Ομογένεια

81 χρόνια πολύπλευρου έργου της ΕΛΕΠΑΠ για την αποκατάσταση αναπήρων

Ακούστε το άρθρο

Οι φίλοι της ΕΛΕΠΑΠ στη Νέα Υόρκη σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μία ακόμη φορά για τα νεότερα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, που προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά από το 1937 και σε ενήλικες από το 2013.

Σκοπός είναι να ενδυναμωθεί η οργάνωση Διεθνείς Φίλοι της ΕΛΕΠΑΠ (IFELEPAP) καθώς ο στόχος παραμένει και είναι ένας: Πώς θα βοηθηθεί η ΕΛΕΠΑΠ να συνεχίσει να προφέρει το υψηλά επιστημονικό, παιδαγωγικό, εθελοντικό έργο της προστασίας και αποκατάστασης των αναπήρων προσώπων.

Είναι ένα έργο που συνεχίζεται για 81 χρόνια και δεν υπάρχουν σημάδια κόπωσης για κανέναν, και σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα που έχει πολλές συγκινησιακές εξάρσεις ιδιαίτερη συμβολή μπορεί να έχουν οι Ελληνες Απόδημοι.

Η εξέλιξη στην ΕΛΕΠΑΠ είναι συνεχής και το έργο συνεχώς αναβαθμισμένο προς όφελος παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία. Είναι ακριβώς αυτό που μας είχε τονίσει η πρόεδρος κ. Μόσχου, σε μία από τις παρουσιάσεις που κάνουμε στον «Ε.Κ.» για την ΕΛΕΠΑΠ, ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς: «Η εξέλιξη είναι συνεχής. Και το μόνο μας κίνητρο για να προχωράμε μπροστά είναι το χαμόγελο των παιδιών..».

Το μάθημα στις τρυφερές ηλικίες γίνεται ευχαρίστηση για τα παιδιά. (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).

Είναι όμως και η αίσθηση της υποχρέωσης για κάθε προσφορά. Από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο χορηγό είναι η ίδια η κ. Μόσχου που ευχαριστεί ιδιόχειρα. Οπως μας είπε, το αισθάνεται προσωπική της υποχρέωση, «το νοιώθω ανάγκη, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω…».

Η κ. Μόσχου δεν κουράζεται να μιλάει για την ΕΛΕΠΑΠ. Και συγκινείται συνέχεια. «Γίνεται σημαντική δουλειά από όλους τους εργαζόμενους, το διδακτικό προσωπικό, τους πάντες. Γιατί γίνεται με αγάπη και έτσι η κοινωνία συνεχίζει να μας εμπιστεύεται».

Είναι σημαντικό να πούμε ότι υπάρχει και η ιστοσελίδα «Ιnternational Friends of ELEPAP» (http://www.ifelepap.com), η οργάνωση που διοργανώνει την προσεχή εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Είναι η ίδια οργάνωση που απευθύνεται στους ομογενείς για όσους είναι έτοιμοι να κάνουν δωρεές, κάτι πολύ εύκολο. Είτε μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην ελληνική ιστοσελίδα της ΕΛΕΠΑΠ, www.elepap.gr, είτε μέσω ειδικού λογαριασμού στην τράπεζα Wells Fargo Bank, N.A.
Address: 420 Montgomery Street, San Francisco, CA 94104
ABA : 121000248
Swift BIC : WFBIUS6S
Beneficiary: International Friends of Elepap, Inc.
Acct. : 7348801544

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας να θυμίσουμε ότι η ΕΛΕΠΑΠ με την αγάπη του κόσμου, με τις γενναίες χορηγίες μεγάλων ιδρυμάτων και το πείσμα των εθελοντών έχει φτάσει να διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο).

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνεται και εσωτερική πισίνα που βοηθάει πολύ στην κινητικότητα των παιδιών με αναπηρία, (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»).

Αν μάλιστα αναρωτιέστε τι κάνει η ΕΛΕΠΑΠ, αρκεί να σας πούμε ότι μεριμνά για την ολιστική λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Και λέμε αρκεί, μόνο ως σχήμα λόγου, γιατί σε ένα τέτοιο έργο τίποτα δεν είναι αρκετό. Επίσης, η ΕΛΕΠΑΠ παρέχει υποστήριξη και θεραπεία σε παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, εγκεφαλοπάθειες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις νωτιαίου μυελού, μυελομηνιγγοκήλη, σκολίωση, κύφωση, βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

Στην πρώτη μας γνωριμία γράφαμε ότι τις πληροφορίες, κάποιος μπορεί να τις δει κι αλλού γραμμένες. «Αλλά το συναίσθημα που νοιώσαμε στις επισκέψεις μας απλά δεν μεταδίδεται! Πώς να μεταφέρεις στο χαρτί την ευχαρίστηση που καλύπτει το προσωπάκι του μικρού παιδιού που ενώ κολυμπάει ισιώνει το κορμάκι του, ή που κάνει ασκήσεις με την δασκάλα του;

Πώς να μεταφέρεις το βλέμμα του παιδιού που επιμένει να μάθει γράμματα ή του νηπίου που σε υποδέχεται με χαρούμενες κραυγούλες ή τραγουδάκια επειδή του χαμογέλασες; ‘Η το ευγενικό καλωσόρισμα αυτών που ενηλικιώθηκαν μέσα από την ΕΛΕΠΑΠ, και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν κι άλλους να νιώσουν καλύτερα όπως οι ίδιοι;».

Αυτή είναι όμως η ΕΛΕΠΑΠ.

Πηγή: ekirikas.com

Όλη η επικαιρότητα