Ηλεία

822.000 ευρώ για λυόμενα στο Δημοτικό Ανδραβίδας

Το ποσό των 822 χιλιάδων 500 ευρώ, εγκρίθηκε  για την προσωρινή μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Το Δημοτικό  Σχολείο  Ανδραβίδας υπέστη ζημιές  από τους σεισμούς και έχει κριθεί ακατάλληλο. Το σχολείο  το είχε επισκεφθεί  πριν τις εκλογές  ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τότε  είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα και είχε  δεσμευτεί ότι θα δίνονταν η καλύτερη δυνατή λύση εάν η ΝΔ έρχονταν στην κυβέρνηση.

Ακολούθησαν  επαφές των βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες και πλέον δρομολογήθηκε η προσωρινή λύση, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Η χρηματοδότηση, που είναι μέσω του ΟΣΚ αφορά σε κοντέινερς και στην δημιουργία των απαραίτητων  υποδομών σε  οικόπεδο 4 στρεμμάτων,  που παραχώρησε ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές».

Η ημερομηνία αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών είναι η 30η Αυγούστου και ο χρόνος περαίωσης του έργου ορίστηκε στους 2 μήνες. Η διαδικασία θα γίνει με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων για την επιλογή του αναδόχου κατασκευής του έργου.

Όλη η επικαιρότητα