Life

8 πρωτότυπες ιδέες για ένα αξέχαστο ανδρικό bachelor

Ακούστε το άρθρο

Όχι άλλα parties με strippers και μπουζούκια…

Το καλοκαίρι είναι δίχως αμφιβολία η περίοδος με τους περισσότερους γάμους μέσα στη χρονιά. Φίλοι, συγγενείς, παλιοί συμμαθητές, συνάδελφοι αποφασίζουν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης, να χορέψουν το χορό του Ησαΐα και να οργανώσουν το καλύτερο wedding party, αφού μιλάμε για μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής τους. Λογικό. Τι γίνεται, όμως, με το bachelor party;

Τόσο για εμάς τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, η μέρα του bachelor είναι βαρύνουσας σημασίας, μιας και αποτελεί την τελευταία τρέλα, που σηματοδοτεί και το τέλος μιας εποχής. Ο γαμπρός περνάει από την ανεμελιά και την ελευθερία, στον έγγαμο βίο και φυσικά μια τέτοια αλλαγή κατάστασης απαιτεί ένα μεγάλο party με τους κολλητούς, τους ανθρώπους που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε όλες της φάσης της ζωής του.

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, δεν υπήρχε bachelor party στην Ελλάδα, που να μην περιελάμβανε διασκέδαση στα μπουζούκια, πολύ ποτό και κάποιο χορό από stripper για τον γαμπρό. Νομίζω ότι πλέον έχουμε αφήσει πίσω μας το συγκεκριμένο μοντέλο για bachelor party και οι ανδροπαρέες έχουμε στραφεί σε πιο νέες, δροσερές και πρωτότυπες ιδέες για τη συγκεκριμένη μεγάλη ημέρα. Τόσες ταινίες Hangover είδαμε σε όλο αυτό το διάστημα. Τουλάχιστον μας έμεινε και κάτι.

Αν είναι να διοργανώσεις ένα bachelor, πρέπει να το κάνεις σωστά. Δεν χρειάζεται να επιμένεις σε συνταγές του παρελθόντος, ενώ είναι δεδομένο πως τόσο η παρέα σου, όσο και εσύ, αν επιλέξετε μία από τις παρακάτω ιδέες για bachelor, θα το ευχαριστηθείτε πολύ περισσότερο από μια βραδιά στα μπουζούκια.

Νοικιάστε ένα σπίτι με πισίνα

Ίσως αποτελεί την καλύτερη λύση για ένα τρομερό καλοκαιρινό bachelor. Μαζεύεστε με την παρέα, νοικιάζετε ένα σούπερ χλιδάτο σπίτι από το Airbnb και διοργανώνετε μια βραδιά που θα τη θυμάστε για πάντα (ειδικά ο γαμπρός). Στα φίλτρα αναζήτησης καλό θα ήταν να τικάρετε την πισίνα, αλλά και τον αριθμό κρεβατιών ανάλογα με τα άτομα που θα βρεθούν στο bachelor, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να κοιμηθεί κάποιος στο πάτωμα ή στην ξαπλώστρα. Το σπίτι θα μπορούσε να βρίσκεται είτε στην Αθήνα, είτε (ακόμα) καλύτερα σε κάποιο νησί.

Extra tip: Θα μπορούσατε επίσης, να επισκεφτείτε το σπίτι ενός κολλητού από την παρέα, στο οποίο είχατε κάνει τις πρώτες σας διακοπές χωρίς γονείς και να ξαναζήσετε την όλη φάση.

Ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο νησί

Επιλέξτε ένα νησί στον χάρτη της Ελλάδας, νοικιάστε ένα μεγάλο σπίτι για να μπορέσετε να μείνετε όλοι μαζί, βγάλτε εισιτήρια για πλοίο και φύγατε. Δύο ημέρες σε ένα νησί του Αιγαίου γεμάτες διασκέδαση, αστεία, πλάκες και στιγμές με τους κολλητούς είναι το καλύτερο αντίδοτο για να ξεχάσει ο γαμπρός για λίγο τον γάμο που έρχεται. Και σίγουρα θα έχετε όλοι μια φοβερή ιστορία να συζητάτε για τα επόμενα χρόνια.

Extra tip: Κι εδώ θα μπορούσατε να επιλέξετε κάποιο νησί που είχατε επισκεφτεί στα φοιτητικά σας χρόνια, ή ακόμα και το νησί που κάνατε τις πρώτες σας διακοπές μαζί και να κάνετε τις ίδιες ή ακόμα περισσότερες τρέλες!

Γιατί όχι camping;

Η απόλυτη ιδέα απόδρασης και διαφυγής από τα άγχη και τις προετοιμασίες του γάμου. Ένας κοντινός προορισμός, η παλιοπαρέα, μερικές σκηνές και αλκοόλ. Θα κάνετε μπάνιο, θα παίξετε ρακέτες, θα συζητήσετε, θα δεθείτε, θα μοιραστείτε σκέψεις, ενώ το βράδυ μπορείτε να κάνετε μια εξόρμηση και στα μπαράκια της γύρω περιοχής. Την επόμενη ημέρα μπορείτε να γυρίσετε ή αν σας αρέσει πολύ η φάση, να παρατείνετε το bachelor για ακόμη ένα βράδυ.

Extra tip: Ιδανική επιλογή η Αντίπαρος. Τα καλύτερα bachelor γίνονται εκεί και το κάμπινγκ είναι ιδανικό, δίπλα στη θάλασσα και στη φημισμένη Laluna.

Τα extreme sports είναι για extreme ημέρες

Αν ο γαμπρός είναι πιο extreme τύπος και βαριέται τα συνηθισμένα, τότε μια διαφορετική ιδέα για bachelor θα μπορούσε να περιλαμβάνει paintball, bungee jumping, water ski, kart ή ακόμα και sky diving. Εφόσον επιλέξετε να κάνετε κάτι τέτοιο όλο μαζί, θα έχει πάρα πολύ γέλιο. Φροντίστε μόνο να πάρει κάποιος μαζί του κάμερα, γιατί τέτοιες στιγμές αξίζει να απαθανατιστούν.

Extra tip: Αν ο γαμπρός έχει υψοφοβία, καλύτερα να αποφύγουμε το skydiving έτσι; Ένα paintball είναι η καλύτερη λύση για να βγάλει το άχτι του πριν το γάμο, ενώ μετά μπορείτε να συνεχίσετε για μερικά drinks.

Hit the Road

Μπορείτε να νοικιάσετε βανάκι ή τροχόσπιτο, να βάλετε μπρος τη μηχανή και να ξεφύγετε για δύο ημέρες από όλους και όλα. Σαν το road trip με κολλητούς δεν έχει, για αυτό και για μια special ημέρα, όπως είναι το bachelor, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή. Γέλιο, μουσική και μια γλυκιά επιστροφή στα φοιτητικά σας χρόνια. Τι καλύτερο;

Extra tip: Μια εξαιρετική επιλογή είναι προς Πήλιο, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τα ορεινά χωριουδάκια, να φάτε, να πιείτε και φυσικά να κάνετε και μερικές βουτιές στις υπέροχες παραλίες της περιοχής.

Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;

Αν αγαπάτε περισσότερο τη θάλασσα, τότε αντί για τροχόσπιτο μπορείτε να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό και να αρμενίσετε για δύο ημέρες στα πέλαγα. Αν μάλιστα υπάρχει και κάποιος με δίπλωμα στην παρέα, τότε το bachelor σε πλοίο θα πρέπει να γίνει το νούμερο ένα στη λίστα. Αν όχι και πάλι δεν πειράζει, μιας και μπορείτε να πάρετε μαζί σας και καπετάνιο, ο οποίος θα οδηγεί, όσο εσείς διασκεδάζετε. Κεράστε τον και καμιά μπύρα, όμως, ε.

Extra tip: Νοικιάζετε το ιστιοπλοϊκό και ξεκινάτε για Αγκίστρι, Αίγινα, Ύδρα, Πόρο, Σπέτσες. Όλα σε ένα. Το τέλειο καλοκαιρινό bachelor με τους κολλητούς.

Εξωτερικό και πάλι εξωτερικό

Αν έχετε σκοπό να κάνετε κάτι ξεχωριστό για την ημέρα του bachelor, τότε χρειάζεται οργάνωση αρκετό καιρό πριν. Μπορείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για την αγαπημένη ευρωπαϊκή πόλη του γαμπρού και να ταξιδέψετε όλοι μαζί για ένα fun σαββατοκύριακο έξω από τα ελληνικά σύνορα. Ό,τι γίνει στο εξωτερικό, μένει στο εξωτερικό.

Extra tip: Τι θα έλεγες για το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, όπου μπορείτε να κάνετε και ένα Game of Thrones tour σε όλα τα μέρη που γυρίστηκε η αγαπημένη σειρά; Ειδικά αν ο γαμπρός ήταν και φαν, θα το λατρέψει.

Για whiskey lovers

Μιας και μιλάμε για εξωτερικό, γιατί όχι μια Σκωτία, ας πούμε; Εκεί που το αγαπημένο μας Whiskey λατρεύεται σαν θεός. Μπορείτε να κλείσετε κι ένα τουρ σε κάποιο διάσημο Whiskey Distillery, προκειμένου να δείτε από κοντά πώς φτιάχνετε το αγαπημένο ποτό, καθώς επίσης και να το δοκιμάσετε.

Extra tip: Αν πάλι δεν θέλετε να τρέχετε μέχρι τη Σκωτία, μπορεί να κυκλώσετε στον χάρτη ένα ελληνικό οινοποιείο (γιατί όχι στη Σαντορίνη ας πούμε;) και να δοκιμάσετε πιο ελληνικές γεύσεις.

Όλη η επικαιρότητα