Δημοσκόπηση Pulse: Πόσο ανησυχούν οι Έλληνες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Share

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει η πλειονότητα των πολιτών για τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ένα συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% δηλώνει ότι «ανησυχεί πολύ» και «ανησυχεί αρκετά» για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ένα επίσης συντριπτικό ποσοστό που φτάνει πάλι το 80% θεωρεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα «επηρεάσει πολύ» και θα «επηρεάσει αρκετά» την ελληνική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα και τις κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, το 47% των ερωτηθέντων αναφέρει πως είναι πιο επιεική απ’ ότι θα έπρεπε.

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας, το 42% θεωρεί πως είναι «προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλες», ενώ ένα 47% απαντά πως είναι «προς την λανθασμένη κατεύθυνση».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο κύριος λόγος για τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, το 47% των πολιτών αναφέρει «εξωτερικοί λόγοι – διεθνή θέματα», ενώ το 35% «κυβερνητικοί χειρισμοί ή αστοχίες».

Αναλυτικά τα στατιστικά:

Πηγή:Καθημερινή