Ηλεία

87χρονη στην Αμαλιάδα ολομόναχη… με κορωνοϊό – Ζει τον δικό της «Γολγοθά»

Σε άσχημη κατάσταση χθες  μεταπείστηκε και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Cocid

Δύσκολες στιγμές ζει μια 87χρονη στην Αμαλιάδα, η οποία μένει ολομόναχη και μετά από rapid test στο οποίο υπεβλήθη στο σπίτι της από γιατρό της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορωνοϊό!

Η ηλικιωμένη γυναίκα τις προηγούμενες μέρες, που ζει μια δύσκολη καθημερινότητα σε ένα παλιό σπίτι, σε γειτονιά της Αμαλιάδας, κάηκε στο πόδι από καυτό νερό.

Η ίδια ανέκαθεν ζει μόνη… Οι γείτονες την βοηθούν με κάθε τρόπο και μάλιστα έχουν αναλάβει σε καθημερινή βάση την σίτισή της.

Πριν λίγες μέρες, έπεσε καυτό νερό στο πόδι της, ωστόσο η ίδια μέχρι χθες παρέμενε ανένδοτη να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Έτσι οι γείτονες ανέλαβαν να της αλλάζουν γάζες στο πόδι της.

Τις τελευταίες μέρες, έδειχνε να ζαλίζεται και έπεσε και στην αυλή του σπιτιού της.

Την Κυριακή, κάλεσαν ασθενοφόρο, αλλά και πάλι η ηλικιωμένη γυναίκα αντέδρασε. Κλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και η αστυνομία για να μεταπειστεί, αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο.

Την ίδια μέρα, παρουσίασε πυρετό και πάλι οι περίοικοι κάλεσαν γιατρό, με τον φόβο μήπως πάσχει από κορωνοϊό, κάτι που λίγο αργότερα επαληθεύονταν, αφού το τεστ βγήκε θετικό!

Η γιατρός ενημέρωσε άμεσα τον ΕΟΔΥ, ώστε να αναλάβει τα περαιτέρω, ωστόσο, οι γείτονες της 87χρονης  εξέφρασαν  την Δευτέρα την έντονη ανησυχία τους μέσω της εφ. «Πατρίς» για την ζωή της, αφού ναι μεν δεν έρχεται πλέον σε άμεση επαφή μαζί τους λόγω του ότι βγήκε θετική, αλλά με δυσκολία αυτοεξυπηρετείται και ταυτόχρονα δεν δέχεται καμία βοήθεια, πέραν της σίτισής της.

Αναμενόμενο ότι θα… χειροτέρευε

Από το απόγευμα της Δευτέρας, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και «ανέβασε» πυρετό και χθες το πρωί η 87χρονη ήταν σε άσχημη κατάσταση.

Οι γείτονες της, απευθύνθηκαν αρχικά στην διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας και στη συνέχεια στην Εισαγγελία. Λόγω των μέτρων για την πανδημία δεν συναντήθηκαν με την εισαγγελέα. Απευθύνθηκαν και στην αστυνομία, ωστόσο την ίδια ώρα η ηλικιωμένη δέχονταν να μεταφερθεί τελικά σε νοσοκομείο, αφού από τον πυρετό και την κακουχία, δεν μπορούσε να κινηθεί καν.

Στο σπίτι έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε στην Μονάδα Covid του Νοσοκομείου Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα