτηση για να καλύψουν άλλη θέση στο ΕΣΥ, δημιουργείται μείζον ζήτημα, γιατί με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, μεταφέρουν κατά βούληση τον τόπο παροχής των ιατρικών τους υπηρεσιών προς το ΕΣΥ σε όποια περιφέρεια επιθυμούν, αδιαφορώντας για τα κενά και τις δυσλειτουργίες που δημιουργούνται από την παραίτησή τους. Προτίθεμαι λοιπόν να καταθέσω εντός των επόμενων ημερών ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να του ζητήσω τον αποκλεισμό από κάθε προκήρυξη του ΕΣΥ, των ιατρών που παραιτούνται από θέσεις που ήδη κατέχουν σε νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να προωθηθούν σε νοσοκομεία μεγαλύτερων αστικών κέντρων, αδιαφορώντας για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που η μετακίνηση τους δημιουργεί σε μία κρίσιμη λόγω της πανδημίας συγκυρία, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Δεν τιμά το ιατρικό σώμα που σήμερα βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα της κοινωνίας κατά της πανδημίας του κορωνοιού η συμπεριφορά αυτών που επωφελούνται, για να αποκτήσουν προνόμια επαγγελματικά ή να βελτιώσουν την υπηρεσιακή τους θέση εντός του ΕΣΥ».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

«θα στηριχθεί η λειτουργία της παθολογικής κλινικής»

Για τα προβλήματα του Γενικού νοσοκομείου Πύργου ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κος Ανδρέας Νικολακόπουλος τόνισε ότι θα στηριχτεί από την Πολιτεία η λειτουργία της παθολογικής κλινικής.

«Το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για το θέμα και η πολιτεία θα κάνει ότι χρειαστεί για να καλυφθούν τα κενά προσωρινά αλλά και μόνιμα στη συνέχεια. Είμαι βέβαιος και έχω διαβεβαιώσεις ότι άμεσα, τις επόμενες ημέρες, θα αποσπαστούν γιατροί για να καλυφθούν τα κενά και ότι θα επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις που δεν πληρώθηκαν μετά την πρόσφατη προκήρυξη  για την πρόσληψη μονίμων ιατρών  στην Ηλεία. Και εγώ προσωπικά έχω καταθέσει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό και αναμένεται η δρομολόγηση των προβλεπόμενων ενεργειών για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Ηλείας με ιατρικό προσωπικό. Κατανοώ απόλυτα την αγωνία των πολιτών και η πολιτεία θα λάβει μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Θα πρέπει όμως να κάνω έκκληση και σε ιδιώτες ιατρούς να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας πληρώνοντας κάποιες από τις κενές θέσεις».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ)

«Θα αφήσουν τα νοσοκομεία της Ηλείας να υπολειτουργούν χωρίς παθολόγους;»

«Η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές υγείας της Ηλείας είναι κρίσιμη και οριακή. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η υγειονομική κρίση συνεχίζει να είναι παρούσα με τα θύματα, τους διασωληνωμένους και τα κρούσματα να αυξάνονται διαρκώς.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, αν και η Ηλεία ήταν η πρώτη που χτυπήθηκε από την πανδημία, δεν έχουν γίνει όλες εκείνες οι αποφασιστικές και ουσιώδεις ενέργειες, ώστε οι δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας να θωρακιστούν και να ενισχυθούν με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Αντ’ αυτού αποδυναμώνονται κιόλας.

Περιττό, δε, είναι να τονίσουμε ότι είναι ζωτική σημασίας η παρουσία παθολόγων στις δημόσιες Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού μας.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να μείνει ο νομός δίχως λειτουργική και αποτελεσματική παθολογική κλινική.

Αυτό είναι κάτι το ανεπίτρεπτο που ανησυχεί και προκαλεί αγωνία στους πολίτες της Ηλείας.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να ενεργοποιηθεί, επιτέλους και να ενισχύσει με παθολόγους, ιατρούς συνολικά και νοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας κίνητρα, ώστε να μη βγουν άγονες οι προκηρύξεις πλήρωσης των θέσεων».

Τάκης Αντωνακόπουλος (Δήμαρχος Πύργου)

«Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά…»

«Την Παρασκευή (σήμερα) θα καταθέσω ως βασικός μάρτυρας μετά τα όσα είχα καταγγείλει για το νοσοκομείο του Πύργου. Είμαι έτοιμος να κάνω αποκαλύψεις και να δώσω στοιχεία για την επικινδυνότητα που υπάρχει λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Φεύγουν τρείς γιατροί που πάνε στο νοσοκομείο του Ρίο και στο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα.

Η μόνη λύση είναι να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο του Πύργου «Άγονο Α», εξέλιξη που θα προσφέρει τα κίνητρα για την πλήρωση των θέσεων που απαιτούνται. Αν δεν γίνει αυτό θα φέρει ευθύνη το Υπουργείο. Θα δώσω στοιχεία για το πόσοι έχουν πεθάνει φέτος από Covid και πόσοι πέρυσι. Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά…»

Α. Νικολακόπουλος: Νέα παρέμβαση – ερώτηση για προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία

Την άμεση κάλυψη θέσεων  μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηλείας  ζήτησε για μια φορά ακόμη με ερώτησή του, που κατέθεσε στη Βουλή και προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο κοινοβουλευτικός του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ που έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων πιέσεων για το ίδιο θέμα, με δεδομένο ότι οι Νοσοκομειακές μας Μονάδες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα από τις ελλείψεις γιατρών εν μέσω μιας ασφυκτικής κατάστασης που εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει η πανδημία…

Ο κ. Νικολακόπουλος ζητά ειδικότερα, να ενημερωθεί για το αν θα δοθούν τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού, θέτει το ζήτημα αντικατάστασης γιατρών που παραιτήθηκαν προσφάτως και επισημαίνει την ανάγκη επαναπροκήρυξης θέσεων που δυστυχώς δεν καλύφθηκαν από προηγούμενη διαδικασία.

Αναλυτικά η ερώτησή του έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό, τον τελευταίο χρόνο η πανδημία COVID-19 έχει επιφέρει σημαντικά προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και οι υγειονομικές μονάδες δοκιμάζονται σε καθημερινή βάση.

Το υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά μία τεράστια μάχη κατά του κορωνοϊού και σε καθημερινή βάση καλούμαστε να γίνουμε όλοι σύμμαχοι σε αυτή τη μάχη κατά της covid-19, προσαρμόζοντας τα μέτρα των υγειονομικών στην καθημερινότητα μας.

Ο Νομός Ηλείας είναι ένας από τους Νομούς που δοκιμάζεται και αυτός, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα από την πανδημία. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας δίνει καθημερινά την πιο κρίσιμη μάχη. Μία μάχη που σε συνδυασμό με την εξέλιξη του εμβολιασμού αποτελεί έναν καθοριστικό πυλώνα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το υγειονομικό μας σύστημα έχει αγωνιστεί πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτή την τεράστια υγειονομική προσπάθεια, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα, η πολιτεία οφείλει να συμβάλλει καθοριστικά ως βασικός αρωγός.

ΣΕ… «ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ…»

Οι σοβαρές ελλείψεις ωστόσο σε ιατρούς στις νοσοκομειακές μονάδες του νομού Ηλείας έχουν διογκώσει τα προβλήματα που προϋπήρχαν στις Νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι νοσοκομειακές μονάδες της Ηλείας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Τρεις ιατροί με την ειδικότητα του παθολόγου και δύο ιατροί που κάλυπταν την Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο του Πύργου, έχουν υποβάλλει παραίτηση και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι θέσεις αυτές θα είναι κενές.

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των ιατρών στα νοσοκομεία της Ηλείας, θέτοντας σε προτεραιότητα την κάλυψη των θέσεων των ιατρών με την ειδικότητα του παθολόγου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των Νοσοκομειακών Μονάδων του Νομού

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένη την έκτακτη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας,

Κύριε Υπουργέ ερωτάσθε,

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την κάλυψη των εφημεριών των ιατρών στα Νοσοκομεία του Νομού Ηλείας μετά και την παραίτηση των πέντε ιατρών;
  2. Προτίθεστε να προβείτε σε άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν πληρώθηκαν, καθώς και των θέσεων των ιατρών που προέκυψαν έπειτα από τις προαναφερόμενες παραιτήσεις;
  3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να δώσετε τα απαιτούμενα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία του Νομού Ηλείας;

Είμαι βέβαιος για τις δικές σας ενέργειες».

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Στο μεταξύ ο κ. Νικολακόπουλος πέρα από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει, κάνει έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να δώσουν «χέρι βοηθείας» στα Νοσοκομεία μας και να συνεργασθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με τον τομέα της δημόσιας υγείας.

Βρισκόμαστε κάτω από ιδιαίτερα έκτακτες συνθήκες και τώρα ακριβώς ο ιατρικός κόσμος με ευαισθησία και την αμεσότητα παρέμβασης που τον διακρίνει μπορεί να είναι πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται για να σωθούν συνάνθρωποί μας.

Παρακαλώ και προσωπικά, τόνισε ο Ηλείος βουλευτής, τους Ιατρικούς μας Συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλία και δράση προς αυτή την κατεύθυνση και όλοι μας θα τους είμαστε ευγνώμονες ως κοινωνία και ως ενεργοί πολίτες…

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ): Αντίθετος στην επιστράτευση

Ρητά αντίθετος στην παραμονή και την παράταση του μέτρου της επιστράτευσης των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών που εδώ και έναν μήνα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Το Υπουργείο Υγείας είχε στη διάθεσή του χρόνο για να δρομολογήσει επαρκείς λύσεις για την κάλυψη των έκτακτων και διαρκών αναγκών στα δημόσια Νοσοκομεία αξιοποιώντας τις προτάσεις μας. Η εργαλειοποίηση της επιστράτευσης και των επιτάξεων στο δημόσιο διάλογο, δεν βοηθά στην ανεύρεση συναινετικών και ουσιαστικών λύσεων για τη στήριξη του ΕΣΥ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει προτείνει από το 2019 λύσεις αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ και από τον Νοέμβριο του 2020 άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της στελέχωσής του. Η επιστράτευση και οι επιτάξεις είναι μέτρα αυταρχικά και αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία ενδέχεται να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.

Έχουμε επισημάνει πολλαπλώς ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αποτελεί αναγκαίο ανάχωμα για την αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ. O ΠΙΣ καλεί το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ και να αξιοποιήσει τις προτάσεις του έστω και τώρα, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα και στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα ιατρεία της γειτονιάς, όπου πρέπει να επιστρέψουν οι επίστρατοι.

Επιπλέον είναι αναγκαία η έμπρακτη αναγνώριση και έγκαιρη αποζημίωση των υπηρεσιών τους, όπως και των μονίμων στελεχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δικαιούνται επίδομα πανδημίας.

Όλη η επικαιρότητα