8 ανέξοδες δραστηριότητες

sex-guru-intro-570.jpg
Στις μέρες μας όλες οι γυναίκες θα πρέπει να βρουν ένα χόμπι. Το χόμπι είναι μια ευχάριστη ασχολία στον τομέα που ενδιαφέρει την κάθε μία, το οποίο έχει την ικανότητα να κάνει τη γυναίκα να ξεφεύγει από τα καθημερινά της προβλήματα. Με ένα κατάλληλο χόμπι, το μυαλό δραπετεύει από τυχόν αρνητικές σκέψεις ενώ παράλληλα σε πολλά χόμπι γυμνάζεται και σφίγγει το σώμα. Εκτός αυτού, σε μερικά χόμπι μπορείς να κάνεις και κοινωνικές γνωριμίες και πού ξέρεις… ίσως εκεί να βρίσκεται και ο πρίγκηπας του παραμυθιού. Στις μέρες μας, λόγω της οικονομικής στενότητας, πολλά χόμπι είναι απαγορευτικά. Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε ορισμένα γυναικεία χόμπι που είναι όσο το δυνατόν πιο ανέξοδα. Ας τα δούμε λοιπόν:
 
 
Χορός
Ο χορός είναι ένα κατεξοχήν γυναικείο χόμπι (τα τελευταία χρόνια ασχολούνται και οι άντρες). Με το χορό, δίνεται η δυνατότητα στη γυναίκα να απελευθερωθεί. Το σώμα γυμνάζεται και οι γλουτοί και η κοιλιά σφίγγουν. Επίσης, ο χορός αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης. Μπορείς να γραφτείς σε έναν χορευτικό σύλλογο και να εξασκηθείς ομαδικά μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου. Το κόστος δεν είναι δα και τόσο ακριβό. Οι επιλογές στο είδος του χορού είναι αμέτρητες. Μπορείς να γραφτείς σε σύλλογο με παραδοσιακούς χορούς έως λάτιν. Η απόφαση είναι δική σου.
 
 
Αθλητισμός
γυναικεία χόμπι,αθλητισμός
Μην τρομάζεις με την λέξη. Αθλητισμός είπα όχι πρωταθλητισμός. Μπορείς να βρεις μια φίλη ή έναν φίλο και να πηγαίνετε για joking 3-4 φορές την εβδομάδα στο πλησιέστερο πάρκο, δασάκι, κ.τ.λ. ή ακόμα και στον τάπητα των γηπέδων. Με το τρέξιμο το σώμα δραπετεύει ενώ μετά από λίγο καιρό θα δεις τις αντοχές σου να εκτοξεύονται σε άλλο επίπεδο. Αν το joking σου φαίνεται βαρετό ή κουραστικό, τότε μπορείς να επιλέξεις να ασχοληθείς με κάποιο άλλο άθλημα που να σου αρέσει. Για παράδειγμα πάρε το ποδήλατό σου και πάνε μια βόλτα να σε φυσήξει καθαρός αέρας. Αν είσαι του νερού πήγαινε σε ένα κολυμβητήριο. Ότι και να επιλέξεις, δεν χρειάζεται να το κάνεις με έντονους ρυθμούς (τουλάχιστον στις αρχές). Η κάθε μία να προσπαθεί με τους δικούς της ρυθμούς. Αυτό που έχει σημασία είναι να βελτιώσεις τον εαυτό σου και όχι να προσπεράσεις κάποια που ασχολείται πιο πολύ καιρό. Με το αθλητισμό το σώμα σου θα σφίξει και μετά από λίγο καιρό θα κάνεις κορμί “λαμπάδα”.

 
Συγγραφή
γυναικεία χόμπι,γράψιμο
Το γράψιμο μπορεί να μην θεωρείται τόσο κοινωνικό γεγονός, ωστόσο είναι ένας πολύ καλός τρόπος έκφρασης. Μπορείς να γίνεις για παράδειγμα blogger και να εκφράζεις τις απόψεις σου μέσα από τα άρθρα σου που θα διαβάζει το αναγνωστικό σου κοινό. Αν δεν ξέρεις πολλά από υπολογιστές, internet, κ.τ.λ., τότε μπορείς απλά να γίνεις συντάκτρια – αρθρογράφος σε blog που ήδη υπάρχουν. Υπάρχουν αρκετά blog που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις απόψεις σου. Το δικό μας blog “Δυναμική Γυναίκα” είναι ένα από αυτά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ. Το γράψιμο βοηθάει πολύ στην εξάσκηση του μυαλού και στον τρόπο σκέψης. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βελτιώσει και τον τρόπο έκφρασης ενός ανθρώπου.

 
Χειροτεχνίες – κατασκευές – καλλιτεχνικά
γυναικεία χόμπι,κατασκευή κοσμημάτων
Πολλές γυναίκες ασχολούνται με το να φτιάχνουν διάφορες μικρές κατασκευές ή καλλιτεχνικές δημιουργίες. Στον τομέα αυτό κατατάσσεται η ζωγραφική, η γλυπτική, η κατασκευή κοσμημάτων, η δημιουργία κατασκευών διακόσμησης, κ.τ.λ. Σήμερα υπάρχουν ένα σωρό εργαστήρια που μπορείς να γραφτείς για να μάθεις πώς να κατασκευάζεις. Το κόστος εκμάθησης δεν είναι πολύ ακριβό. Εκτός αυτού, θα είσαι σε θέση να γνωρίσεις και νέους ανθρώπους και να ξεφύγεις λιγάκι από τα ίδια και τα ίδια όπως για παράδειγμα τον καναπέ και την τηλεόραση του σπιτιού σου.

 
Ξένη γλώσσα
γυναικεία χόμπι,ξένη γλώσσα
Εδώ το κόστος ανεβαίνει λίγο, ωστόσο με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας εκτός του ότι ακονίζεις το μυαλό σου και μαθαίνεις κάτι χρήσιμο, βελτιώνεις και το βιογραφικό σου. Βέβαια έτσι πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, αν το δεις μόνο από την άποψη του βιογραφικού, τότε είναι δώρο άδωρο γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα χρειαστεί.

 
Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική
γυναικεία χόμπι,μαγειρική,ζαχαροπλαστική
Αυτό το είδος χόμπι το προτιμούν συνήθως οι λίγο μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, ωστόσο αυτό δεν είναι απόλυτο. Πολλές γυναίκες ιδιαίτερα στην επαρχία, αρέσκονται στο να φτιάχνουν ορισμένα γλυκά σε βαζάκια, μαρμελάδες, τραχανά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αυτό δίνει την ικανοποίηση ότι δημιουργούν κάτι δικό τους το οποίο επειδή είναι σπιτικό και φτιαγμένο από εντελώς φυσικά υλικά, τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικά νόστιμο.

 
Extreme sports
γυναικεία χόμπι,extreme sports
Δεν ξέρω τι ακριβώς κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο πολλές γυναίκες τα τελευταία χρόνια θέλουν να δοκιμάσουν κάποιες extreme καταστάσεις όπως ορειβασία, καγιάκ, παραπέντε, μπατζινγκ τζαμπινγκ, αναρρίχηση, κατάδυση, κ.τ.λ. Αυτά τα αθλήματα για άλλες γυναίκες φαίνονται συναρπαστικά και θέλουν να δοκιμάσουν, ενώ για άλλες και μόνο που το ακούνε κουράζονται. Εσύ ξέρεις το χαρακτήρα σου καλύτερα. Πάντως σε αυτά τα αθλήματα εκτός του ότι χρειάζεται αρκετή προσοχή για την ασφάλειά σου, πολύ θα βοηθούσε να έχεις ένα αθλητικό κορμί. Αν για παράδειγμα πας για ορειβασία….  μην ψοφήσεις από τα πρώτα μέτρα και σε κουβαλάνε οι άλλοι.

 
Γυμναστήριο 
γυναικεία χόμπι,γυμναστήριο
Κάνοντας γυμναστική σε ένα γυμναστήριο έχει δύο σημαντικά οφέλη. Πρώτον ότι γυμνάζεις το σώμα σου με αποτέλεσμα να χάνεις τα περιττά κιλά και να σφίγγεις γλουτούς και κοιλιά και όχι μόνο και δεύτερον ότι το γυμναστήριο είναι ένας πολύ καλός χώρος για νέες γνωριμίες. Ότι είδους γυμναστική και να διαλέξεις (βάρη, πιλάτες, αεροβική, γιόγκα, κ.τ.λ.) θα κάνεις ένα μεγάλο καλό στο σώμα σου. Γράψου σε ένα γυμναστήριο λοιπόν και ξεσκούριασε το σώμα σου.
Υπάρχουν και ένα σωρό άλλα χόμπι εξίσου ενδιαφέροντα όπως για παράδειγμα μουσική, τραγούδι, διάβασμα, ταξίδια, κηπουρική, μαγείρεμα, φωτογραφία, modeling, κ.τ.λ. Όρεξη να έχεις και κάτι θα βρεις που να σου αρέσει και εσένα. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξεφύγεις από τον καναπέ του σπιτιού σου και να ελαττώσεις τους καθημερινούς καφέδες στις καφετέριες. Όπως βλέπεις υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να ασχοληθείς, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο ευχάριστα.

Πηγή: dynamikhgynaika.gr