Ηλεία

822.000 ευρώ για λυόμενα στο Δημοτικό Ανδραβίδας

Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 822 χιλιάδων 500 ευρώ, εγκρίθηκε  για την προσωρινή μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Το Δημοτικό  Σχολείο  Ανδραβίδας υπέστη ζημιές  από τους σεισμούς και έχει κριθεί ακατάλληλο. Το σχολείο  το είχε επισκεφθεί  πριν τις εκλογές  ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τότε  είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα και είχε  δεσμευτεί ότι θα δίνονταν η καλύτερη δυνατή λύση εάν η ΝΔ έρχονταν στην κυβέρνηση.

Ακολούθησαν  επαφές των βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης με υπηρεσιακούς παράγοντες και πλέον δρομολογήθηκε η προσωρινή λύση, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Η χρηματοδότηση, που είναι μέσω του ΟΣΚ αφορά σε κοντέινερς και στην δημιουργία των απαραίτητων  υποδομών σε  οικόπεδο 4 στρεμμάτων,  που παραχώρησε ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές».

Η ημερομηνία αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών είναι η 30η Αυγούστου και ο χρόνος περαίωσης του έργου ορίστηκε στους 2 μήνες. Η διαδικασία θα γίνει με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων για την επιλογή του αναδόχου κατασκευής του έργου.

Όλη η επικαιρότητα