Life

8 ερωτήματα για να αποφασίσεις αν είναι ο ένας και μοναδικός

Ακούστε το άρθρο
Βγήκατε, βγήκατε και ξαναβγήκατε, περάσατε ατέλειωτες ώρες κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο, τσακωθήκατε και τα ξαναβρήκατε, περάσατε όλα τα στάδια πριν αποφασίσει “to put a ring on it”. Όλα δείχνουν να κυλάνε τέλεια και ετοιμάζεστε να περάσετε στο επόμενο βήμα, να γνωρίσετε τους γονείς σας μεταξύ τους. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δεν υπάρχει το μαγικό κουμπάκι της αναίρεσης και η σχέση σοβαρεύει εξαιρετικά. Πριν ακολουθήσετε το μονοπάτι χωρίς γυρισμό, οφείλουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το αν ο άντρας αυτός είναι πράγματι ο πρίγκηπας σας. Ξέρουμε, ο έρωτας τα κερδίζει όλα, αλλά υπάρχει λόγος που η Penelope Cruz και ο Xavier Bardem δεν τα βρήκαν στο Vicky Christina Barcelona.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και θέσε στον εαυτό σου οκτώ ψύχραιμα ερωτήματα για το αν αυτή η σχέση πρέπει να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Είναι ένας και μοναδικός ή έχεις την ανάγκη να είναι;

Έφτασες λοιπόν σε αυτήν την ηλικία που το timeline σου αποτελείται από γαμήλιες φωτογραφίες, μωρουδιακά πατουσάκια και στην καλύτερη, γάτες. Τα παντρεμένα ζευγάρια στον κύκλο σου αυξάνονται εκθετικά, όπως και οι ερωτήσεις της μητέρας σου για το πότε θα σε στεφανώσει το αγόρι σου. Είστε ήδη μαζί ένα εύλογο χρονικό διάστημα και η απόφαση του να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας μοιάζει ώριμη. Είναι όμως; Ξεπεράσαμε την εποχή που τα κοινωνικά πρότυπα επέτασσαν συνοικέσια για να γίνουν όλα τη σωστή χρονική στιγμή, μην πιέσεις τον εαυτό σου για τα μάτια του κόσμου.

Ο άνθρωπος αυτός θα είναι ο σύντροφός σου στο σεξ για την υπόλοιπη ζωή σου. Το αντέχεις;

Μοιραία το καλό σεξ κατατάσσεται ψηλά στις βασικές πτυχές μιας υγιούς σχέσης. Καλό σεξ σημαίνει καλή επικοινωνία, σεβασμός στις επιθυμίες του συντρόφου μας και συνεχής πειραματισμός. Αν αυτές οι συνθήκες δεν πραγματοποιούνται, πόσο πιθανό είναι να συμβούν αφού δέσει το γάιδαρό του; Επίσης, είσαι μονογαμική;

Σου αρέσει ακριβώς όπως είναι;

Δεν είναι απαγορευτικό να θες να του αλλάξεις τα παπούτσια που του πήρε η μαμά του, το κούρεμα που σου θυμίζει Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή ή ακόμα και να του μάθεις savoir vivre. Η προσπάθεια όμως να αλλάξεις στοιχεία του χαρακτήρα του είναι απαγορευτική, το μόνο που θα πετύχεις είναι η προσωπική σου εξουθένωση. Εκτός από τα θετικά, τα αρνητικά της προσωπικότητάς μας είναι και οι λόγοι που ελκύουμε το έτερον ήμισυ. Αν σου προκαλούν το αντίθετο, μάλλον δεν είναι για εσένα.

Μπορείς να φανταστείς να περνάς τις γιορτές με τους συγγενείς του;

Οι γονείς πάνε πακέτο με το γαμπρό. Κανόνας. Εδώ καλείσαι να φανταστείς πώς θα είναι οι οικογενειακές συγκεντρώσεις με τους ανθρώπους αυτούς και ειδικά με τη μητέρα του. Αν από τώρα δυσανασχετείς με την παρουσία τους, μην προσπαθήσεις να τους αποξενώσεις, πιθανότατα θα αποτύχεις είτε άμεσα είτε έμμεσα. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν σε σέβονται και πετούν «μπηχτές» εναντίον σου, αναρωτήσου αν σε πληγώνουν ή αν θες να αρχίσεις να μασουλάς ποπ-κορν απολαμβάνοντας το θέαμα.

Συμφωνείτε στα βασικά;

Το κλισέ «Τα ετερώνυμα έλκονται» δεν βρίσκει εφαρμογή σε ένα γάμο. Στην αρχή μιας σχέσης οι διαφωνίες θα εκτονωθούν με ένα ζωώδες σεξ. Όταν οι διαφωνίες γίνουν ρουτίνα δεν μπορείς να τις λύσεις έτσι απλά. Εντόπισε αν υπάρχουν σημεία στα οποία δεν μπορεί κανένας από τους δύο να κάνει πίσω και δες κατά πόσο σε επηρεάζουν. Παραδείγματος χάριν, αν εσύ θες σε κάθε έξοδό σας να πηγαίνετε για ποτό και εκείνος είναι σινεφίλ, πιθανώς να αποκτήσετε πρόβλημα στο μέλλον.

Μπορείς να είσαι πάντα ειλικρινής μαζί του;

Και όταν λέμε πάντα, το εννοούμε. Ο άνθρωπος αυτός θα είναι ο σύντροφός σου για όλη την υπόλοιπη ζωή σου και αν δε μπορείς να του εκμυστηρευτείς το οτιδήποτε, η επιλογή σου είναι λάθος. Εντάξει, όλοι μπορούμε να κρατάμε κάποια μυστικά για τον εαυτό μας, αλλά η βάση μιας καλής σχέσης (εκτός από το σεξ) είναι η επικοινωνία, και επικοινωνία χωρίς ειλικρίνεια δεν μπορεί να επιτευχθεί. Από το πιο απλό, όπως ότι δεν σου αρέσουν το diy τραπεζάκι που έφτιαξε για το σαλόνι σας, μέχρι για τις πολιτικές σου προτιμήσεις.

Ενδιαφέρεται για την εικόνα που έχεις γι’ αυτόν;

Οι σχέσεις κάθε μέρα χτίζονται και οφείλουμε να μην πέφτουμε στην παγίδα της σιγουριάς. Ο έρωτας διατηρείται όσο τον διατηρείς εσύ και όσο υπάρχει θαυμασμός υπάρχει και έρωτας. Τι εννοούμε με αυτό; Θέλει να γίνεται καλύτερος για εκείνον, αλλά και για εσένα; Προσπαθεί να σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τον οποιοδήποτε τρόπο; Βρίσκει ισορροπίες ώστε να είναι εντάξει σε αυτά που έχουν σημασία; Αν οι απαντήσεις σου είναι ναι, είσαι σε καλό δρόμο.

Διστάζεις;

Μπορεί ο σύντροφός σου να πληροί όλες τις προϋποθέσεις αλλά κάτι μέσα σου, σου λέει να μην το κάνεις. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να είναι τέλειος, αλλά το γυναικείο σου ορμέμφυτο δεν σου επιτρέπει να τον φανταστείς πλάι σου στην εκκλησία. Ίσως δεν είναι κατάλληλος για εσένα, ή, ενδόμυχα, θες να κάνεις τη ζωή της Samantha. Μην περιορίσεις τη φυσική σου τάση.

Απαντώντας ειλικρινά σε αυτές τις ερωτήσεις, θα ξεκαθαρίσεις πολλά πράγματα για τη σχέση σου αλλά και εσένα την ίδια. Μη διστάσεις, είναι καλύτερα να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα τώρα, παρά όταν θα είναι ήδη αργά, και θυμήσου, το μαγικό κουτάκι του “Undo” δεν υπάρχει, όταν έχεις μετανιώσει για τα χρόνια που πέρασαν.

Πηγή: in2life

Όλη η επικαιρότητα